Waarom fans niet denken dat Marisa Tomei een Oscar verdiende voor 'My Cousin Vinny

Inhoudsopgave:

Waarom fans niet denken dat Marisa Tomei een Oscar verdiende voor 'My Cousin Vinny
Waarom fans niet denken dat Marisa Tomei een Oscar verdiende voor 'My Cousin Vinny
Anonim

Tegenwoordig is Marisa Tomei vooral bekend van haar werk in The Marvel Cinematic Universe, maar in de jaren negentig werd ze gezien als de vrouw die de Oscar niet verdiende. Dit is verre van waar een acteur om bekend zou willen staan. Immers, voordat ze tante May werd in de Spider-Man-films, deed Marisa echt fantastisch werk. Dit omvat haar Academy Award-winnende uitvoering in My Cousin Vinny.

Vóór de film uit 1992, die ruwweg werd geïnspireerd door echte gebeurtenissen, was Marisa een drukbezette acteur. Maar er is geen twijfel dat My Cousin Vinny haar een superster heeft gemaakt. Toch geloven filmfans tot op de dag van vandaag niet dat ze de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol verdiende. Er is zelfs een grote samenzweringstheorie die suggereert dat haar naam niet eens mocht worden genoemd …

Marisa Tomei's Oscar Conspiracy

Marisa Tomei nam het op tegen een aantal acterende zwaargewichten bij de Academy Awards van 1993. Dit omvat Joan Plowright (Enchanted April), Judy Davis (Husbands And Wives), Vanessa Redgrave (Howard's End) en Miranda Richardson (Damage). Maar het was Marisa die de felbegeerde (en onschatbare) trofee mee naar huis nam.

Na haar overwinning (en tot op de dag van vandaag) circuleerde er een complottheorie. Deze theorie verspreidde zich als een lopend vuurtje door de met champagne doordrenkte straten van Hollywood, waardoor Marisa er frontaal op inging in de pers. Het lijdt geen twijfel dat ze gekwetst was door de overtuiging dat haar naam niet eens genoemd mocht worden.

De stedelijke legende is dat Oscar-presentator (Shane en City Slickers-ster) Jack Palance dronken was toen hij de winnaar aankondigde. In plaats van de naam van Vanessa Redgrave te zeggen, flapte hij die van Marisa eruit. Natuurlijk, als dit was gebeurd, zouden de producenten van de Academy Awards het podium hebben gehaast en de correctie hebben aangebracht. Dit is tenslotte wat er gebeurde tijdens het La La Land/Moonlight debacle in 2017.

"Die stadslegende is echt wreed en oneerlijk tegenover Marisa. Het is een compleet valse, dwaze samenzweringstheorie. Compleet belachelijk", zei Paul Schiff, producer van My Cousin Vinny tijdens een oral history van Rolling Stone.

Verdiende Marisa Tomei een Oscar?

Het antwoord op deze vraag ligt in het oog van de toeschouwer. Peilingen op IMDb suggereren dat Marisa het niet verdiende om te winnen voor het spelen van Mona Lisa Vito, de vurige partner van Joe Pesci. Aan de andere kant heeft de film (evenals haar uitvoering) nog steeds miljoenen fans, terwijl een deel van het werk waar Marisa mee te maken had, is vervaagd in de krochten van de geesten van alleen de meest geobsedeerde filmliefhebbers.

Mijn neef Vinny verdiende meer geld dan alle films waar hij mee te maken kreeg in die categorie. En mensen praten nog steeds over Marisa's optreden, ongeacht de context ervan.

"De negen maanden voor de nominatie vertelde iedereen me dat ze de film geweldig vonden. Ze zeiden: 'En wie was die geweldige vrouw die Lisa speelde?'" zei Jonathan Lynn, regisseur van mijn neef Vinny, tegen Rolling Stone. "Iedereen in de business stelde me die vraag. Ik was niet verrast toen ze genomineerd werd. We weten allemaal dat komedie moeilijker is dan drama of tragedie, maar ze geven bijna alle prijzen aan drama en tragedies."

"Ik heb er een theorie over", voegde Paul Schiff eraan toe. "Toen het uitkwam, was het het eerste of tweede jaar dat videobanden werden uitgedeeld aan leden van de Academie, zodat ze thuis konden zitten en alle films konden kijken voor nominaties en de uiteindelijke prijzen. Dat jaar waren er een paar Merchant- Ivoren films en een aantal zeer spraakmakende, rasechte, belangrijke films. Ik weet niet zeker of het lidmaatschap van de Academie zou zijn uitgegaan om My Cousin Vinny in een theater te zien, maar ik weet dat ze het thuis op video hebben bekeken. Ik denk dat we echt daarvan geprofiteerd. Leden van de Academie wilden een pauze nemen na het bekijken van een aantal zeer serieuze films en deze komedie bekijken."

Hoe Marisa Tomei werd gegoten in mijn neef Vinny

In de Rolling Stone mondelinge geschiedenis van het maken van My Cousin Vinny, verklaarde regisseur Jonathan Lynn dat het moeilijkste deel van het castingproces het vinden van de juiste persoon was om tegenover Joe Pesci te spelen als Mona Lisa Vito.

"De studio bood het aan aan elke Italiaanse Amerikaan die ze maar konden bedenken, met elke naamswaarde. Ze zijn allemaal geslaagd. Ik denk dat ze dachten dat de rol niet groot genoeg was," verklaarde Jonathan. "Ik begon auditie te doen voor veel mensen. Ze kwamen allemaal binnen om te lezen, en niemand had gelijk. Ik begon me erg zorgen te maken. Toevallig belde John Landis en zei: 'Ik ben deze week klaar met de opnames van Oscar', wat een film was met Sylvester Stallone en Danny DeVito. 'Wil je naar Paramount komen om de geweldige set te bekijken voordat hij kapot gaat?' Ik zei het zeker. Marisa kwam op de set en deed haar kleine scène. Ik zei tegen John: 'Wie is dit? Ze is echt goed.' Ze speelde een blonde flapper uit de jaren 20, helemaal niet zoals Lisa, maar ik kon zien dat ze een goede timing had."

"Ik zei tegen Fox [studio's]: 'Ik weet wie ik ga casten.' Ze zeiden: 'We willen een schermtest zien van je eerste drie keuzes.' Ik zei ok.' We hebben een test gedaan met drie vrouwen, waaronder Marisa, "vervolgde Jonathan. "Toen nam ik de test voor Joe Pesci, die Goodfellas aan het filmen was. Ik zei: 'Ik heb deze drie schermtests. Ik wil dat je weet of je denkt dat het dezelfde persoon is die ik denk dat het is.' Hij zei: 'Ja, Marisa Tomei.' Ik zei: 'Ok, daar ben ik het mee eens.' Ik ging toen naar Fox. Ze kozen iemand anders uit de screentest. We hadden ongeveer een half uur ruzie met de president van de studio. Uiteindelijk haalde ik mijn troefkaart tevoorschijn. Ik zei: "Joe Pesci denkt dat het Marisa moet zijn..' Studio's willen nooit ruzie hebben met een hoofdrolspeler, zeker niet kort voordat een film begint. Er was een pauze en toen zei hij: 'Kijk, het is jouw film. Je cast wie je wilt.'"

Aanbevolen: