Wat de Rolling Stones hebben gezegd over Charlie Watts sinds zijn overlijden

Inhoudsopgave:

Wat de Rolling Stones hebben gezegd over Charlie Watts sinds zijn overlijden
Wat de Rolling Stones hebben gezegd over Charlie Watts sinds zijn overlijden
Anonim

De iconische Rolling Stones-drummer Charlie Watts stierf op 24 augustus op 80-jarige leeftijd, wat het einde van een tijdperk lijkt te markeren. The Rolling Stones zijn misschien wel de langst bestaande band in de geschiedenis, en hoewel ze al eerder met verliezen te maken hebben gehad (multi-instrumentalist Brian Jones overleed in 1969), is deze onvergelijkbaar. Eerbetoon van over de hele wereld stroomden binnen enkele seconden nadat het droevige nieuws was aangekondigd, van muzikanten als Paul McCartney, Pattie Smith, Elton John en nog veel meer. De rest van de bandleden waren er kapot van, en slechts een maand later moesten beginnen aan de meest emotioneel belastende tour die ze ooit hebben gedaan. Laten we eens kijken wat ze hebben gezegd over het verlies van hun vriend.

6 Mick Jagger zei dat ze de 'hartslag' van de band verloren

Hoewel ze soms niet genoeg gewaardeerd worden, zijn drummers het hart en de ziel van elke rockband. Vooral in een legendarische band als de Rolling Stones, met een drummer zo speciaal als Charlie Watts, was dat een essentieel onderdeel bij het definiëren van het unieke geluid van de band. Toen hij opende over het verlies van zijn oude vriend, benadrukte Mick Jagger hoe moeilijk het voor de band zou zijn om door te gaan zonder hem, niet alleen omdat ze hem persoonlijk zullen missen, maar omdat het moeilijk was om de Rolling Stones voor te stellen zonder zijn drumwerk.. "Charlie was de hartslag voor de band, weet je, en ook een zeer stabiele persoonlijkheid. Hij was een zeer betrouwbaar persoon, was geen diva - dat is het laatste wat je wilt in een drummer," zei hij op The Howard Stern Show.

5 Ronnie Wood herinnerde zich de laatste keer dat hij Charlie zag

Er zijn niet veel details vrijgegeven over de ziekte waar de drummer mee te maken had gehad, en Charlies beste vrienden deden er erg geheimzinnig over. De laatste keer dat Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood Charlie zag, was toen hij hem ging bezoeken in het ziekenhuis, en hij was in dezelfde suite waar Ronnie een paar jaar geleden zijn kankerbehandeling had ondergaan.

"We noemen het de Rolling Stones-suite", grapte hij erover. "We keken naar paardenraces op tv en schoten gewoon een briesje. Ik kon zien dat hij behoorlijk moe was en genoeg had van de hele deal. Hij zei: 'Ik hoopte hier nu echt weg te zijn', en daarna was er een complicatie of twee en ik mocht niet terug. Niemand was."

4 De band denkt na over wat Charlie zou doen als ze repeteren

The Rolling Stones zijn nu op tournee met drummer Steve Jordan, en het is hun eerste tour zonder Charlie in decennia. Mick Jagger vertelde dat, ondanks dat hij niet fysiek aanwezig is, de drummer nog steeds invloed heeft op de manier waarop ze spelen, omdat ze altijd nadenken over wat hij zou doen of wat hij zou willen terwijl ze spelen.

"Elke keer dat we nu bij elkaar komen en repeteren, zeggen we: 'Oh, Charlie zou dit zeggen, dan zou hij dat doen', "zei de zanger. "We hebben zoveel shows met hem gedaan en zoveel tours en zoveel opnamesessies, het is vreemd om zonder hem te zijn."

3 Ze weten dat Charlie Watts zou willen dat ze blijven spelen

Zelfs toen iedereen dacht dat hij beter werd, werd Charlie Watts door de dokters afgeraden om op tournee te gaan, dus werd besloten dat Steve Jordan, bekend van zijn optreden voor de band voor de show Late Night met David Letterman, zou ga op tournee met de Stones. Voor Charlie's overlijden zei Ronnie Wood dat "hij me vertelde dat de show moet doorgaan!" En zelfs nu zijn ze ervan overtuigd dat hij dat zou willen.

Toen hij ziek was, zei hij: 'Je moet gewoon doorgaan en deze tour doen. Stop niet vanwege mij'. Dus dat deden we, 'verklaarde Mick Jagger. Charlie zou ongetwijfeld trots zijn.

2 Steve Jordan wenste dat hij niet in de line-up stond

Spelen met de Rolling Stones is een van de grootste dromen van elke muzikant, en toen het leek alsof hij alleen maar een handje zou helpen terwijl Charlie Watts aan het herstellen was, was Steve Jordan er waarschijnlijk enthousiast over. Maar gezien de omstandigheden is het niet zo'n gelukkige gelegenheid, ondanks dat het geweldig is voor Jordan's carrière.

"Er zijn mensen die niet begrijpen dat ik een vriend heb verloren", zei Steve, die bij vele andere gelegenheden met de band had samengewerkt. "Dus ze zijn blij voor me, maar ze begrijpen niet dat ik dit liever niet het geval heb. Maar de Rolling Stones hebben echt, echt alles gedaan om de overgang soepel, sympathiek en empathisch te laten verlopen. Ze Ik ben op de hoogte van ieders gevoelens. Persoonlijk waardeer ik dat."

1 De nieuwe tour is opgedragen aan Charlie

Aan het begin van een van de eerste shows van de huidige tour van de Rolling Stones, vertoonde het scherm foto's en video's van Charlie Watts, om er zeker van te zijn dat hij op dat moment aanwezig was. Aan het einde van het concert hielden Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood elkaars hand vast en spraken ze het publiek toe. Ze spraken over hoe ontroerd ze waren door alle eerbetoon die fans hadden gedeeld, en zeiden dat het mooi en emotioneel was om Charlie op de foto te zien terwijl ze speelden. "We missen Charlie allemaal zo erg, zowel op het podium als daarbuiten", zei Jagger. Ze beëindigden de show en zeiden dat ze de tour aan hem zouden opdragen.

Aanbevolen: