Disney pestte deze beroemdheden tijdens contractonderhandelingen

Inhoudsopgave:

Disney pestte deze beroemdheden tijdens contractonderhandelingen
Disney pestte deze beroemdheden tijdens contractonderhandelingen
Anonim

Disney heeft al sinds 1941 te maken met onderhandelingscontroverses. Dat jaar staakten animators die aan de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit 1937 hadden gewerkt. De studio had hun hun winstdeling niet gegeven. De staking duurde negen weken totdat het bedrijf besloot zich te vestigen. Het schandaal zette de relatie tussen W alt Disney en zijn broer en zakenpartner Roy onder druk. In de daaropvolgende jaren begonnen ook hun topanimators de studio te verlaten. Soortgelijke verhalen over compensatiekwesties zouden de studio de komende decennia teisteren. Hier zijn bijvoorbeeld 3 recente gevallen waarin Disney acteurs heeft gepest om lage aanbiedingen te accepteren.

Hilary Duff verliet Disney nadat ze haar hadden 'gepest' tijdens de 'Lizzie McGuire'-deal

The Lizzie McGuire Movie was bedoeld als franchise. De moeder van Hilary Duff, Susan, vond echter dat Disney haar dochter tekort deed. "Disney dacht dat ze ons zouden kunnen intimideren om elk aanbod te accepteren dat ze wilden doen, en dat konden ze niet", vertelde Susan in 2003 aan Entertainment Weekly. "We liepen weg van een vervolg. Ze liepen weg van een franchise… Wij ze voelden de liefde niet. Ze gaven Hilary niet het respect dat ze verdiende.' Disney trok de tweede filmdeal in toen Susan erop stond de bonus van $ 500.000 te claimen die door de studio was beloofd nadat de eerste film $ 50 miljoen had bereikt. Maar daar stopte het pesten niet.

"Disney bleef dingen lekken en geheime bronnen gebruiken", zei Susan over Disney's persverklaringen tegen haar en Hilary. “En omdat we niets zeiden, klonk het alsof het waar was. Ik dacht dat het vanzelf zou gaan, maar ze bleven op ons afkomen. In mijn stoutste dromen kan ik me niet voorstellen dat volwassenen een 15-jarig kind in de kranten in elkaar slaan zoals ze hebben gedaan.' Hilary deed het niet, maar ze sprak wel haar vertrouwen uit in de beslissingen van haar ouders. heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: "Ik steun de betrokkenheid van mijn vader en moeder bij mijn carrière en waardeer de begeleiding van mijn managementteam."

In 2019 onthulde Hilary dat ze haar rol als Lizzie McGuire opnieuw vertolkte in een Disney Plus-reboot. In december 2020 ging ze echter naar Instagram om aan te kondigen dat de serie was geannuleerd. "Ik ben zo vereerd dat ik het personage Lizzie in mijn leven heb", schreef de actrice. "Ze heeft zo'n blijvende impact gehad op velen, waaronder ikzelf. Om de loyaliteit en liefde van de fans voor haar te zien, tot op de dag van vandaag, betekent zoveel voor mij. Ik weet dat de inspanningen en gesprekken overal zijn geweest om een reboot te laten werken maar helaas en ondanks de beste inspanningen van iedereen, gaat het niet gebeuren. Ik wil dat elke reboot van Lizzie eerlijk en authentiek is voor wie Lizzie vandaag zou zijn. Het is wat het personage verdient."

Disney 'Gender-Shamed' Scarlett Johansson tijdens rechtszaak over 'Black Widow'

In juli 2021 klaagde Scarlett Johansson Disney aan voor het verbreken van haar contract in haar stand-alone Marvel Cinematic Universe-film, Black Widow. De actrice zei dat Disney haar een exclusieve bioscooprelease had beloofd. De studio bracht het echter ook uit op Disney+ en rekende slechts $ 30 per verhuur. De studio verdiende $ 60 miljoen van het streamingplatform tijdens het openingsweekend en slechts $ 350 miljoen aan bioscoopkaartjes over de hele wereld, een van de weinig winstgevende Marvel-films tot nu toe. Volgens de juridische documenten van Scarlett zijn haar geschatte verliezen ongeveer $ 50 miljoen waard. Na wat "gender-shaming" vestigde Disney zich uiteindelijk.

In reactie op de rechtszaak van Scarlett verwees Disney in eerste instantie naar de beweringen van de actrice als een "ongevoelige minachting" voor de veiligheid van Covid-19 in theaters. Gabrielle Carteris, president van Screen Actor's Guild (SAG), riep de studio op voor "gender-shaming" van de Don Jon-ster."Acteurs moeten worden gecompenseerd voor hun werk volgens hun contracten", zei ze in een verklaring. "Vrouwen zijn niet 'ongevoelig' als ze opstaan en vechten voor een eerlijk loon - ze zijn leiders en voorvechters van economische rechtvaardigheid."

In oktober 2021 kondigde Scarlett aan dat ze al genoegen had genomen met Disney. "Ik ben blij dat we onze meningsverschillen met Disney hebben opgelost", aldus de actrice. "Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten." Haar kamp maakte niet bekend hoeveel compensatie ze ontving voor de overtreding.

Disney Lowballed Marvel-ster Hugo weven in een deal met meerdere afbeeldingen

The Matrix-ster Hugo Weaving speelde aanvankelijk Red Skull in Captain America: The First Avenger. Maar in Avengers: Infinity War van 2018 werd hij vervangen door The Walking Dead-acteur Ross Marquand. Het bleek dat Weaving zijn rol in zowel Infinity War als Endgame wilde hernemen. Disney heeft hem echter gebagatelliseerd. "Ik vond het geweldig om dat personage Red Skull te spelen - het was erg leuk", vertelde hij aan Time Out."We waren allemaal verplicht om ons in te schrijven voor drie foto's… Tegen die tijd hadden ze de contracten die we waren overeengekomen teruggedraaid en dus was het geld dat ze me boden voor The Avengers veel minder dan ik kreeg voor de allereerste, en dit was voor twee films."

Hij zei dat onderhandelen met Marvel zo'n gedoe werd dat hij het vechten voor de rol gewoon opgaf. "En de belofte toen we de contracten voor het eerst ondertekenden, was dat het geld elke keer zou groeien", vervolgde hij. "Ze zeiden: 'Het is maar een stemwerk, het is geen big deal.' Ik vond het eigenlijk onmogelijk om met hen te onderhandelen via mijn agent. En ik wilde het eigenlijk niet zo graag doen. Maar ik zou het gedaan hebben."

Aanbevolen: