De waarheid over de casting van 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

De waarheid over de casting van 'Grey's Anatomy
De waarheid over de casting van 'Grey's Anatomy
Anonim

Tegenwoordig is er zeker geen argument dat Shonda Rhimes 'Grey's Anatomy het meest succesvolle medische drama tot nu toe is. Om te beginnen is de ABC-serie al aan zijn 18e seizoen toe. Tegelijkertijd heeft de show al 39 Emmy-knikken verzameld (natuurlijk, het aantal is misschien niet zo hoog als het aantal van ER, maar het is nog steeds indrukwekkend) en tot nu toe vijf overwinningen. Gedurende de hele run heeft Ellen Pompeo de cast geleid, het titulaire personage spelen dat van stagiair naar hoofd algemene chirurgie bij Gray Sloan Memorial ging. Andere castleden die er ook vanaf het begin bij waren, zijn onder meer Chandra Wilson en James Pickens Jr. Andere prominente castleden zijn Sandra Oh, Patrick Dempsey, Katherine Heigl en Eric Dane. Het bleek echter dat fans gemakkelijk een heel ander ensemble van acteurs hadden kunnen ontmoeten als de casting op een andere manier was gegaan.

Ellen Pompeo zou in een andere ABC-serie spelen

Toen de studio Grey's aan het samenstellen was, leek het op Pompeo om het ensemble al vroeg te leiden. De actrice had echter andere plannen wat haar carrière betreft.

“Ik ontmoette Bob Orci en Alex Kurtzman. … We gingen zitten en praatten over mij die mogelijk een boog op Alias deed. Dat is niet gebeurd”, vertelde ze aan TV Guide. “Bob en Alex hebben een programma geschreven met de naam Secret Service. Ik wilde dat echt doen…"

Later werd de geheime dienst echter opgeschort en toen dacht Pompeo erover om het medische drama te heroverwegen. "Ik las Grey's en ik ontmoette Shonda en ik besloot dit te gaan doen", herinnert de actrice zich. "Het was maar een uitnodiging en ik heb het met plezier aangenomen."

Isaiah Washington zou McDreamy zijn geweest

â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹

Zodra Pompeo aan boord was, concentreerde de show zich op het casten van haar liefdesbelang. Verrassend genoeg werd Isaiah Washington beschouwd als de rol van Derek Shepherd. Het lijkt er echter op dat Pompeo het idee niet leuk vond.

“Er is een gerucht of zoiets dat Ellen niet wilde dat ik haar liefdesbelang was omdat ze een zwarte vriend had. De context is dat ze niet van blanke mannen houdt', zei Washington ooit, volgens het boek How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy van Lynette Rice.

"Ik denk dat ze suggereerde dat haar vriend misschien een probleem had met haar die liefdesscènes met mij deed, dus ze voelde zich ongemakkelijk."

Later bevestigde Pompeo, die nu getrouwd is met zijn toenmalige vriend Chris Ivery, dat ook. "Je weet dat ze wilden dat Isaiah Washington mijn vriendje werd", vertelde de actrice aan de New York Post. “Shonda wilde echt een zwarte man in de mix zetten. Ik dacht niet dat ze echt een interraciaal stel in de show zouden zetten en ik wilde hem niet. Het was te dicht bij huis.”

Het lijkt er ook op dat Pompeo iets te maken had met de uiteindelijke casting van haar belangrijkste liefdesbelang. "Ik zei dat ik dat Dempsey-kind wilde hebben", onthulde ze verder.

Rob Lowe werd ook bijna McDreamy

â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹

En hoewel het lijkt alsof de rol van McDreamy bijna onmiddellijk van Washington naar Dempsey ging, lijkt het erop dat dat helemaal niet het geval was. Veteraan acteur Rob Lowe werd zelfs benaderd om de show te doen en Derek Shepherd te worden.

En zelfs enkele jaren later, nadat het medische drama een enorme hit was geworden, weet Lowe dat hij de juiste beslissing heeft genomen om het af te wijzen.

"Ik ben in dat deel niet zo interessant als Patrick in dat deel", vertelde Lowe aan Variety. "Als ik het was geweest (de fans) hadden me niet 'McDreamy' genoemd, dan hadden ze me Rob Lowe genoemd." De acteur lijkt ook een groot voorstander van het lot te zijn en legt uit: "Er zijn geen ongelukken."

"Als ik 'Grey's' had gedaan, zou ik niet in Parks and Recreation zijn geweest", voegde Lowe eraan toe. "Dat alleen is voor mij genoeg." Fans waren dol op Lowe in Parks and Recreation, maar tot op de dag van vandaag geloven velen nog steeds dat The West Wing de beste show was die de acteur ooit had gedaan (hij kreeg er een Emmy-nominatie voor).

Sandra Oh Was Oorspronkelijk Bailey

â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹

Na jarenlang professioneel te acteren, was het niet meer dan normaal dat Rhimes en haar team naar Oh trokken tijdens het casten voor het medische drama.

En het bleek dat ze aanvankelijk in aanmerking kwam voor de rol van Wilson. "Ik had eigenlijk een paar scrubs en had mijn haar in vlechten", herinnerde Oh zich zelfs. "Ik speelde Bailey heel anders dan Chandra Wilson."

Dat gezegd hebbende, Oh had vanaf het begin problemen met het personage.

"Het karakter van Bailey resoneerde niet met mij", gaf de actrice toe. “Ik vroeg wat er nog meer beschikbaar was, en de rol van Cristina was nog niet gecast. Het is geweldig - het is een antagonist, je krijgt een goed idee van wie ze is, ze is erg ambitieus. Ik dacht dat het geweldig zou zijn om te spelen." Na meer audities te hebben gedaan, zou Oh uiteindelijk de rol krijgen.

Jessica Capshaw deed auditie om een verpleegster te spelen

â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹

In tegenstelling tot Pompeo, Wilson, Pickens, Oh, Washington en Dempsey, nam Capshaw veel later deel aan de show toen ze aan fans werd voorgesteld als Arizona Robbins. Het bleek echter dat de actrice al een paar keer eerder had geprobeerd in de show te komen.

“Dus twee weken nadat ik de baby had gekregen, deed ik… auditie voor verpleegster Rose. Ik kende Patrick omdat ik twee jaar eerder met hem had samengewerkt, dus hij en ik konden het goed met elkaar vinden', herinnert Capshaw zich. "Maar ze kozen het andere meisje (Lauren Stamile) en ik had zoiets van 'Man!'"

Later probeerde ze opnieuw in de show gecast te worden, maar dat mislukte uiteindelijk. "Ongeveer een jaar later deed ik mee voor een rol die nog niet was genoemd, maar zij was deze seksueel promiscue, avontuurlijke rol, en ik kreeg de rol niet meer", herinnert Capshaw zich.

"Dat was Melissa George's rol, Sadie." Gelukkig voor de actrice werd ze uiteindelijk gecast en fans kunnen Grey's Anatomy niet voorstellen zonder haar.

Aanbevolen: