De rollen die van Lupita Nyong'o een ster maakten

Inhoudsopgave:

De rollen die van Lupita Nyong'o een ster maakten
De rollen die van Lupita Nyong'o een ster maakten
Anonim

Sinds haar baanbrekende rol in 12 Years A Slave haar in 2013 in de schijnwerpers zette, heeft de Oscar-winnende actrice haar plaats verdiend als een van Hollywood's grootste acteurs in het huidige decennium. Al bijna tien jaar heeft de Keniaans-Mexicaanse actrice haar veelzijdigheid getoond in verschillende rollen in verschillende filmgenres, waaronder actie, drama, horror, thriller en fantasie.

Ondanks een korte carrière op het scherm, heeft de actrice standvastig memorabele uitvoeringen neergezet in al haar functies. Nyong'o's benadering van haar rollen is realistisch en pragmatisch, en dompelt zich volledig onder in haar karakter om de perfecte levering te geven. Met meer rollen voor de schermgodin, wordt de lijst misschien binnenkort uitgebreid, maar tot nu toe zijn dit de beste uitvoeringen van Lupita Nyong'o.

8 Toen Lupita Nyong'o de M16-agent was in de 355

Deze actie-spionagethrillerfilm is een van de minst populaire films van Lupita Nyong'o. De 355 draait om een groep internationale vrouwelijke spionnen in samenwerking met een CIA-agent op een missie om te voorkomen dat een uiterst geheim wapen in verkeerde handen v alt. Nyong'o speelt de rol van gepensioneerde MI6-agent Khadijah Adiyeme, die haar computergenialiteit gebruikt om de wereld te redden. De Black Panther-ster schitterde door haar rol door een herkenbaar optreden neer te zetten.

7 De tijd dat Lupita Nyong'o een kleuterjuf was in kleine monsters

Lupita Nyong'o zal Portman vergezellen in de cast van Lady in the Lake
Lupita Nyong'o zal Portman vergezellen in de cast van Lady in the Lake

Na een onberispelijke aflevering van haar rol in Us, verstevigde Lupita Nyong'o haar status als de 21e-eeuwse grote schreeuwkoningin in Hulu's horrorkomediefilm, Little Monsters. De zom-com vertelt het verhaal van een kleuterjuf en een aangespoelde muzikant die de taak hebben om kleuters te beschermen tegen de ondoden tijdens een plotselinge zombie-uitbraak.

Nyong'o portretteert een ukelele-spelende kleuterjuf die wordt aanbeden door haar kleuters. In tegenstelling tot gewone zombieverhalen, is Little Monsters uniek en verfrissend, en Nyong'o's personage steelt de show in elke scène met haar onberispelijke infusie van fantastisch acteerwerk en komedie.

6 Lupita Nyong'o was Maz Kanata in Star Wars: The Force Awakens

maz kanata star wars
maz kanata star wars

Star Wars: The Force Awakens was de introductie van Lupita Nyong'o tot de epische ruimteopera. Het verhaal volgt Rey, Finn, Han Solo en Chewbacca in hun zoektocht om de vrede te herstellen wanneer de dreiging voor de melkweg zich voordoet. Nyong'o vertolkt Maz Kanata, een oude outlaw die de hoofdrolspelers ondersteunt in hun zoektocht naar verzet.

De algehele richting van het Star Wars vervolg is misschien niet in de richting gegaan die fans wilden, maar Lupita Nyong'o's vertolking van haar rol was perfect.

5 Lupita Nyong'o speelde de moeder van de wilde jongen in het jungleboek

Jon Favreau's live-action remake van The Jungle Book, vertelt het eigenaardige verhaal van een verwilderd kind Mowgli, die onder begeleiding van zijn dierenverzorgers op een reis van zelfontdekking gaat en de dreiging van de tijger Shere ontwijkt Khan.

De Amerikaanse ster uitte Raksha, de adoptiemoeder van Mowgli. Omdat de actrice eerdere stemacteerervaring had in Star Wars: The Force Awakens, leverde de Oscar-winnende actrice een bijzonder betoverende prestatie.

4 Toen Lupita Nyong'o de moeder was van de schaakkampioen in Queen of Katwe

Elke acteur zal de kans grijpen om een film na te spelen die is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het leven, en Lupita Nyong'o kreeg haar kans met de film Queen Of Katwe uit 2016 naast David Oyelowo en Madina Nalwanga.

De biografische dramafilm portretteerde de reis van een jong Oegandees meisje dat in de sloppenwijken van Katwe woonde, van een beginner in het schaken tot een internationale schaakkampioen. Nyong'o was perfect voor haar rol als moeder van de jonge Oegandese schaakkampioen. Nyong'o verdiepte zich in haar portret van een zorgzame moeder die worstelde om haar kinderen het leven te geven dat ze nooit had.

3 Lupita Nyong'o domineerde de dubbele rol van Adelaide en Red in ons

lupita Nyong'o in horrorfilm ons in het rood kijkend bang
lupita Nyong'o in horrorfilm ons in het rood kijkend bang

Lupita Nyong'o maakte haar debuut als scream queen in Jordan Peele's 2019 horrorfilm Us. Voor iemand die haar eerste rol in een horrorfilm speelde, was Nyong'o's optreden angstaanjagend goed.

Nyong'o portretteerde perfect haar dubbele rol van Adelaide, een moeder die wordt achtervolgd door haar jeugd, en Red, de antagonist van de film. Lupita Nyong'o's interpretatie van de rol leverde haar een hoogste eer op bij de AAFCA Awards. De film, die wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms van de 21e eeuw, vertelt het verhaal van een familie op vakantie die wordt geterroriseerd door dreigende dubbelgangers.

2 Lupita Nyong'o's rol als Patsey, een slaaf in 12 jaar een slaaf

Lupita Nyong'o is volgeboekt en druk sinds haar doorbraakrol in 12 Years A Slave. Hoewel ze een actrice was sinds de jaren 2000, kreeg de Amerikaanse ster haar eerste rol op het grote scherm in de veelgeprezen film. Het op memoires gebaseerde drama portretteert het leven van een Afro-Amerikaanse Solomon Northup nadat hij werd gevangengenomen en als slaaf werd verkocht.

Nyong'o speelde een ondersteunende rol als Patsey, een zwaar mishandelde slaaf op de Georgische plantage. Het spelen van de rol was emotioneel uitputtend voor de actrice, maar haar boeiende optreden leverde haar een Academy Award op voor de beste actrice in een bijrol.

1 Lupita Nyong'o is Nakia, de superspion in Black Panther

De MCU superheldenfilm Black Panther gaf de kijkers alles behalve de wanhopige ontmoeting tussen Lupita Nyong'o en Micheal B Jordan. De baanbrekende superheldenfilm volgt het verhaal van T'challa terwijl hij de rol van leider van zijn geavanceerde land, Wakanda, op zich neemt. Nyong'o schittert in haar rol als Nakia, een krijger, spion en T'challa's voormalige liefdesbelang.

Black Panther was voor Nyong'o een middel om haar acteervaardigheden te laten zien in een snelle film. Na de dood van T'challa hopen fans dat de actrice de nieuwe held wordt in Black Panther 2.

Aanbevolen: