Wie was Tatiana Maslany voordat ze She-Hulk werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Tatiana Maslany voordat ze She-Hulk werd?
Wie was Tatiana Maslany voordat ze She-Hulk werd?
Anonim

Tatiana Maslany maakt haar debuut in het steeds groter wordende Marvel Cinematic Universe (MCU). De actrice was getikt om Jennifer W alters, de neef van Bruce Banner (Mark Ruffalo) te spelen in de aankomende Marvel-serie She-Hulk voor Disney+. De show draait om het personage van Maslany, een advocaat die zich bezighoudt met superheldenzaken die zelf een superheld wordt na een bloedtransfusie van haar beroemde neef.

Nu, met een rol die mogelijk een grote rol zou kunnen spelen in toekomstige MCU-shows en films, was Marvel, begrijpelijkerwijs, erop gebrand om iemand als Maslany aan te spreken. Ze is tenslotte een ervaren actrice wiens carrière helemaal teruggaat tot de late jaren 90. Nog indrukwekkender, Maslany heeft tot nu toe al drie Emmy-knikken en één overwinning.

Tatiana Maslany kreeg voor het eerst lovende kritieken voor haar optreden in deze Sundance-film

Lang voordat Maslany een Hollywood-ster werd, was ze geboren in Saskatchewan en kreeg ze verschillende rollen op de Canadese televisie. En toen, in 2009, boekte de actrice de hoofdrol in het indiedrama Grown Up Movie Star, waarin ze een 13-jarige speelde die seksueel ontwaakt nadat haar moeder hun gezin in de steek heeft gelaten en haar eigen vader in het reine komt met zijn eigen seksualiteit.

De film was een grote hit op Sundance en Maslany ontving zelfs een speciale juryprijs voor haar baanbrekende optreden. En tegen die tijd wist zelfs Adriana Maggs, die de film schreef en regisseerde, dat de actrice een ster in wording was.

"Ze verdient het om zo opgewonden te zijn, man, ze is geweldig", merkte de regisseur op tijdens een interview met She Does the City. "Ik heb zoveel geluk dat ik haar heb." Misschien, wat Maslany destijds niet wist, kwamen er grote dingen op haar af.

Enkele jaren later kreeg Tatiana Maslany ook haar baanbrekende televisierol

In 2013 werd Maslany geïntroduceerd als de hoofdrolspeler in de nieuwe BBC America-serie Orphan Black. In de serie speelt de actrice Sarah, een vrouw die getuige is van de zelfmoord van een andere vrouw die precies op haar lijkt. En nadat ze de identiteit van de dode vrouw heeft aangenomen, wordt het personage van Maslany in een ingewikkeld web van samenzwering getrokken.

Dit betekende ook dat de actrice verschillende personages op het scherm zou spelen.

Voor elke actrice zou het een hele uitdaging zijn om een baan als deze aan te nemen, maar Maslany was er klaar voor. “Het auditieproces was intens. In mijn laatste auditie moest ik Sarah, Sarah spelen als Beth, Alison en Cosima, legde ze uit. “Scènes met mezelf spelen is een beetje alsof je een kind bent met een denkbeeldige vriend. Ik moet mentaal een persoon creëren in de lege ruimte voor me. Ik zie er gek uit als we die scènes opnemen, want uiteindelijk sta ik op een lege set te praten en op niets te reageren. Het gaat heel erg om verbeeldingskracht.'

Uiteindelijk heeft Maslany iedereen voor zich gewonnen. "Het was unaniem dat Tatiana het aankon", bevestigde Graeme Manson, mede-bedenker en uitvoerend producent van de show. "Maar pas toen we die kloonscènes bij elkaar begonnen te zien, dachten we: 'Verdomme, ze is goed.'"

Naarmate de show vorderde, hielp Maslany inzicht in haar vele personages in de show ook om de schrijvers te informeren over wat ze nu moesten doen. “Zeker, Tat heeft veel inbreng. Als we problemen met het verhaal tegenkomen in de schrijverskamer, gaan we soms naar beneden om te zien wat Tat denkt dat een van haar vele personages in die situatie zou kunnen doen, 'legde Manson uit. "Ze is er altijd heel goed in om het vanuit een karakterstandpunt te benaderen." De actrice won ook een Emmy voor haar optreden in de show.

Orphan Black eindigde zijn run in 2017. Onlangs echter herneemt Maslany haar personages in de podcastserie Orphan Black: The Next Chapter.

Tatiana Maslany ontkende aanvankelijk dat ze werd gecast als She-Hulk

Met Marvel's reputatie om alles onder een sluier van geheimhouding te houden, ontkende Maslany begrijpelijkerwijs dat ze werd gecast als She-Hulk de eerste keer dat ze erom werd gevraagd. "Dat is eigenlijk niet echt, en het is net een persbericht dat uit de hand is gelopen", zei de actrice in oktober 2020. "Het is helemaal niet - ik ben in het verleden met deze dingen verbonden geweest en de pers heeft gekregen, maar het is helaas niet echt een ding.”

Maar een paar maanden later bevestigde Marvel Studios-president Kevin Feige het nieuws zelf tijdens de W alt Disney Company's 2020 Investor Day-presentatie toen hij de aankomende comedyserie aankondigde. Hij bevestigde ook dat Ruffalo samen met Maslany in de show zou spelen.

En toen het woord eenmaal bekend was, verwelkomde Ruffalo zelf de ster officieel in de MCU. De Marvel-veteraan merkte zelfs trots op dat hij "de Banner doorgaf" aan zijn nieuwe tegenspeler."Tatiana Maslany is verdomd legendarisch als de She-Hulk," ook Ruffalo tijdens een gesprek met Access Hollywood.

“Er zijn een paar hele goede, grappige, coole, lange, lange scènes tussen Professor en haar. We hebben de Hulk nog nooit echt met mensen zien omgaan zoals hij dat in die show doet. Het wordt heel interessant.”

Marvel's She-Hulk wordt op 17 augustus 2022 gestreamd op Disney+.

Aanbevolen: