Was dit de ondergang van Taio Cruz?

Inhoudsopgave:

Was dit de ondergang van Taio Cruz?
Was dit de ondergang van Taio Cruz?
Anonim

Er was eens in de late jaren 2000 tot begin 2010 dat Taio Cruz de hitlijsten domineerde en de radio veroverde met zijn feelgood-nummers. Destijds werd de in Londen gevestigde zanger en producer een van de meest prominente gezichten van de opkomst van popdansmuziek. Met singles als "Break Your Heart" en "Dynamite", deed Taio's dominantie in de muziekindustrie velen denken dat hij het volgende grote ding zou zijn. Zijn tweede album, Rokstarr, debuteerde in de top 10 van de Billboard 200.

Helaas, vooruitspoelend naar 2022, lijkt Taio niet in staat te zijn geweest om de magie te recreëren die hij ooit had met het tweede album. De artiest raakte in een depressie en deed een paar stappen weg van het oog van het publiek nadat fans hem in 2020 van TikTok hadden gepest. Wat gebeurde er met de carrière die hij ooit had?

6 Taio Cruz's 'TY. O' werd meer dan tien jaar geleden uitgebracht

Taio Cruz's laatste album onder een groot label, TY. O, werd meer dan tien jaar geleden uitgebracht in 2011. Tijdens de releaseperiode kreeg het album te maken met nogal een vreemde marketingstrategie. Pas in september 2014 was TY. O eindelijk beschikbaar voor de digitale markten in de VS. Het was meteen een uitnodiging voor de dansvloer, met singles als 'Hangover', 'Troublemaker' en 'Fast Car'. Hoewel TY. O werd gezien als een zwakkere opvolger van Rokstarr, was het album nog steeds een solide meesterwerk, en helaas is het tot dit schrijven het laatste grote album dat hij ooit heeft uitgebracht.

5 Taio Cruz's modemerk 'Rokstarr'

Toen zijn carrière in 2009 van start ging, lanceerde Taio Cruz een modemerk genaamd Rokstarr, een duidelijke knipoog naar het tweede album dat hem naar het sterrendom katapulteerde. Geïnspireerd door Kanye West, Kid Cudi en Justin Timberlake's zonnebrillenmerk, werd Rokstarr gelanceerd op 1 september 2009. Een jaar later breidde hij ook het bereik van zijn merk uit naar streetwear en noemde het RXTR, in de hoop om het kortstondige merk nieuw leven in te blazen. Helaas was het project van de modelijn niet zo succesvol als hij had gehoopt.

4 Taio Cruz's terugkeer naar muziek in 2020

In 2020 wilde Taio Cruz echter zijn comeback naar muziek blauwdrukken. Om zijn nieuwe projecten te promoten, kwam hij op de waslijst van celebs die zich bij TikTok aansloten. In september van dat jaar kreeg hij in een mum van tijd meer dan 85.000 volgers, maar fans leken niet te genieten van zijn comeback.

"Vaak zullen mensen iets zien en dan naar de opmerkingen kijken om ze het antwoord te geven hoe ze erover moeten denken, of hoe ze zich moeten gedragen," zei hij tegen de BBC, "En ik denk dat dat echt wat er met mijn spullen is gebeurd. Ik maakte leuke video's, toen besloot iemand giftig te zijn - en een heleboel andere mensen besloten: 'Oh, daar ga ik aan meedoen.'"

3 De strijd van Taio Cruz met geestelijke gezondheidsproblemen en druk van sociale media

Als gevolg van buitensporig online pesten, onthulde de zanger dat hij TikTok en alle vormen van sociale media voorgoed had verlaten. De 41-jarige ging in september 2020 naar Instagram en onthulde dat de app voor het delen van video's hem "suïcidale gedachten" had gegeven.

"Sommige gebruikers plaatsten hatelijke, spottende video's die een terugkoppeling van negativiteit veroorzaakten, waarbij steeds meer mensen begonnen mee te doen aan de spot en de haat", schreef hij, "Nooit in mijn leven heb ik meer negatievere ervaring dan de afgelopen dagen hier. Deze community is niets voor mij."

2 Hoe Taio Cruz over roem denkt

De kunstenaar heeft meer licht geworpen op waarom hij voorgoed uit de schijnwerpers is verdwenen. In een gesprek met een Canadese contentmaker en popcultuurliefhebber die op YouTube de naam "Honest" draagt, zei de zanger dat hij niet genoot van de bekendheid en de aandacht die hij kreeg als frontman van muziek.

"Het is een bewuste keuze van mij geweest om afstand te nemen van het publieke oog en de rol van artiest. Sommige mensen noemen het "eraf vallen" en dat is hun voorrecht, maar ik zou het een strategische terugtrekking noemen. geniet niet echt van roem, "schreef hij via Instagram DM.

1 Wat Taio Cruz nu doet

Dus, wat is de toekomst voor Taio Cruz? Zoals gezegd, lijkt de 41-jarige het nu leuk te vinden om backstage te werken, net zoals hij zijn muzikale carrière in de jaren 2000 als songwriter begon. In hetzelfde interview zei de Britse zanger dat hij "heeft gewerkt aan nieuwe muziekprojecten, technologie en schrijfprojecten die minder publieke aanwezigheid van mij vereisen".

"Ik ben een schrijver en producer voor Wonder Stereo, en soms een artiest. Ik werk aan een nieuw technisch project voor muzikanten (voorlopig geheim) dat in mei of juni van dit jaar van start moet gaan, " Hij schreef.

Aanbevolen: