Kanye voor de rechtbank: alles wat we weten over de recente veldslagen van de rapper met Walmart en meer

Inhoudsopgave:

Kanye voor de rechtbank: alles wat we weten over de recente veldslagen van de rapper met Walmart en meer
Kanye voor de rechtbank: alles wat we weten over de recente veldslagen van de rapper met Walmart en meer
Anonim

Kanye West is een van de meest uitgesproken artiesten die er is. Dat gezegd hebbende, de Late Registration-rapper is geen onbekende in rechtszaken en openbare vetes. In feite, toen hij in 2013 werd gevraagd naar rechtszaken, zei hij dat hij "bijna op het punt staat te worden aangeklaagd omdat het de enige keer is dat ik mezelf kan zijn. Ik zit in die verklaringen en het is hilarisch."

Onlangs hebben West en zijn Yeezy-bedrijf een kat-en-muis-rechtzaak gevoerd tegen Walmart. West's schoenenimperium van miljarden dollars heeft de retailgigant aangeklaagd voor het verkopen van nep-Yeezy's, zowel online als in fysieke winkels. Om het samen te vatten, hier is de tijdlijn van de rechtszaak en de lopende rechtszaken van de rapper.

9 De Rapper klaagde Walmart aan voor Knockoff Yeezys

Vorige maand heeft Kanye West's merk Yeezy een aanklacht ingediend tegen Walmart voor het verkopen van namaak Foam Runners met een extreem hoge korting. Volgens New York Post waren de namaakproducten geprijsd tussen $ 21,99 en $ 33,99 per paar, vergeleken met het oorspronkelijke prijskaartje van $ 75 van Yeezy.

"Walmart handelt op flagrante wijze af van de populariteit van zijn en Yeezy-merk door een imitatieversie van de Yeezy Foam Runner te koop aan te bieden", luidt het pak. "Consumenten zouden de Yeezy Foam Runner waarschijnlijk hebben gekocht, ware het niet voor de goedkopere, imitatieschoen."

8 Walmart heeft alle namaak uit zijn winkels verwijderd

Nadat het pak openbaar was gemaakt, verwijderde Walmart alle Yeezy Foam Runner-knockoffs, volgens TMZ-rapport. Er worden echter nog steeds enkele copycats geadverteerd op de website van Walmart via een derde partij. Zoals de rechtszaak aangaf, had de schade het potentieel om Yeezy "honderden miljoenen" dollars te kosten, en het ziet er absoluut niet goed uit.

7 Eerder in april beweerde Walmart dat het 13-jarige logo van het bedrijf vergelijkbaar is met het merk Yeezy van West

In feite begon de botsing tussen Ye en Walmart daar niet. In mei 2021 wees Walmart weerhaken op het Yeezy-bedrijf van West voor zijn "verwarrend gelijkaardige" voorgestelde nieuwe Yeezy-logo nadat hij naar verluidt vijf verschillende keren met het schoenenbedrijf had gecommuniceerd.

"Tot op heden hebben we geen afdoende informatie van Yeezy ontvangen met betrekking tot het geplande gebruik of enige medewerking van Yeezy om overeenstemming te vinden", staat in de brief. Het logo van Walmart bestaat uit dikke lijnen die lijken op zonnestralen, terwijl het nieuwe logo van Yeezy, waarvoor het bedrijf in januari 2020 zijn handelsmerkaanvraag indiende, is gemaakt van verschillende stippen die ook op hetzelfde lijken.

6 West bespotte de bezwaren van het bedrijf over het logo

Kanye West is Kanye West. Niet lang nadat hij Walmart had aangeklaagd voor de Yeezy-copycats, leek hij de spot te drijven met Walmart's bezwaar tegen het nieuwe voorgestelde logo. Vorige maand diende Yeezy een teller in, waarin stond dat de retailgigant "zeker weet, net als het consumerende publiek, dat het laatste wat (Yeezy) wil doen is zich associëren met (Walmart)." Ouch.

5 Eerder dit jaar werd Kanye ook geconfronteerd met een class-action rechtszaak ter waarde van $30 miljoen

Deze rechtszaak is niet de enige juridische strijd waarmee het Westen dit jaar te maken heeft gehad. In februari zou de rapper de arbeidswetten hebben overtreden en een schadevergoeding van 30 miljoen dollar hebben gekregen voor twee Sunday Service-rechtszaken. De pakken beschuldigden de rapper van het niet betalen van maximaal 1.000 artiesten en backstage-personeel bij zijn christelijke aanbiddingsshows.

4 Hij dreigde ooit Yeezy te vermoorden Deal met Gap

Vorig jaar dreigde de "Love Lockdown"-rapster ook de deal van Yeezy met Gap te beëindigen, waarbij de aandelen van het laatste bedrijf kelderden met 7,4% nadat hij het ultimatum had aangekondigd. Simpel gezegd, de rapper wilde een plekje in het bestuur van het bedrijf als onderdeel van de Yeezy x Gap-samenwerking.

"Met het risico of geen risico om welke deal dan ook te verliezen, zit ik niet in het bestuur bij Adidas. Ik zit niet in het bestuur bij Gap", zei de rapper vorig jaar op het zondagavondevenement in South Carolina. "En dat moet vandaag veranderen, anders loop ik weg."

3 Zijn ex-Yeezy-werknemer klaagde hem ook aan wegens onbetaald loon

Over Yeezy gesproken, de rapper-politicus werd ook aangeklaagd door verschillende ex-Yeezy-werknemers voor "onbetaalde lonen" en naar verluidt het verkeerd classificeren van werknemers. Yeezy's voormalige assistent-ontwerper, Taliah Leslie, leidde de rechtszaak en beschuldigde het bedrijf ervan de loonlijst en de werkuren van het personeel niet bij te houden.

"Beklaagden hielden toezicht op, controleerden en leidden de productie, en de benadeelde werknemers werkten vele uren aan de productie en werden niet op tijd betaald voor hun werk, of helemaal niet betaald", luidt het gerechtelijke dossier.

2 Vorig jaar werd hij ook aangeklaagd voor $ 20 miljoen nadat hij naar verluidt de technologie van een bedrijf had gestolen

Ook vorig jaar klaagde MyChannel Inc de rapper aan voor £ 15 miljoen ($ 20 miljoen) voor het stelen van zijn videohandeltechnologie, waarbij hij beweerde dat het Westen een partnerschap had beloofd ter waarde van $ 10 miljoen voordat de onderhandelingen mislukten. Het pak vermeldde ook dat de rapper nooit de beloofde $ 7 miljoen heeft betaald over het werk dat ze eerder hadden gedaan voor zijn merk Yeezy Apparel.

1 Dankzij Yeezy is de nettowaarde van West gestegen naar $ 6,6 miljard

Het vermogen van de invloedrijke rapper is geklokt op meer dan $ 6,6 miljard, zoals onthuld in een nieuw Bloomberg-rapport, dankzij zijn Yeezy-imperium en verschillende andere zakelijke ondernemingen. Sterker nog, niet zo lang geleden schreef de rapper geschiedenis door 's werelds duurste schoenen ooit te verkopen met zijn Nike Air Yeezy 1s Grammy-gedragen, verkocht voor $ 1,8 miljoen.

Aanbevolen: