Hoe overtuigde Billie Eilish modehuis Oscar De La Renta om bont te dumpen?

Inhoudsopgave:

Hoe overtuigde Billie Eilish modehuis Oscar De La Renta om bont te dumpen?
Hoe overtuigde Billie Eilish modehuis Oscar De La Renta om bont te dumpen?
Anonim

Toen Billie Eilish twee weken geleden op het beige tapijt stapte tijdens het Met Gala in New York, gekleed in een lange Oscar de la Renta perzikkleurige tule jurk, fotografen en fans overal werden met ontzag achtergelaten. De 19-jarige "Bad Guy"-zangeres, die onlangs een imagotransformatie heeft ondergaan na haar verschijning op de cover van de Britse Vogue, heeft zeker een statement gemaakt in haar enorme japon met lange sleep, ook al waren sommige modecritici sceptisch over hoe de keuze zou passen met het thema van dit jaar 'In America: A Lexicon of Fashion'. Terwijl sommigen dachten dat Billie naar Marilyn Monroe verwees, bleek ze te verwijzen naar Holiday Barbie. Maar zelfs als mensen de boodschap niet per se begrepen, begrepen ze zeker dat Billie een andere stijlrichting insloeg en begon in contact te komen met high fashion merken.

Hoewel je ongetwijfeld de foto's van Billie op internet hebt gezien sinds het Met Gala, ben je je misschien niet bewust van haar andere werk met het merk Oscar de la Renta. Dus wat heeft Billie achter de schermen gedaan?

6 Billie heeft een diepe interesse in dierenwelzijn

Billie spreekt al lang over haar interesse in dierenwelzijn en heeft degenen die bont dragen genoemd, in 2019 mensen die nertsbont dragen "walgelijk" genoemd. Toen een video van een nerts die zich in een boom verstopte, online viraal ging, zei de zangeres: "Het is maar dat je het weet … dit is een nerts. Jullie klootzakken krijgen nertsenwimpers en nertsslippers walgen van me, lol.” Alvorens toe te voegen: "Waar ligt je hart?" Eilish verklaarde ook dat het "schokkend is dat het dragen van bont op dit moment in 2021 niet volledig verboden is.”

5 Ze wordt ook wel de vleesindustrie genoemd

De zangeres van 'Bury a Friend' heeft ook de vlees- en zuivelindustrie opgeroepen voor wat ze beschrijft als 'het martelen van dieren'. De opmerking werd gemaakt naar aanleiding van een Instagram-bericht waarin blijkbaar werknemers van Fair Oaks Farm, Indiana, babykalveren op de grond schopten en duwden. Eilish zei: "Ik houd hier meestal mijn mond over omdat ik vind dat iedereen moet eten en zeggen wat ze willen… En ik heb niet de behoefte om datgene waarin ik geloof in iemands gezicht te duwen."

4 Billie sloot een deal met het merk Oscar De La Renta

In een Instagram-bericht over de Met Gala-look legde Billie het achtergrondverhaal achter de jurk uit, en haar vreugde bij Oscar de la Renta die ermee instemde om bont in hun producten te dumpen: "Bedankt Oscar de la Renta voor het ontwerpen van deze PRACHTIGE kleden en mijn ideeën en visie tot leven brengen”, schreef ze. "Het was een eer om deze jurk te dragen, wetende dat Oscar de la renta in de toekomst volledig bontvrij zal zijn!!!!"

Ze voegde eraan toe: Ik ben buitengewoon enthousiast dat @fernandogarciam1205 en @tokibunbun en het hele team me over deze kwestie hebben gehoord en nu een verandering hebben aangebracht die een impact heeft op het grotere goed, niet alleen voor dieren maar ook ook voor onze planeet en het milieu. Ik ben vereerd een katalysator te zijn geweest en gehoord te zijn over deze kwestie. ik dring er bij alle ontwerpers op aan hetzelfde te doen.”

3 Het merk Oscar De La Renta is blij om vooruit te gaan

Het modemerk is ook blij met de beslissing en het bedrijf voelt dat het symbolisch is voor hun behoefte om te veranderen en zich aan te passen aan de moderne wereld. In een commentaar in The New York Times zei Alex Boden, CEO van Oscar de la Renta, dat de interactie met de popster ervoor zorgde dat het merk zich volledig inzet om bontvrij te worden. "Ik heb veel nagedacht over wat Oscar zei - hij was trouwens een grote fan van bont - dat het enige waar hij zich in de modewereld echt zorgen over maakte, was dat zijn oog oud werd", zei Bolen.

Oscar de la Renta's belangrijkste ontwerpers, Laura Kim en Fernando Garcia, waren al gestopt met het opnemen van bont in hun catwalkontwerpen en zeiden dat ze bont niet langer "chic, modern of relevant" vonden. Maar de verhuizing van Billie betekent dat het merk nu ook geen bont meer zal gebruiken in hun winkelproducten.

2 Ze is ook blij met PETA met The Move

Billie's beslissing om het merk te dragen en haar mening te promoten, werd ook positief onthaald door de dierenrechtenorganisatie PETA. Het verwelkomde het nieuws dat het evenement van dit jaar een volledig veganistisch menu serveerde, en PETA's president, Ingrid Newkirk, zei dat ze ook hoopte dat de aanwezigen zich bewust zouden zijn van dierenactivisme. PETA schreef op Twitter: 'Ze droeg @OscarDeLaRenta naar de MetGala, maar op één voorwaarde - dat het bedrijf bontvrij zou worden - en ZE deden het! Vanavond @BillieEilish verbluft in een veganistische zijdevrije jurk.'

1 Billie is sindsdien gecrediteerd met het opnieuw op gang brengen van de anti-bontbeweging

Sinds ze haar look debuteerde en haar nieuws met de wereld deelde over het veranderen van Oscar de la Renta's standpunt over bont, wordt Billie geprezen voor het heroriënteren van de belangstelling van de wereld voor de kwestie van bont in de mode. Bont van dieren is wereldwijd nog steeds een big business, en pas in 2015 is bont uitgeroepen tot 'back in fashion' en is vooral populair op Aziatische markten. Eilish bewees daarom dat er nog werk aan de winkel is als het om bont gaat en gebruikte haar platform om het probleem aan de orde te stellen.

Aanbevolen: