Wat is er met Andrew Garfield gebeurd na zijn 'Spider-Man'-trilogie?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Andrew Garfield gebeurd na zijn 'Spider-Man'-trilogie?
Wat is er met Andrew Garfield gebeurd na zijn 'Spider-Man'-trilogie?
Anonim

Jaren voor de creatie van het Marvel Cinematic Universe betrad Andrew Garfield het grote scherm als de webslingerende superheld Spider-Man in The Amazing Spider-Man-films. Destijds was Sony vastbesloten om zijn enorm succesvolle Spider-Man-trilogie opnieuw op te starten met Tobey Maguire. Helaas ging het echter niet helemaal volgens plan. Om te beginnen deden de twee Amazing Spider-Man-films het niet zo goed als verwacht (vooral The Amazing Spider-Man 2). Tegelijkertijd gaan er geruchten dat Sony Garfield heeft ontslagen nadat hij niet was komen opdagen op een evenement in Brazilië.

Sindsdien speelt Garfield geen Spider-Man meer. En hoewel hij een verrassende verschijning maakte in Spider-Man: No Way Home van de MCU, is de acteur druk bezig geweest zijn stempel te drukken in verschillende niet-superheldenprojecten. Nog indrukwekkender is dat Garfield tot nu toe ook twee Oscar-knikken heeft gekregen.

Andrew Garfield verdiende een Oscar na Spider Man

The Amazing Spider-Man 2 was misschien teleurstellend aan de kassa (het deed het ook niet goed bij critici), maar het deed er niet echt toe. Rond deze tijd leek het erop dat Garfield net klaar was om verder te gaan, en de juiste film was net om de hoek.

De film is niemand minder dan Hacksaw Bridge, de biopic uit 2016 die het waargebeurde verhaal vertelt van de Amerikaanse legerarts Desmond T. Doss uit de Tweede Wereldoorlog, de eerste man die de Medal of Honor kreeg zonder te hoeven vuren een enkel schot. Geregisseerd door Mel Gibson, werd Garfield getikt om Doss zelf te spelen. De acteur/regisseur is misschien geen fan van superheldenfilms, maar Garfields optreden als Eduardo Saverin in de kritische hit The Social Network uit 2010.

"Hij is een man die een diep niveau bereikt, en hij heeft ook een enorme hoeveelheid intelligentie en veel hart", vertelde Gibson aan Backstage of Garfield."Die man is gemaakt om een geweldige acteur te zijn." Ondertussen kreeg Garfield niet alleen de goedkeuring van de familie en vrienden van Doss, maar verdiende hij ook zijn eerste Oscar-knik voor beste acteur voor zijn rol in de film.

Andrew Garfield keerde ook terug naar theater

Jaren nadat hij zich bij de cast van Death of a Salesman had gevoegd, keerde Garfield terug naar Broadway voor de theatrale productie van Tony Kushner's Angels in Amerika door het National Theatre Live. In de productie speelde Garfield Prior W alter, een jonge homoseksuele New Yorker die aids oploopt.

Voordat hij de rol zelf op zich nam, was Garfield al meer dan bekend met Kushners meesterwerk. Jaren eerder deed HBO een miniserie-aanpassing met Meryl Streep en Al Pacino. En dus, toen hij benaderd werd om Prior te spelen, was het antwoord van Garfield onmiddellijk ja.

"Ik zei ja omdat ik me dat lichaamsgevoel herinnerde dat ik van de film kreeg, en ik wist dat het belangrijk was", vertelde de acteur aan Out. Garfield zou later een Tony winnen voor zijn optreden in de productie.

Later voegde Andrew Garfield zich bij Jessica Chastain in deze biopic

Een paar jaar na het winnen van zijn eerste Tony, voegde Garfield zich bij de cast van The Eyes of Tammy Faye, met in de hoofdrol Chastain die het titulaire personage speelt. In de film speelde de acteur de echtgenoot van Faye, de televisieevangelist Jim Bakker die later wordt veroordeeld voor fraude.

"Ik ben absoluut morbide gefascineerd door de psyche van een persoon die door de loop van een lens kan kijken, live op tv kan zijn en kan zeggen: 'God zal alleen van je houden als je ons je geld geeft'" Garfield zei over het uitbeelden van de controversiële figuur. "Uiteindelijk heeft hij het woord 'welvaart' in de Bijbel gewoon verkeerd geïnterpreteerd, omdat het in het oorspronkelijke Grieks geestelijke voorspoed betekende, wat, zoals we weten, een beetje de antithese is van materiële welvaart."

En terwijl Chastain erin slaagde om met de echte Faye te praten tijdens het werken aan de film, kreeg Garfield nooit de kans om met Bakker te praten."Ik heb nooit met Jim kunnen praten - ik heb het geprobeerd en ik werd daar nooit door hem ontmoet, maar dat geeft niet", vertelde hij aan Observer. "Zijn kinderen zijn geweldig en andere mensen die we hebben kunnen opsporen waren ongelooflijk."

Andrew Garfield verraste critici met een originele Netflix-film

Rond dezelfde tijd ging Garfield ook aan de slag met de Netflix-film tick, tick…BOOM!, dat ook het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda markeert. In de film speelt de acteur een jonge theatercomponist die vastbesloten is om de volgende grote Amerikaanse musical af te leveren. Het personage is gebaseerd op wijlen componist Jonathan Larson die vooral bekend is van zijn Broadway-hit Rent.

"Hij was iemand die zich acuut bewust was van de kortheid en heiligheid van onze tijd hier", zei Garfield over Larson tijdens een interview met Deadline. "In zijn eigen gevoel dat de tijd bijna op was, was hij iemand die het leven zag. Hij wist dat hij geen moment had om te verliezen of van zijn lot af te wijken. De acteur verdiende ook zijn tweede Oscar-knik voor zijn optreden in de film.

Spider-Man volgen: geen weg naar huis en tik, tik … BOOM! Fans kunnen uitkijken naar Garfield in de komende FX limited-serie op Hulu Under the Banner of Heaven. Tegelijkertijd zal de acteur ook schitteren in de aankomende BBC-serie Brideshead Revisited. Andere sterren die naar verluidt aan het project zijn verbonden, zijn onder meer Cate Blanchett, Ralph Fiennes en Rooney Mara.

Ondertussen moeten degenen die zich afvragen of Garfield terugkeert naar de MCU, gewoon afwachten. Voor de goede orde, de acteur heeft echter niet uitgesloten dat hij nog een keer een webslinger wordt. "Ik zou graag blijven werken met Tobey [Maguire] en met Tom [Holland]", vertelde Garfield aan Variety. "Dat soort drie-broer-dynamiek is zo sappig."

Aanbevolen: