Wie was Bob Odenkirk voordat hij Saul Goodman werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Bob Odenkirk voordat hij Saul Goodman werd?
Wie was Bob Odenkirk voordat hij Saul Goodman werd?
Anonim

Bob Odenkirk is een manusje van alles in de acteerwereld. Bob begon zijn carrière met het schrijven van komische optredens en stapte in de jaren 2000 over naar dramatische rollen. Hij is vooral bekend door het vertolken van de slonzige 'strafrechtadvocaat' Saul Goodman uit het Breaking Bad-universum en de spin-off van Better Call Saul. De man met vele namen scoorde vorig jaar ook een kaskraker met zijn actiefilmdebuut in Nobody, en hij vertraagt niet snel.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds veel verhalen om uit te pakken van de 59-jarige acteur. Hij heeft naam gemaakt door de Emmy's te winnen voor uitstekend schrijven in comedy, werd bijna gecast als Michael in The Office en werd filmregisseur. Om het laatste seizoen van Better Call Saul te vieren, volgt hier een kijkje in het leven van Bob Odenkirk voordat hij onze geliefde snode advocaat op het scherm werd.

6 Bob Odenkirk won een Emmy voor zijn comedy-optredens in 'Saturday Night Live' en 'The Ben Stiller Show'

Het was 1987 en de 25-jarige Bob Odenkirk was net aangenomen als schrijver voor Saturday Night Live naast Robert Smigel en Conan O'Brien. Tijdens zijn tijd bij SNL ontmoette Bob collega-acteur Ben Stiller, en de twee werkten uiteindelijk aan The Ben Stiller Show in 1992. Naast het schrijven, werd Bob ook ingehuurd als acteur in de show.

Fast-forward naar 1989, Bob won een Primetime Emmy Award voor Outstanding Writing voor een Variety Series samen met andere SNL-schrijvers. Hij herhaalde de overwinning in 1993 met The Ben Stiller Show naast Ben Stiller, Judd Apatow en meer.

5 Bob Odenkirk lanceerde zijn eigen HBO-schetskomedieserie

Bob ontmoette collega-comedian David Cross tijdens zijn werk bij Ben Stiller, en ze deelden onmiddellijk onmiddellijke chemie. Het paar voerde samen een paar live comedy-schetsen uit voordat ze evolueerden naar Mr. Show met Bob en David. Mr. Show, uitgezonden op HBO van november 1995 tot december 1998, ziet de twee komieken de gehekelde versies van zichzelf uitbeelden.

Hoewel het nooit een enorm publiek heeft getrokken omdat het werd uitgezonden op premiumkabels, zal de impact van Mr. Show in moderne komedieschetsen nooit onopgemerkt blijven. Het maakte de weg vrij voor latere programma's in de jaren 2010 zoals The Sarah Silverman Program en Arrested Development om de real-life versies van hun gastheren te hekelen en echte hoofdbestanddelen van het komische landschap in het land te worden.

4 Bob Odenkirk's filmdebuut in Wayne's World 2

Het duurde echter tot 1993 voordat Bob Odenkirk zijn eerste paar filmrollen kreeg. Wayne's World 2, geschreven door Mike Myers en Bonnie en Terry Turner, ziet Bob als een extra nerd backstage bij een concert. Hij had ook kleine rollen in The Cable Guy, Monkeybone en meer. Hij schreef ook de scripts voor Run Ronnie Run!, een satire-filmbewerking van Bob's culthit Mr. Show, in 2002.

"Ik heb al deze verschillende dingen gedaan, en er is een grote mate van mislukking geweest", zei hij, terugkijkend op zijn eerdere carrière, zoals verteld tijdens een interview met de New York Times, "ik weet het niet Ik wil een dilettant zijn. Ik zou me vreselijk voelen als ik zo werd gekarakteriseerd."

3 Hoe Bob Odenkirk bijna werd gecast als Michael Scott in 'The Office'

In een ander universum had de populaire show The Office een veel andere wending kunnen nemen. Bob Odenkirk was bijna gecast als Michael voor de show, en in feite hadden showrunners hem al overwogen voor de rol en presenteerden de pilot-aflevering aan de netwerkmanagers met Bob in gedachten. De rol ging uiteindelijk naar Steve Carell, maar met Bob: "hij had een voorsprong op hem. Zijn kijk was net zo grappig als die van Steve, maar het was donkerder."

"We cirkelden rond Bob Odenkirk. Hij was beschikbaar. Hij had een geweldige reputatie in de comedywereld en hij was nog niet beroemd geworden. Hij was niet echt bekend, "zei de uitvoerend producent van de show, Ben Silverman, in Andy Green's boek The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s.

2 Bob Odenkirk waagde zich aan regie

Bob Odenkirk regisseert al sinds het begin van zijn carrière, maar in 2003 maakte hij zijn regiedebuut in een speelfilm met Melvin Goes to Dinner. De bewerking van Michael Blieden's toneelstuk Phyro-Giants! cast Bob's Mr. Show co-ster David Cross, Mad Men's Stephanie Courtney, The Office's Jenna Fischer en meer. Naast het uitvoeren van vele schetsen in het verleden, kreeg hij de regierollen voor Let's Go to Prison in 2006 en The Brothers Solomon in 2007. Zijn laatste regie-inspanning, Nobody, was een actiehit die positieve recensies ontving.

1 Wat volgt er voor onze favoriete on-screen Sleazy Lawyer?

Dus, wat biedt de toekomst voor Bob Odenkirk? Zijn nieuwste film Nobody was om een aantal redenen een hit en het kostte hem twee jaar om zich voor te bereiden op de fysieke en mentale eisen van de rol. Voorlopig maakt de acteur zich op voor het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul, uitgezonden op AMC april 2022, en heeft hij zojuist zijn originele Audible-podcast Summer in Argyle gelanceerd.

Aanbevolen: