Dit zijn de 10 grootste carrièreprestaties van Kanye West

Inhoudsopgave:

Dit zijn de 10 grootste carrièreprestaties van Kanye West
Dit zijn de 10 grootste carrièreprestaties van Kanye West
Anonim

Kanye West staat erom bekend zijn mening te uiten. Deze gewoonte heeft hem in het verleden meer problemen opgeleverd dan hij kan tellen. Hij is niet te stoppen. Hij is Kanye. Als hij geen familiegeheimen op Twitter deelt, pist hij op een Grammy Award en raast hij over zijn voormalige vriend Jay-Z. En nu heeft Kanye meer macht sinds Forbes hem miljardair heeft verklaard. Dit betekent dat wanneer dingen met de vervreemde vrouw Kim Kardashian een tol van hem eisen, we ons misschien moeten schrap zetten voor weer een nieuwe Twitter-tirade, in Kanye-stijl.

Twitter terzijde, Kanye West heeft een behoorlijke carrière achter de rug. Zowel als rapper als zakenman slaagde hij erin om Michael Jordan's Nike-partnerschap te overtreffen door een van de eerste rap-miljardairs te worden. Om te zeggen dat Kanye de kansen heeft verslagen, is een understatement. Als een ode aan de transcendente hoogten die hij in zijn carrière heeft genomen, volgen hier enkele van Kanye Wests grootste prestaties:

10 Een lange productiecatalogus

Lang voordat hij Kanye West was, was de beroemde ster, Kanye Omari West, een jonge man uit Chicago, die probeerde groot te worden als producer. Hij kreeg zelfs erkenning als producer voor Roc-A-Fella Records. Zijn lange lijst met geproduceerde nummers omvat 'The Truth' van Beanie Sigel, 'Izzo' van Jay-Z, die later zijn zakenpartner werd, ' I change my mind' van Keyshia Cole en het immer zo populaire 'O3 Bonnie en Clyde' van Beyonce en Jay-Z.

9 Songwriting Credits

Kanye West is niet alleen een geweldige producer, maar ook een hardwerkende songwriter. Technisch gezien, als hij het niet als rapper of producer had gehaald, was songwriting de volgende in de rij. Als schrijver heeft Kanye bijgedragen aan enkele van onze favoriete nummers, waaronder 'Bitch Better Have My Money' van Rihanna, 'Find Your Love' van Drake en 'Used To Love You' van John Legend.

8 Meerdere studioalbums uitgebracht

Een blik in de catalogus van Kanye West die helemaal teruggaat tot 'Joanne', een productie van Trina en Tamara uit 1999, laat zien dat Kanye West niet kwam spelen. Tegen de tijd dat hij The College Dropout uitbracht, zijn eerste album, had Kanye zijn ogen al op de prijs gericht. Vanaf mei 2021 heeft Kanye in totaal negen studioalbums uitgebracht en zal hij zijn tiende aankondigen, genoemd naar zijn overleden moeder, Donda.

7 Meerdere onderscheidingen

Een Grammy is de droom van elke artiest. Misschien raakte Kanye West te gefrustreerd door de toestand van de muziekindustrie en besloot hij het te vernederen. Hoe dan ook, in de geschiedenis van de Grammy's heeft Kanye het record als artiest met een van de meeste Grammy's ooit gewonnen. Zijn lijst met prijzen omvat ook een Billboard Artist Achievement-prijs die tot nu toe slechts aan tien artiesten is toegekend.

6 Een van de best verkopende rappers aller tijden

Het lijdt geen twijfel dat de muziekcarrière van Kanye zijn vruchten heeft afgeworpen. Kanye's albums worden hoog gewaardeerd. In totaal heeft hij wereldwijd 20 miljoen albums verkocht. Zijn verkoop van singles overtreft dat veruit, want zijn huidige record staat op 110 miljoen. Kanye heeft naar schatting ten minste 100 miljoen digitale downloads nodig als stomende platforms iets zijn om langs te gaan.

5 Een succesvol platenlabel

Kanye is een creatief genie genoemd wat muziek betreft. Als rapper, producer en songwriter was het passend dat hij zijn eigen platenlabel begon. GOEDE muziek is een acroniem voor ‘Getting Out Of Our Dreams’. Het label werd opgericht in 2004. GOOD Music is de thuisbasis van vele bestverkopende artiesten zoals Teyana Taylor, die sindsdien heeft aangekondigd met pensioen te willen gaan, Big Sean, Pusha T en Q-Tip.

4 Yeezy

Kanye's West's wens om een schoenenlijn te ontwerpen begon in 2006 toen hij er een creëerde voor Adidas die nooit het daglicht zag. Voorafgaand aan zijn huidige succesvolle samenwerking, was Kanye vijf jaar partner bij Nike. Het is zijn samenwerking met Adidas, die 100% eigendom en creatieve controle omvat, heeft het vermogen van Kanye enorm gestimuleerd.

3 Film- en televisieoptredens

Kanye west in de film
Kanye west in de film

Net als andere beroemdheden heeft Kanye geprofiteerd van zijn imago door te verschijnen in The Love Guru en Entourage. Hij speelde ook in een musical genaamd Runway. In 2012 schreef en regisseerde Kanye Cruel Summer. Meest recentelijk werd aangekondigd dat Kanye West een deal sloot met Netflix om een documentaire uit te zenden die al 20 jaar in de maak is.

2 Andere zakelijke ondernemingen

Kanye is in de ware zin van het woord een zakenman van nature. Naast alles wat hij heeft bereikt, heeft hij zijn geld goed geïnvesteerd. Kanye werd geassocieerd met de restaurantketen Fatburger, wiens winkels in Chicago sindsdien zijn gesloten. Het probeert zijn vastberadenheid te tonen, aangezien dips deel uitmaken van het proces. Naast het restaurant werd Kanye genoemd als een van de mede-eigenaren van de muziekstreamingsite Tidal. Sindsdien heeft hij het bedrijf verlaten. Tidal werd onlangs overgenomen door Square voor een gerapporteerde $ 297 miljoen.

1 Rap's tweede miljardair: een erfenis

Misschien is Kanye's grootste prestatie wel de tweede miljardair van rap worden, direct nadat Jay-Z als eerste werd aangekondigd. Dat wil laten zien dat Kanye toch een goede student is. Forbes schat dat het Yeezy-imperium van Kanye West in het jaar 2020 een omzet van goed $ 1,7 miljard binnenhaalde. Kardashian, is niet op zoek naar partneralimentatie.

Aanbevolen: