Deze 8 acteurs zijn overgestapt van indiefilms naar blockbusters

Inhoudsopgave:

Deze 8 acteurs zijn overgestapt van indiefilms naar blockbusters
Deze 8 acteurs zijn overgestapt van indiefilms naar blockbusters
Anonim

Een eeuwenoude veel voorkomende misvatting in de bioscoop is de correlatie tussen status en succes in onafhankelijke films in vergelijking met de meer reguliere blockbuster-films. Hoewel algemeen wordt aangenomen dat blockbusterfilms met een groot budget meer succes hebben dan onafhankelijke speelfilms, is dit niet altijd het geval. Een beroemd voorbeeld hiervan is Avengers-regisseur Joss Whedon die veel meer succes boekt in zijn driedelige indiefilm dan zijn superheldenkaskraker.

Het is ook zo dat veel acteurs, net als Harry Potter-hoofdman Daniel Radcliffe, veel succesvoller optreden in onafhankelijke films dan in hun gebruikelijke blockbusters. Maar hoe zit het met degenen die hun carrière andersom hebben ontwikkeld? Laten we eens kijken naar enkele blockbuster-namen in de acteerindustrie die hun carrière begonnen met het maken van indiefilms.

8 Timothée Chalamet ging van 'Call Me By Your Name' naar 'Dune'

Als eerste binnen, hebben we de voor een Academy Award genomineerde Timothée Chalamet. Chalamet is op het hoogtepunt van zijn carrière en meer in trek dan ooit nadat hij onlangs in een aantal behoorlijk grote blockbusters was verschenen, zoals de remake van Dune van Dennis Villeneuve. Daarvoor werd Chalamet echter beroemd door zijn werk in kleinere onafhankelijke producties zoals zijn hoofdrol als Billy in de Julia Hart-film, Miss Stevens, en later in zijn rol als Daniel in Hot Summer Nights. In 2017 speelde Chalamet ook in twee grote Academy Award-genomineerde indiefilms, Lady Bird en Call Me By Your Name, met zijn hoofdrol als Elio Perlman in de laatste, wat hem zijn eerste Oscar-nominatie voor de hoofdrol opleverde.

7 Scarlett Johansson ging van 'Lost In Translation' naar de MCU

Vervolgens hebben we Marvel-ster, Scarlett Johansson. Voordat ze de MCU-schijnwerpers greep als de bekwame huurmoordenaar die wreker werd, Natasha Romanoff, beter bekend als Black Widow, liet Johansson haar op zeer jonge leeftijd beginnen met acteren door middel van onafhankelijke films. Lang geleden, in 2003, op slechts 17-jarige leeftijd, staarde Johansson samen met acteerlegende Bill Murray in de indie-film van Sofia Coppola, Lost In Translation. Hoewel de actrice eerder in kleine producties had gespeeld, dreef de rol Johansson naar een groter niveau van bekendheid dan ooit tevoren.

6 Michael Fassbender was een indie-ster voordat hij Magneto was

Over het onderwerp Marvel-sterren, een andere grote superheld (of in dit geval antiheld) die op deze lijst verschijnt, is X-Men-ster, Michael Fassbender. Ondanks dat zijn allereerste speelfilmrol die in de enorme Spartaanse film 300 was, ontwikkelde de 44-jarige Ier zijn vroege carrière door middel van indiefilms, zowel als acteur als als producer. Voordat hij bij de X-Men-franchise kwam als de altijd machtige Magneto, was zijn meest opvallende en keiharde rol tot nu toe die van Brandon Sullivan in de Steve McQueen-indiefilm, Shame.

5 Jennifer Lawrence was genomineerd voor een Oscar voor 'Winter's Bone' voordat ze Katniss Everdeen was

Een ander X-Men-aluin dat haar stempel heeft gedrukt in de indiescene voordat ze overstapte naar blockbusters, is Jennifer Lawrence, de ster van Hunger Games. Voordat de 31-jarige de wereld veroverde als boogschietrebel Katniss Everdeen of de vormveranderende Mystique, bracht Lawrence een half decennium door met het ontwikkelen van haar carrière door middel van indierollen zoals Agnes in Lori Petty's The Poker House en Ree Dolly in Debra Granik's Winter's Bone, de laatste verdiende Lawrence haar allereerste Academy Award-nominatie. Ondanks een verschuiving naar blockbuster-films, zijn onafhankelijke functies speciaal gebleven in het hart van de actrice. Lang geleden in 2011 vergeleek Lawrence het werken aan beide kanten en verklaarde dat ze allebei even leuk en toch heel verschillend waren. Ze vergeleek de twee zelfs als 'kamperen versus naar een resort gaan'.

4 Elliot Page begon zijn carrière in Canadese indiefilms voordat hij bij de X-Men kwam

Het lijkt erop dat de pijplijn van indie-filmster naar X-Men een veel voorkomende is, zoals blijkt uit de volgende naam op deze lijst, Elliot Page. Page begon in 1997 met acteren en ontwikkelde zijn carrière door een overvloed aan indiefilms zoals Allison Murray's Mouth To Mouth en Daniel MacIvor's Wilby Wonderful. In 2006 werd Page gecast om te verschijnen in X-Men: The Last Stand als Kitty Pryde, maar het was zijn hoofdrol in de latere indiefilm Juno uit 2007, samen met "indiefilmliefje" Michael Cera, die hem lovende kritieken opleverde en zelfs een Academy Award-nominatie.

3 Kristen Stewart is het meest bekend om 'Twilight', maar een deel van haar beste werk kwam in indie-functies

Daarna hebben we de enorm succesvolle, voor een Academy Award genomineerde Kristen Stewart. Voordat de 31-jarige krachtpatser de wereld overnam als de hopeloze romantische mens die vampier werd, Bella Swan, in Stephanie Meyer's Twilight Saga, nam de actrice vooral rollen op zich in de onafhankelijke filmsfeer. Naast haar rol in de tienervampierenserie heeft Stewart ook in andere grote blockbusters geacteerd, zoals Elizabeth Banks' remake van Charlie's Angels uit 2019. Desondanks v alt het grootste deel van Stewarts werk onder de categorie indie. Tijdens een gesprek met The Times benadrukte Stewart zelfs hoe ze geloofde dat haar rollen in de twee indiefilms van Olivier Assayas waarin ze speelde, Personal Shopper en Clouds Of Sils Maria, tot het beste werk van haar tot nu toe behoorden.

2 Matthew McConaughey is een van de beroemdste acteurs die van Indië naar blockbusters is gegaan

Als volgende, hebben we misschien een van de beroemdste gevallen van indie voor blockbuster-acteurs, Matthew McConaughey. Deze veelgeprezen acteur werd begin twintig beroemd door zijn rol in de iconische indiefilm uit 1993, Richard Linklater's Dazed And Confused. Ondanks dat het zijn allereerste werk op het scherm was, maakte de film de weg vrij voor de rest van McConaughey's succesvolle blockbuster-carrière en bracht hij zelfs zijn altijd beroemde slogan op het scherm voort, Alright, Alright, Alright.”

1 Christian Bale ging van Indie Star naar Batman

En tot slot hebben we nog een acteerlegende en voormalige superheld, Christian Bale. Velen kennen Bale misschien door zijn ongelooflijke optreden als Bruce Wayne of Batman in de filmserie The Dark Knight. Voordat hij zijn cape aantrok als de gemaskerde miljonair, werd Bale echter beroemd door zijn werk als de psychopathische Patrick Bateman in de iconische horrorfilm uit 2000, American Psycho.

Aanbevolen: