Joe Biden noemt Dr. Seuss in 'Read Across America' nadat hij hem in 2021 had laten vallen

Inhoudsopgave:

Joe Biden noemt Dr. Seuss in 'Read Across America' nadat hij hem in 2021 had laten vallen
Joe Biden noemt Dr. Seuss in 'Read Across America' nadat hij hem in 2021 had laten vallen
Anonim

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de kinderauteur Dr. Seuss dit jaar opgenomen in de Read Across America Day-proclamatie nadat hij in 2021 was afgezet.

De stap van Biden volgde op het besluit van vorig jaar om de auteur uit te sluiten van de jaarlijkse proclamatie, die traditioneel openbaar werd gemaakt op de verjaardag van Dr. Seuss, die vandaag (2 maart) wordt gevierd.

Dr. Bijdrage van Seuss genoemd op de Read Across America Day van dit jaar

Dit jaar verwees de proclamatie van het Witte Huis naar het "pad naar geletterdheid" voor veel jonge, Amerikaanse lezers, en zei dat het "begint met tijdloze tradities: voorgelezen worden voor het slapengaan, samenkomen in klaslokalen voor verha altjes en het bijwonen van evenementen bij lokale bibliotheken met familie en vrienden."

Kinderklassiekers zoals Dr. Seuss' 'Green Eggs and Ham' en 'Oh, the Places You'll Go!' hebben een passie voor lezen en eindeloze creativiteit geïnspireerd die generaties overspant, zei de proclamatie van het Witte Huis ook.

"De verhalen en avonturen van vandaag zijn net zo divers als de wereld waarin we leven, en door ze te lezen, gaan we de levendige diversiteit van onze natie en de wereld beter begrijpen", zei het Witte Huis.

"Dit is vooral belangrijk omdat jonge mensen leren en groeien en zich bezighouden met hun eigen identiteitsgevoel."

Publicatie van zes boeken van Dr. Seuss' stopgezet in 2021 vanwege racistische afbeeldingen

Gestorven in 1991, werd Theodor Seuss Geisel door 'Forbes' verkozen tot de op één na best betaalde dode beroemdheid van 2020, dankzij film- en tv-deals van miljoenen dollars, maar vooral vanwege de verkoop van zijn boeken.

In 2021, publicatie van zes boeken geschreven door de populaire auteur - 'And to Think That I Saw It on Mulberry Street', 'If I Ran the Zoo', 'McElligot's Pool', 'On Beyond Zebra!', 'Scrambled Eggs Super!' en 'The Cat's Quizzer' - stopten vanwege hun racistische en ongevoelige weergave van gekleurde mensen.

De bijdrage van de schrijver was niet genoemd in de Read Across America Day-verklaring van vorig jaar, waarbij het Witte Huis weigerde commentaar te geven op de reden waarom dit gebeurde.

Destijds benadrukte perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis hoe belangrijk het voor kinderen is om zichzelf vertegenwoordigd te zien in de literatuur, wat erop wees dat er in sommige boeken van Dr. Seuss geen beweringen over diversiteit zijn.

Psaki zei dat het "vooral belangrijk is dat we ervoor zorgen dat alle kinderen zichzelf vertegenwoordigd en gevierd kunnen zien, gevierd in de boeken die ze lezen."

Zowel Barack Obama als Donald Trump benadrukten het werk van Dr. Seuss in hun jaarlijkse proclamaties tijdens hun presidentschap.

Aanbevolen: