Top Gun: Maverick heeft mogelijk $ 11, 000 per uur betaald voor Tom Cruise om te doen alsof hij met jets vliegt

Inhoudsopgave:

Top Gun: Maverick heeft mogelijk $ 11, 000 per uur betaald voor Tom Cruise om te doen alsof hij met jets vliegt
Top Gun: Maverick heeft mogelijk $ 11, 000 per uur betaald voor Tom Cruise om te doen alsof hij met jets vliegt
Anonim

Tom Cruise's nieuwste film, Top Gun: Maverick, staat al hoog aan de kassa. De langverwachte film haalde binnen de eerste vier dagen na de release een indrukwekkende 156 miljoen dollar op, waarmee het Cruise's grootste filmdebuut aller tijden is. In het vervolg, dat tientallen jaren na het origineel plaatsvindt (Top Gun werd in 1986 uitgebracht), keert Cruise terug naar de cockpit als straaljagerpiloot Maverick.

Deze keer wordt hij echter ook vergezeld door een jongere maar ervaren cast, waaronder Monica Barbaro, Jay Ellis, Lewis Pullman, Glen Powell, Danny Ramirez en natuurlijk Miles Teller (die uiteindelijk instemde om Goose's zoon, Haan).

Voordat de film uitkwam, werd onthuld dat Cruise de cast een strenge vliegtraining had gegeven om zich voor te bereiden op de film. En hoewel de A-lijstacteur er de voorkeur aan geeft zijn eigen stunts te doen, lijkt het erop dat de gevaarlijkste stunts van de film deze keer werden overgelaten aan professionals.

Het bleek dat Cruise en zijn castgenoten niet echt mochten vliegen met de meest gewaardeerde straaljagers van het Amerikaanse leger tijdens het opnemen van de film.

Top Gun: Maverick-producenten begonnen in 2017 met het Pentagon

Vóór dat jaar lag elke discussie over het nieuw leven inblazen van Top Gun praktisch dood in het water. Maar toen gooide Joseph Kosinski zijn visie op een vervolg, en alles veranderde. Zo werd Cruise enthousiast om weer Maverick te spelen.

“Joe [Kosinski] had een lookbook, een poster en de titel, Top Gun: Maverick, en toen vertelde hij Tom de reis van het personage en het verhaal dat hij wilde vertellen,” Jerry Bruckheimer, die produceerde zowel Top Gun en Top Gun: Maverick, teruggeroepen.“Tom keek hem toen aan, haalde zijn telefoon tevoorschijn en belde op dat moment het hoofd van Paramount en zei: ‘Ik wil nog een Top Gun maken.’ En dat was het.”

Om de productie door te laten gaan, had Cruise specifieke eisen, namelijk dat Val Kilmer zijn rol als Iceman opnieuw zou spelen. Ondertussen voerden Bruckheimer en zijn compagnie ook zo snel mogelijk gesprekken met het Ministerie van Defensie (DoD), waarbij het Pentagon opmerkte dat het script zou worden beoordeeld zodra het klaar was.

De DoD ontving uiteindelijk ergens in april 2018 een kopie van het concept, en merkte op dat er "geen grote problemen waren met de verhaallijn [sic] of karakteriseringen." De volgende maand merkte het ook op dat er "enige herzieningen waren van karakteriseringen en acties van marinevliegers." Afgezien daarvan werd verwacht dat de productie vrij soepel zou verlopen, waarbij de marine Cruise en de bemanning steunde.

Pentagon-overeenkomst beperkt Tom Cruise tot de achterbank van zijn F/A-18's

Voorafgaand aan de start van de opnames had Paramount Pictured een uitgebreide productieovereenkomst getekend (voor het eerst gepubliceerd door Shadow Proof) met de DoD voor Top Gun: Maverick, die in 2018 de werktitel Island Plaza gebruikte., besprak de overeenkomst de mate van steun die de marine zou bieden tijdens het filmen.

Tijdens het filmen kregen de cast en crew toegang tot een "Nimitz-klasse nucleair aangedreven vliegdekschip" voor vluchtscènes. De eigen patriot jet van het productiebedrijf was ook gemachtigd om "repetitievluchten" uit te voeren en "voornamelijk luchtfotografie" voor de film uit te voeren. Tegelijkertijd konden verschillende interne en externe camera's aan boord van de F/A-18 E/F Super Hornets worden geplaatst.

Ondertussen kregen de Cruise en verschillende castleden ook een training voor wateroverleving en schietstoel voordat ze luchtscènes mochten doen. Zoals Bruckheimer ooit beschreef: Ze werden in een romp gestopt, ze werden geblinddoekt, ze werden in het water gedumpt, ze werden omgedraaid en ze moesten uitvinden hoe ze geblinddoekt uit die cockpit konden komen.”

Geselecteerde castleden moesten ook wat "luchttraining met g-krachttolerantie" doen, wat drie slopende maanden duurde.

Wat de daadwerkelijke luchtscènes betreft, heeft de DoD echter in haar overeenkomst duidelijk gemaakt dat acteurs tijdens het filmen alleen "op de achterbank van F/A-18F Super Hornets zouden vliegen". Bovendien specificeerde het dat "geselecteerde piloten mogen worden gefilmd in de cockpit van vliegtuigen tijdens vluchtsequenties" voor Top Gun: Maverick. Volgens een rapport van Fortune is het ook waarschijnlijk dat Paramount tot $ 11. 374 per uur moest betalen voor de diensten van de marinepiloten.

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat het DoD Paramount toestond zes F/A-18 Tactical Operational Flight Trainer Seats te lenen "om al deze Seats te fotograferen en te gebruiken in verband met de Picture", zodat kan verklaren hoe de film eindigde met zulke realistische beelden in de jet.

Als Top Gun: Maverick doorgaat met zijn theatrale uitvoering, verwachten velen dat de film de grootste film van het jaar zou worden. Achteraf gezien maakt het niet echt uit wie de jet bestuurt. Cruise kan deze film net zo goed vanaf de achterbank laten zweven.

Aanbevolen: