Welke film van John Hughes deed het beste aan de kassa?

Inhoudsopgave:

Welke film van John Hughes deed het beste aan de kassa?
Welke film van John Hughes deed het beste aan de kassa?
Anonim

Filmmaker John Hughes werd in de jaren '70 beroemd als auteur van essays en verhalen voor het tijdschrift National Lampoon. In de jaren '80 maakte hij enkele van de meest bekende films van het decennium (vooral in het genre van komedies en coming-of-age-films), en hij wordt zeker herinnerd vanwege zijn ongelooflijke schrijven.

Vandaag bekijken we welke van de films van de filmmaker uiteindelijk het meest opbrachten aan de kassa. Hoewel films als The Breakfast Club en Pretty in Pink sinds hun release cultklassiekers zijn geworden, zijn het niet zijn meest succesvolle. Blijf scrollen om erachter te komen welke dat zijn!

10 'Ferris Bueller's Day Off' - Box Office: $ 70,7 miljoen

De lijst aftrappen is een van de beroemdste films van John Hughes - de tienerkomedie Ferris Bueller's Day Off. De filmsterren Matthew Broderick, Mia Sara en Alan Ruck, en het volgt het verhaal van een middelbare scholier die een dag spijbelt in Chicago. De film heeft momenteel een 7,8-rating op IMDb en bracht uiteindelijk $ 70,7 miljoen op.

9 'National Lampoon's Christmas Vacation' - Box Office: $ 73,3 miljoen

De volgende op de lijst is de kerstkomedie National Lampoon's Christmas Vacation. De filmsterren Chevy Chase, Beverly D'Angelo en Randy Quaid. National Lampoon's Christmas Vacation is de derde aflevering in de Vacation-franchise van National Lampoon magazine en heeft momenteel een 7,6-score op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 71,3 miljoen aan de kassa.

8 'Home Alone 3' - Box Office: $ 79,1 miljoen

Laten we verder gaan met de komedie Home Alone 3 uit 1997, de derde film in de Home Alone-franchise. De filmsterren Alex D. Linz en Haviland Morris, en het vertelt het verhaal van een 8-jarige jongen die zijn huis verdedigt tegen een gevaarlijke bende criminelen. Home Alone 3 heeft een rating van 4,5 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 79,1 miljoen op aan de kassa.

7 'Uncle Buck' - Box Office: $ 79,2 miljoen

De komedie Uncle Buck uit 1989, die vertelt over een vrijgezel die op de kinderen van zijn broer past, is de volgende.

De filmsterren John Candy en Amy Madigan, en het heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb. Uncle Buck verdiende uiteindelijk $ 79,2 miljoen aan de kassa.

6 'Dennis The Menace' - Box Office: $ 117,2 miljoen

De volgende op de lijst is de familiekomedie Dennis the Menace uit 1993 met in de hoofdrollen Christopher Lloyd, Joan Plowright, Lea Thompson, Paul Winfield, Mason Gamble en W alter Matthau. De film is gebaseerd op de Hank Ketcham-strip met dezelfde naam en heeft momenteel een 5,6-beoordeling op IMDb. Dennis the Menace verdiende uiteindelijk $ 117.2 miljoen aan de kassa.

5 'Beethoven' - Box Office: $ 147,2 miljoen

De top vijf openen is de familiekomedie Beethoven uit 1992. De filmsterren Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones, Oliver Platt en Stanley Tucci. De film is de eerste aflevering van de Beethoven-franchise die een St. Bernard-hond volgt die vernoemd is naar de Duitse componist. De film heeft een rating van 5,7 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 147,2 miljoen aan de kassa.

4 'Flubber' - Box Office: $178 miljoen

Laten we verder gaan met de sci-fi-komedie Flubber uit 1997. De filmsterren Robin Williams, Marcia Gay Harden, Christopher McDonald, Raymond J. Barry en Clancy Brown.

Flubber is een remake van de film The Absent-Minded Professor uit 1961 en heeft momenteel een beoordeling van 5,3 op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 178 miljoen op aan de kassa.

3 '101 Dalmatiërs' - Box Office: $ 320,7 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de avonturenkomedie 101 Dalmatiërs uit 1996. De film is een live-action bewerking van W alt Disney's gelijknamige film uit 1961, met Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson en Joan Plowright. 101 Dalmatiërs heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 320,7 miljoen aan de kassa.

2 'Home Alone 2: Lost In New York' - Box Office: $359 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de familiekomedie Home Alone 2: Lost in New York uit 1992, het tweede deel in de Home Alone-franchise. De filmsterren Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard en Tim Curry, en het heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb. Home Alone 2: Lost in New York verdiende uiteindelijk $359 miljoen aan de kassa.

1 'Home Alone' - Box Office: $ 476,7 miljoen

En tot slot, de lijst wordt afgerond met de komedie Home Alone uit 1990, waarin opnieuw Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard en Catherine O'Hara te zien zijn. De film volgt een jongen die zijn huis in Chicago verdedigt tegen inbrekers - en het heeft momenteel een 7.7 rating op IMDb. Home Alone bracht uiteindelijk $ 476,7 miljoen op aan de kassa, waarmee het de meest succesvolle kassahit van John Hughes werd!

Aanbevolen: