Hoe is de relatie van Katie Lowes met Shonda Rhimes?

Inhoudsopgave:

Hoe is de relatie van Katie Lowes met Shonda Rhimes?
Hoe is de relatie van Katie Lowes met Shonda Rhimes?
Anonim

Katie Lowes krijgt de laatste tijd veel lof voor haar vertolking van voormalig Vanity Fair-medewerker Rachel Williams in de Netflix-serie Inventing Anna. De true crime miniserie is de nieuwste show van Shonda Rhimes, exclusief geproduceerd voor de streamer. En zoals fans misschien hebben opgemerkt, heeft Rhimes zeker een indrukwekkende cast verzameld met een aantal vaste Shondaland-gasten, waaronder Lowes (Bovendien tikte Rhimes ook tweevoudig Emmy-winnaar Julia Garner aan om Anna Sorokin te spelen).

Voor Shondaland-fans is Lowes zeker een heel bekend gezicht. De actrice was immers voor het laatst te zien in het politieke drama van Rhimes op ABC, Scandal. Sindsdien was het niet meteen duidelijk of Lowes nog een Shondaland-project op zich zou nemen.

Maar nadat ze haar had gezien op Inventing Anna, waar Katie haar voorbereiding zeer serieus op nam, werd het duidelijk dat de actrice nog niet klaar is met Shondaland. Het kan ook niet anders dan hoe de relatie is tussen Lowes en Rhimes achter de schermen.

Katie Lowes Credits Shonda Rhimes voor haar grote doorbraak

Hoe moeilijk het nu ook te geloven is, er was een tijd dat Lowes allerlei klusjes deed om dingen te laten werken. Natuurlijk droomde ze ervan een succesvolle actrice te worden, maar Lowes wist dat ze ergens moest beginnen. "Ik had elke bijbaan die je je maar kunt voorstellen, beginnend in mijn carrière-serveerster, babysitten, catering, persoonlijke assistentie", onthulde de actrice tijdens een interview met Rose & Ivy.

Rond deze tijd deed Lowes zelfs babysitten voor actrice Connie Britton en Disney Animation casting director Jamie Roberts, die haar vroegen om "hier en daar een regel te doen". In feite heeft de actrice in de loop der jaren stemmen gedaan voor Frozen, Big Hero 6, Wreck-It Ralph en Zootopia.

“Ze hebben geen idee wie ik ben totdat ze zeggen: ‘JE HEBT EEN LIJN IN BEVROREN?'” vertelde de actrice zelfs aan She Knows. Dat gezegd hebbende, voor Lowes bleek het binnenkomen in Shondaland levensveranderend te zijn.

In het begin begonnen de dingen klein voor Lowes. Ze maakte twee korte optredens in de privépraktijk van Rhimes en verscheen vervolgens als bloeddonor op Gray's Anatomy. Zoals Lowes zich herinnerde, had ze 'tegelijkertijd het geluk om één lijn te boeken, toen twee lijnen en dan drie lijnen, dan een scène, dan een terugkerende boog, dan een piloot die niet ging, helemaal totdat ik eindelijk Scandal boekte.”

Toen klikte het echt voor de actrice. "Dat was de enorme game-changer die mijn koers veranderde", zei Lowes. "Shonda Rhimes ontmoeten en gecast worden als Quinn Perkins in Scandal was het moment waarop mijn hele leven en carrière veranderden."

En hoewel het werk aan Scandal notoir snel verliep, lijkt het achter de schermen een beetje meer ontspannen te zijn. Rhimes creëerde zelfs een omgeving die moedervriendelijk was, wat belangrijk was voor Lowes omdat ze haar zoon kreeg terwijl ze aan Scandal werkte.

"Hij was ongeveer 12 weken oud en ik moest hem borstvoeding geven", herinnerde de actrice zich tijdens een interview met The List. "Ik voelde me zo gesteund en zo verzorgd, en iedereen respecteerde mijn behoeften en de identiteitsverschuiving." Lowes voegde ook toe: "Het was een ongelooflijke plek om te werken."

Shonda Rhimes overtuigde Katie Lowes om een podcast te starten

Rhimes heeft misschien besloten om na zeven seizoenen een einde te maken aan Scandal, maar dat betekende niet dat ze klaar was met werken met Lowes. Omdat Lowes op dat moment een nieuwe moeder was, besloot de populaire showrunner dat ze gemakkelijk samen een nieuw project konden doen. Het was de podcast Katie's Crib.

"Shondaland heeft me er eigenlijk over benaderd", vertelde Lowes aan People. "Ze kwamen naar me toe en dachten: 'Ik heb het gevoel dat je door dit enorme ding gaat dat moederschap wordt genoemd en er zijn waarschijnlijk veel mensen die er baat bij zouden hebben om dit soort dingen met je door te nemen.' Het was geweldig."

Tot nu toe waren er onder meer Tia Mowry, Caterian Scorsone, Patton Osw alt, Meredith Salenger en Gabrielle Union.

Werken aan 'Inventing Anna' voelde als 'thuiskomen'

Lowes is misschien een Shondaland-veteraan en misschien hebben ze door de jaren heen contact gehouden. Maar dat betekende niet per se dat de actrice een primeur had over Inventing Anna toen de show nieuw werd aangekondigd. In feite ontdekte de actrice voor het eerst over de Netflix-show, net als iedereen, in het nieuws.

Aanvankelijk dacht Lowes ook niet dat Rhimes haar zou aanspreken voor de show. “Ik had zoiets van, ‘Huh. Interessant.' Maar ik heb het niet met Shonda besproken, '"vertelde ze aan Shondaland. "Ik dacht gewoon niet dat de bliksem nog een keer zou kunnen inslaan. Ik tel mijn zegeningen. Ze heeft mijn leven gered en voor altijd veranderd. Ik ben zo dankbaar. Maar bel me als je wilt dat ik serveerster nr. 3 speel.'

Na Inventing Anna kunnen fans uitkijken naar Lowes in de nieuwe CBS-bowlingkomedie How We Roll. De cast bevat ook Pete Holmes en Chi McBride. Ondertussen lijkt het erop dat een toekomstige terugkeer naar Shondaland altijd een welkome mogelijkheid is, wat Lowes betreft.

"Het kan me niet schelen wat de rol is", merkte de actrice zelfs op. “Het maakt me niet uit of het groot of klein is, of het laat, vroeg of wat dan ook binnenkomt, ik ben een spel. Ik wil gewoon in het Shondaland-universum zijn.”

Wat betreft Rhimes, het is veilig om te zeggen dat het gevoel wederzijds is. Op een gegeven moment plaatste de showrunner zelfs een bericht op haar Facebook-pagina met de tekst: "Ik hou van Katie Lowes voor me."

Aanbevolen: