Deze controversiële komiek speelde bijna de rol van Joe Pesci in 'My Cousin Vinny

Inhoudsopgave:

Deze controversiële komiek speelde bijna de rol van Joe Pesci in 'My Cousin Vinny
Deze controversiële komiek speelde bijna de rol van Joe Pesci in 'My Cousin Vinny
Anonim

Er zijn enkele rollen die je je gewoon niet kunt voorstellen dat een andere acteur zou spelen. Dit is wat filmmakers willen als ze casten, iemand die synoniem wordt met het personage. Een performer die het materiaal op de pagina kan interpreteren op een manier die het zich tegelijkertijd eigen maakt en de geest eert die de schrijver bedoelde. Het lijdt geen twijfel dat Joe Pesci een van de beste in de branche is om dat te doen.

1992's My Cousin Vinny, al dan niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is zonder twijfel een van Joe Pesci's beste films en bevat een van zijn beste uitvoeringen. Maar hij was niet de eerste keus. Schrijver Dale Launer had eigenlijk iemand heel anders in gedachten toen zijn passieproject in productie ging. En die persoon was een van de beroemdste en meest controversiële komieken van de jaren negentig.

Welke komiek speelde bijna Vinny?

Joe Pesci was begin jaren negentig een van de meest gewilde acteurs. Niet alleen speelde hij de rol van echte gangster Tommy DeSimone in Goodfellas (ondanks één opmerkelijke uitzondering), maar hij speelde ook in JFK, Lethal Weapon 2 en 3, Betsy's Wedding en Home Alone allemaal binnen een paar jaar. Dus waarom was hij in vredesnaam niet de eerste keuze voor scenarioschrijver Dale Launer en regisseur Jonathan Lynn's My Cousin Vinny?

Het antwoord is simpel… hij leek helemaal niet op wat Dale oorspronkelijk voor ogen had.

"Vinny [Gambini] zou een zwaargewicht bokser zijn", zei Dale Launer in een interview met Rolling Stone. "Het werd genoemd in het scenario, maar werd eruit geknipt. Maar hij moest eruit zien als een grote boef, als een spier voor de maffia. Ik zag hem als zes voet vier en 220 pond."

Dit is precies waarom Dale de controversiële komiek Andrew Dice Clay voor de rol wilde hebben.

Dice was destijds uitzonderlijk populair. Hij was een vaste gast in The Howard Stern Show, uitverkochte arena's in heel Noord-Amerika, maakte nieuws in het talkshowcircuit en speelde zelfs in een paar films en tv-shows. Maar zijn edgy materiaal en vaak aanstootgevende persona wreef sommige mensen de verkeerde kant op. En dat is precies waarom hij uiteindelijk Vinny niet speelde.

"Ik weet niet zeker hoeveel ik hiervan kan zeggen, maar verdomme, waarom niet. De vice-president van de studio had een relatie gehad met de manager van Andrew Dice Clay. [De VP] ontmoette Dice en hij zei iets afschuwelijks voor haar,' vervolgde Dale. "Ze zei tegen mij: 'Kunnen we hem van deze lijst halen?' Ik zei: 'F het.' Dat was het. Ik denk dat hij goed zou zijn geweest in de film."

Joe Pesci casten in mijn neef Vinny

Joe Pesci was niet eens de tweede of derde keuze voor Vinny Gambino, volgens Dale Launer's interview met Rolling Stone. Na het debacle met Andrew Dice Clay ging de studio in de richting van Taxi, Throw Mamma From The Train en Batman Returns-ster Danny DeVito. Natuurlijk had Danny ook niet de look die Dale oorspronkelijk wilde. Maar hij besloot de interesse van de studio te sussen en een ontmoeting met hem te hebben.

"Ik had een ontmoeting met Danny. Ik zit daar met een notitieblok en een pen. Hij zegt: 'Het script werkt gewoon niet.' Ik zei: 'Wil je meer 'ga?'' En hij lachte. Dat was zo'n beetje de toon van de bijeenkomst. Uiteindelijk stopte hij met het project omdat hij dacht dat mijn hart er niet in zat. En mijn hart wel' Ik zit er niet in, omdat ik niet weet wat hij verdomme wilde, " gaf Dale toe.

Na Dice en Danny bespraken de studio, Dale en regisseur Jonathan Lynn Robert De Niro en Peter Falk. Maar het was Jim Belushi die daar echt probeerde te achtervolgen. Helaas heeft hij het project doorgegeven. Dit is het moment waarop ze eindelijk hun zinnen zetten op Joe Pesci…

"[Joe] stond oorspronkelijk bekend als een dramatische acteur dankzij films als Raging Bull en Once Upon a Time in America, maar hij had onlangs enorm succes gevonden in comedy met Lethal Weapon 2 en Home Alone. tijd was hij bezig met het afmaken van Goodfellas', legde Jonathan uit.

"Vinny is een underdog die zegeviert ondanks zijn beperkingen", legt castingdirecteur David Rubin uit. "Hij legt zijn onzekerheden wel bloot in die vroege scènes, maar hij bedekt het met bravoure. Dus je moedigt hem aan om die bravoure aan te boren in de climaxscène. Het natuurlijke vertrouwen dat Joe Pesci heeft, was perfect geschikt voor die boog."

Joe kwam meteen op het idee om van een film als Goodfellas naar My Cousin Vinny te gaan. Dit komt omdat hij in staat was om de intensiteit van zijn Goodfellas-rol te brengen, maar deze te integreren met de komische karbonades die hij had ontwikkeld in de Lethal Weapon-films. Niet alleen dat, maar Joe had een energie die zowel van nature grappig als authentiek was voor het personage dat Dale en Jonathan zich hadden voorgesteld.

"Een van mijn eerste ontmoetingen met Joe Pesci vond plaats in het Mayflower Hotel in New York City," zei Jonathan. "We waren het script aan het doornemen en spraken over wat hij wel en niet leuk zou vinden. Hij zei tegen me: 'Er zijn deze twee yutes.' Wat zei ik?' Hij zei: 'Twee yutes.' Ik zei: 'Wat zei je?' Hij zegt: 'Wat?' Ik ga, 'Wat is een 'yute?'' Hij zei: 'Oh. Twee jeugdthhhhhs.' Ik heb dat net in het script geschreven."

Aanbevolen: