Remembering the Biggest Met Gala Fashion Statements van de jaren '90

Inhoudsopgave:

Remembering the Biggest Met Gala Fashion Statements van de jaren '90
Remembering the Biggest Met Gala Fashion Statements van de jaren '90
Anonim

Elk jaar is het Met Gala een langverwacht evenement. Zelfs mensen die niet zo van de celebrity-cultuur houden, kunnen de verleiding niet weerstaan om de ongelooflijke ontwerpen te bewonderen die celebs tijdens dat evenement aan de wereld laten zien. Het Gala vindt al sinds 1948 plaats en werd voor het eerst georganiseerd als een inzamelingsactie voor het Kostuuminstituut en ter gelegenheid van de opening van de jaarlijkse tentoonstelling. Tegenwoordig, terwijl de inzamelingsactie nog steeds het hoofddoel is, is het ook een zeer belangrijk sociaal evenement. Het hoeft geen betoog dat het Met Gala door de jaren heen op veel verschillende manieren is veranderd. In de jaren 90 waren de outfits bijvoorbeeld lang niet zo overdreven als nu. Dat betekent echter niet dat ze saai waren. Sterker nog, ze waren behoorlijk in het oog springend. Hier zijn enkele van de beste modestatements uit dat decennium.

7 Naomi Campbell, 1990

Deze look markeerde het debuut van Naomi Campbell in het Met Gala, en daarna zou ze door de jaren heen indruk op de wereld maken met vele andere ongelooflijke looks. Vorig jaar werd haar iconische jaren 90-look dertig jaar, dus laten we het nog eens bekijken. Ze verscheen op het Met Gala als gast van Gianni Versace, gekleed in een mini-jurk die meer dan een paar blikken stal. Het was versierd met lovertjes, kleurrijk en helemaal over de top, terwijl het nog steeds elegant en stijlvol was. Het behoorde tot de collectie die de ontwerper later het jaar daarop zou uitbrengen. Ze droeg het zeker heel goed.

"Je bent verkleed in de jaren '90!" Zei Naomi toen ze met Vogue sprak over haar optredens in de Gala's. "Het maakte niet uit of je gewoon uit eten ging - geniet van je kleding, geniet van je accessoires, geniet van je haar!"

6 Prinses Diana, 1996

Prinses Diana was altijd het toonbeeld van gratie en haar modekeuzes zijn even adembenemend als tijdloos. Dior was vereerd om haar te hebben als een van hun Stars In Dior op het 1996 Met Gala. Tegen die tijd, terwijl haar scheiding nog niet rond was, was ze al gescheiden van prins Charles, en met deze fashion statement bewees ze aan de hele wereld dat ze het prima alleen deed. Ze droeg een marineblauwe onderjurk met kanten biesjes, die behoorde tot John Galliano's eerste collectie als creatief directeur van Dior. Hoewel het niet bijzonder onthullend was, veroorzaakte het toch nogal wat commotie, aangezien ze werd gezien als een vertegenwoordiger van de monarchie en het koningshuis over het algemeen koos voor meer conservatieve jurken. Ze koos verschillende sieraden die heel goed bij de jurk pasten, wat een al geweldige look afrondde.

5 Salma Hayek, 1997

Het Met Gala van 1997 was een beetje bitterzoet. Het was, zoals elk gala, een gelukkige gelegenheid voor ontwerpers en beroemdheden om zich te vermaken, maar het was ook een evenement om Gianni Versace te eren en te gedenken, die dat jaar op tragische wijze was vermoord, waardoor een gat in de mode-industrie onmogelijk te vullen was.

Salma Hayek kende Gianni niet zo goed, maar ze zei wel dat hij, telkens als ze elkaar zagen, erg gul met haar was. Ze is erg dankbaar voor haar tijd met haar, en de jurk die ze die avond droeg, was een jurk die Gianni haar gaf. Het was een zwarte jurk met één schouder en een hoge split die haar perfect stond.

4 Gisele Bundchen, 1999

Gisele Bündchen is een van die mensen die alles kan. Het supermodel is er niet alleen in geslaagd om een van de best betaalde modellen ter wereld te worden, maar ze heeft ook belangrijk werk gedaan als activiste voor veel liefdadigheidsorganisaties, ze is een VN-goodwillambassadeur geworden en is zelfs haar eigen, zeer succesvol bedrijf. Bovendien is ze de modegoeroe van iedereen. Gisele kan alles er goed uit laten zien, en de Versace-jurk die ze droeg voor het Met Gala van 1999 was geen uitzondering. Het was een jurk met kralen, goud en rood, die alle looks stal.

3 Christy Turlington, 1992

Voor haar Met Gala-look in 1992 bracht Christy Turlington hulde aan een van de beste actrices in de geschiedenis van Hollywood: de ongelooflijke Audrey Hepburn. Audrey was niet alleen een zeer getalenteerde actrice, ze had ook een geweldig gevoel voor mode, en haar stijl werd iconisch en zal voor altijd een inspiratiebron zijn.

Christy riep haar tijdloze Breakfast at Tiffany's Givenchy-look op met een zwarte jurk tot op de grond, een parelketting en haar klassieke opgestoken kapsel.

2 Madonna, 1997

mobile.twitter.com/Miki_Trent/status/1256684860627996673

Onmogelijk om de Queen of Pop niet in deze lijst op te nemen. Madonna heeft veel indrukwekkende dingen gedaan door de vele decennia van haar consistent geweldige carrière. Ze heeft de pop en de muziekindustrie in het algemeen radicaal veranderd en is misschien wel de meest invloedrijke vrouwelijke artiest ter wereld, maar het zou onvergeeflijk zijn om haar gedenkwaardige modekeuzes niet te vergeten, die bijna net zo overweldigend zijn als haar muzikale keuzes. Voor het Met Gala van 1997 ging Madonna samen met Donatella Versace, gekleed in een sjaal met intergalactische print en een jurk met bijpassende kleuren.

1 Amber Valletta, 1999

mobile.twitter.com/Miki_Trent/status/1256689575826776070

Amber Valletta is onmiskenbaar modekoning. Ze landde haar eerste Vogue-cover toen ze net achttien jaar oud was, en sindsdien heeft haar carrière ongelooflijke pieken bereikt. Ze heeft gemodelleerd voor de grootste modehuizen ter wereld, waaronder, maar niet beperkt tot Giorgio Armani, Chanel, Escada, Prada, Valentino, Versace en nog veel meer. Laten we onder zoveel ongelooflijke looks haar Met Gala-look uit 1999 niet vergeten. Het thema van die avond was "Rocky Style", en om dat te eren droeg ze een gouden jumpsuit met een diepe halslijn die haar geweldig stond.

Aanbevolen: