Kendrick Lamar's 10 meest beluisterde nummers (volgens Spotify)

Inhoudsopgave:

Kendrick Lamar's 10 meest beluisterde nummers (volgens Spotify)
Kendrick Lamar's 10 meest beluisterde nummers (volgens Spotify)
Anonim

Kendrick Lamar is misschien wel de meest geprezen hiphopartiest van onze generatie, bekend van geweldige albums als Good Kid MAAD City, To Pimp a Butterfly en de Pulitzer Prize-winnende DAMN. Lamar is echter een echte "album"-artiest, waarbij alle drie zijn belangrijkste studioalbums dienen als conceptalbums rond een bepaald verhaal of thema.

Als zodanig is het erg moeilijk in te schatten wat hem 'populair' maakt. Hij heeft een paar 'hit'-nummers, maar hij is niet op hetzelfde niveau als een Drake of een Eminem. Welke nummers raken een gevoelige snaar binnen de Lamar-fanbase?

10 Oke (242 miljoen)

De lijst wordt afgetrapt met Alright, een To Pimp a Butterfly-nummer dat halverwege de jaren 2010 een Black Lives Matter-hymne werd. Alright is geproduceerd door zowel Sounwave als Pharrell (die ook voorkomt in het lied dat het refrein zingt) en richt zich voornamelijk op Lamar's hoop voor zowel zichzelf als de zwarte gemeenschap. Op het moment van schrijven heeft het nummer 242 miljoen streams op Spotify, waarmee het Lamar's tiende populairste nummer is. Het is ook een van zijn meest geprezen en won in 2016 twee Grammy-awards voor Best Rap Performance en Best Rap Song. Het werd ook uitgeroepen tot het beste nummer van de jaren 2010 door Pitchfork, wat de totale dominantie van Lamar van het decennium aangeeft.

9 geldbomen (334 miljoen)

Ondanks dat het nooit als single is uitgebracht, is Money Trees door de jaren heen ongelooflijk populair geworden. Money Trees is het vijfde nummer op Good Kid, M. A. A. D City, en bevat een gastoptreden van Jay Rock en kreeg lovende kritieken toen het album in 2012 werd uitgebracht. Ondanks zijn status als een "album"-nummer, is Money Trees door de RIAA gecertificeerd als platina en is het 334 miljoen keer gestreamd op Spotify. Het is moeilijk te zeggen wat Money Trees zo populair maakte, maar het is zeker een knaller, en het heeft terecht een onsterfelijke populariteit genoten door de jaren heen.

8 Koning Kunta (350 miljoen)

Uitgebracht als de derde single van To Pimp a Butterfly, ziet koning Kunta Lamar op zijn meest zelfverzekerde en confronterende manier degenen uitdagen die zijn plek aan de top kunnen innemen. Het nummer bevat een ongelooflijke productie van Sounwave, Terrace Martin en Michael Kuhle, en de muziekvideo is lokaal opgenomen in de geboorteplaats van Lamar, Compton. Het is duidelijk dat veel fans het funky geluid van King Kunta zijn gaan waarderen, aangezien het bijna 350 miljoen streams op Spotify heeft verzameld. Het is ook platina gecertificeerd door de RIAA en bereikte 2 in België (van alle landen).

7 King's Dead (385 miljoen)

King's Dead is op geen van de studioalbums van Kendrick Lamar te vinden. In plaats daarvan diende het als de tweede single van het Black Panther-soundtrackalbum en de eerste van het derde studioalbum van Jay Rock, Redemption.

Dat komt omdat King's Dead technisch gezien een Jay Rock-nummer is met Kendrick Lamar (evenals James Blake en Future), maar het wordt nog steeds geteld tussen de meest "populaire" Kendrick Lamar-nummers van Spotify. Het nummer is 3x platina gecertificeerd door de RIAA en heeft 385 miljoen streams op Spotify verzameld.

6 Loyaliteit (390 miljoen)

Een Rihanna-functie maakt in feite van elk nummer een gegarandeerde hit. Lamar kreeg helaas enige kritiek op DAMN vanwege het meer commerciële karakter, en dit wordt perfect samengevat door Loy alty. Hoewel sommige fans klaagden over de opname van een artiest die zo populair is als Rihanna, kreeg het nummer nog steeds lovende kritieken, waaronder de Grammy Award voor Best Rap/Sung Performance. Het presteerde ook commercieel zeer goed, met een piek van14 op de Hot 100, 2x platina gecertificeerd in de Verenigde Staten en 390 miljoen streams op Spotify. Hoewel sommigen Lamar bekritiseerden omdat hij zich bij Rihanna had aangesloten, is het duidelijk dat veel meer "loyaliteit" toonden."

5 Bid voor mij (436 miljoen)

Pray for Me diende als de derde single van de Black Panther-soundtrack, en ondanks dat het werd uitgebracht na King's Dead, bleek het commercieel veel succesvoller. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de opname van The Weeknd, wiens naam en popgerichte aanpak Pray for Me een meer radiovriendelijke identiteit gaven. Het nummer bereikte 7 in de Billboard Hot 100 en piekte in de top tien in tien verschillende landen. Het is ook 2x platina gecertificeerd door de RIAA en heeft 436 miljoen streams op Spotify verzameld - 51 miljoen meer dan zijn voorganger.

4 Liefde (620 miljoen)

Love kreeg dezelfde kritiek te verduren als Loy alty, voornamelijk een meer radiovriendelijke en 'casual' Kendrick Lamar. Met Zacari in het refrein is Love een van Lamars commercieel meest succesvolle singles gebleken. Als derde single van DAMN, bereikte Love de nummer 11 in de Billboard Hot 100 en is sindsdien 4x platina gecertificeerd door de RIAA (om nog maar te zwijgen van Silver in het Verenigd Koninkrijk en 3x platina in Canada).

Het heeft ook 620 miljoen streams op Spotify verzameld, waardoor het een van Lamar's meest succesvolle singles op de streamingdienst is. Maar er is nog veel meer te gaan…

3 DNA (666 miljoen)

Denkt als een van de meest populaire nummers van DAMN, DNA gaat veel harder dan zowel Loy alty als Love en laat Lamar zien in een veel vernietigender, kritische en poëtisch behendige vorm. Luisteraars kunnen de totale frustratie in Lamars stem horen en het titulaire DNA van het nummer spreekt over een veelheid aan verschillende thema's. Hoewel het nooit officieel als single werd uitgebracht, werd het nummer populair dankzij Lamar's rappen, de harde beat en de ongelooflijke muziekvideo met Don Cheadle. Het werd 3x platina gecertificeerd door de RIAA en heeft 666 miljoen streams verzameld op Spotify vanaf augustus 2020.

2 All The Stars (755 miljoen)

All the Stars versloeg zowel King's Dead als Pray for Me en werd de eerste single van de Black Panther-soundtrack. En, zoals de meeste lead-singles, bleek het de commercieel meest succesvolle van de drie. Met SZA bereikte All the Stars 7 op de Hot 100 en werd genomineerd voor talloze prijzen, waaronder vier Grammy's en de Academy Award voor Best Original Song. Helaas is er geen enkele gewonnen. Maar wat het wel won, waren de harten van luisteraars over de hele wereld, met 755 miljoen streams op Spotify.

1 Nederig (1,3 miljard)

Humble is verreweg het populairste nummer van Kendrick Lamar - het enige nummer dat zelfs niet-Kendrick-fans kennen en waar ze op dansen. Humble was de eerste single van DAMN en bleek een enorm succes voor Lamar, met een piek van 1 op de Hot 100 en gecertificeerd platina in elf verschillende landen (en multi-platina in zes – waaronder 7x platina in de Verenigde Staten). Het won ook drie Grammy Awards - Best Rap Performance, Best Rap Song en Best Music Video. Het is duidelijk uit de cijfers dat Humble het grootste nummer van Lamar is - vanaf augustus 2020 heeft de muziekvideo 730 miljoen views op YouTube en het nummer 1.3 miljard streams op Spotify.

Aanbevolen: