Castleden spraken over bodyshaming op de set van Coyote Ugly

Inhoudsopgave:

Castleden spraken over bodyshaming op de set van Coyote Ugly
Castleden spraken over bodyshaming op de set van Coyote Ugly
Anonim

Voordat Melanie Lynskey speelde in de tv-serie Yellowjackets, speelde ze in een indrukwekkende lijst met films en tv-shows. Het meest opvallend is dat de in Nieuw-Zeeland geboren actrice verscheen in Sweet Home Alabama, Two and a Half Men en de muzikale romance uit 2000 Coyote Ugly.

Toen ze begin twintig was, merkte ze dat haar lichaam niet voldeed aan de schoonheidsnorm die door Hollywood werd opgelegd, en als gevolg daarvan werd ze getypecast in ondersteunende rollen die werden beschreven als 'eigenzinnig' in plaats van als hoofdrollen karakterrollen.

De laatste tijd heeft ze het vertrouwen gekregen om terug te klappen tegen haters die haar lichaam beschamen en het opnemen tegen figuren uit de industrie die haar onder druk proberen te zetten om haar lichaam te veranderen. Ze is ook openhartig over hoe het echt was op de set van Coyote Ugly, en haalde herinneringen op aan de inspanningen die zij en haar medesterren deden om een bepaalde look te krijgen.

Wat Melanie Lynskey zich herinnert over Coyote Ugly

Veel millennials houden Coyote Ugly nog steeds in hun hart. Hoewel de film het publiek met gelukkige herinneringen achterliet, lijkt het erop dat de omgeving misschien niet zo positief was voor degenen die de film daadwerkelijk hebben gemaakt.

In een interview met The Hollywood Reporter om haar show Yellowjackets te promoten, onthulde Melanie Lynskey, die de rol van Gloria speelde in Coyote Ugly, dat er een giftige situatie was op de set waarbij de castleden "belachelijk" deden regimes om er op een bepaalde manier uit te zien.

“Ik speelde de beste vriend van Jersey,” herinnerde Lynskey zich. "Maar het onderzoek naar Piper [Perabo], die een van de coolste, slimste vrouwen is, gewoon de manier waarop mensen over haar lichaam spraken, over haar uiterlijk en zich concentreerden op wat ze aan het eten was."

Lynskey legde uit dat alle meisjes "dit regime hadden dat ze moesten volgen" en dat ze "mezelf al uithongerde" en "zo dun als ik maar kon zijn voor dit lichaam."

Ze was destijds maat vier, maar de filmmakers waren schijnbaar niet tevreden met Lynskey's lichaam en probeerden haar uiterlijk te veranderen.

“Dat waren al mensen die me veel Spanx opdeden bij het passen van kleding en erg teleurgesteld waren toen ze me zagen, de kostuumontwerper zei: 'Niemand heeft me verteld dat er meisjes zoals jij zouden zijn.' Echt intense feedback over mijn lichamelijkheid, mijn lichaam, mensen die mijn make-up doen en zeggen: 'Ik ga je gewoon helpen door je een beetje meer kaaklijn te geven en zo.'”

Lynskey herinnerde zich dat "de feedback constant was van:" Je bent niet mooi. Je bent niet mooi.'” Toen ze begin twintig was, was schoonheid de focus van veel acteerbanen waar ze voor ging, en toen filmmakers haar niet conventioneel aantrekkelijk vonden, werd ze getypeerd als de beste vriendin.

Heeft Melanie Lynskey nog steeds last van bodyshaming?

De wereld is veel veranderd sinds de jaren negentig, en hoewel veel vrouwen in Hollywood nu bestand zijn tegen de druk van schoonheidsnormen, is er nog steeds een cultuur van bodyshaming.

InStyle meldt dat Lynskey twijfelachtige houdingen ervoer toen ze Yellowjackets aan het filmen was, omdat haar personage in een paar compromitterende situaties werd gebracht. Op een gegeven moment stelde een bemanningslid voor dat ze zou afvallen voor de rol. Ze deelde met de publicatie:

“Ik probeer alleen maar tegen mezelf te zeggen: 'Oké, je normaliseert dit, en hopelijk komen er meer vrouwen die op jou lijken, en zullen mensen niet het gevoel hebben dat ze dingen moeten zeggen als dat, 'omdat er een soort van achterbaks compliment is."

Door te voldoen aan schoonheidsnormen is Lynskey het doelwit geworden van online aandacht, zowel positieve als negatieve. Nu is ze het zat om over haar lichaam te horen, zelfs als het in een feestelijk licht is.

"Soms word ik het beu om over mijn lichaam te horen, zelfs als het positief is, ik heb gewoon, weet je, het gevoel dat ik een pauze nodig heb om erover na te denken en erover te horen en ik denk dat alle vrouwen dat voelen manier, " legde ze uit.

Brittany Murphy kreeg te maken met soortgelijke druk in Hollywood

Melanie Lynskey was bevriend met wijlen Brittany Murphy, die in 2009 op 32-jarige leeftijd overleed. Lynskey onthulde dat Murphy ook werd beïnvloed door de onmogelijke normen die aan vrouwen worden opgelegd, en de obsessie van Hollywood met schoonheid.

Lynskey herinnerde zich dat Murphy "perfect was zoals ze was, maar mensen probeerden haar te casten als 'de dikke', want toen ze een heel jonge tiener was, waren haar wangen een beetje rond."

Ze legde uit dat de houding tegenover haar Murphy het gevoel gaf dat ze moest veranderen om een succesvolle acteur te worden.

“…de manier waarop ze zichzelf zag, was altijd heel hartverscheurend voor mij.”

Hoewel Brittany Murphy nooit in het openbaar heeft gesproken over haar relatie met eten, werd opgemerkt dat ze op het moment van haar dood extreem mager en kwetsbaar was. Tegenwoordig delen Murphy's vrienden soortgelijke gevoelens dat de industrie een aanzienlijke invloed heeft gehad op de manier waarop ze zichzelf zag.

Aanbevolen: