Kanye West's grootste modesamenwerkingen door de jaren heen

Inhoudsopgave:

Kanye West's grootste modesamenwerkingen door de jaren heen
Kanye West's grootste modesamenwerkingen door de jaren heen
Anonim

Kanye West is het type persoon dat, als hij ergens in wil uitblinken, dat meestal doet. Sinds de begindagen van zijn muziekcarrière zou Kanye in zijn liedjes verwijzen naar zijn mode-inspiraties en modesmaken. Van roze polo's tot rugzakken tot shutter shades, Kanye heeft altijd voor modegolven gezorgd en zijn eigen trends gezet. Na 2010 kreeg Kanye het respect van de zwaargewichten in de mode-industrie en sloot hij vriendschappen met Carine Roitfeld en Riccardo Tisci om er maar een paar te noemen. Ondanks dat hij werd afgewezen door een prestigieuze modeschool, baande Kanye zijn eigen weg naar de oprichting van zijn Yeezy-imperium.

En het is moeilijk om terug te denken aan een tijdperk dat pre-Yeezy-fandom was. Kanye's sneakerdeal met Adidas heeft de verkoop van sneakers door de jaren heen gebroken en de markt van streetwear opnieuw gedefinieerd. In 2015 breidde Kanye zijn sneakervisie uit met een volledige kledinglijn, die doorgaans sweats, hoodies en t-shirts omvat. Voordat hij een modemagnaat werd met een bedrijf met een waarde van meer dan een miljard dollar (het exacte bedrag is nog onbekend) nam Kanye deel aan meerdere modesamenwerkingen met grote modelabels.

6 Kanye ontwerpt sneakers voor Louis Vuitton

Een van de vele aliassen van Kanye is 'Louis Vuitton Don', waarnaar hij rapt en waarnaar hij verwijst op nummers als 'Stronger'. Kanye is een lange tijd bewonderaar van het Franse modehuis en zijn eerste samenwerking met Louis Vuitton was in 2009. Kanye ontwierp een rode sneaker genaamd de Louis Vuitton Don, die momenteel op StockX wordt verhandeld van $ 2.400 tot $ 4.999. Hij ontwierp ook een sneaker genaamd de Jasper in zwart suède, en een tweekleurige grijze en roze suède, die kan worden verhandeld tot $ 14.000. Dit was de eerste keer dat Louis Vuitton zich in streetwear waagde met de hulp van Kanye in sneakerontwerpen.

5 De Nike Air Yeezy

Hoewel Kanye's huidige Yeezy-sneakers exclusief zijn ontworpen door Adidas, was er een tijd, lang geleden, dat de rapper Yeezys voor het eerst uitbracht met rivaliserend merk Nike. De eerste Yeezy-sneakers werden tussen 2007-2009 ontwikkeld met Nike. Gedurende deze tijd had Kanye ook nog steeds zijn sneaker-samenwerking met Louis Vuitton. Kanye's Nike Air Yeezy 1 Prototypes hebben zelfs het record voor duurste sneakers gekocht op een veiling, die voor $ 1,8 miljoen dollar werden verkocht bij Sothebys. (Hij droeg de sneakers ook naar de Grammy's in 2008.) Het voormalige record voor de duurste sneakers die op een veiling werden verkocht, waren de eerste Nike Air Jordan 1's. Kanye's samenwerking met Nike was de eerste keer dat Nike met een beroemdheid werkte aan een sneaker die geen atleet was. Snel vooruit naar het heden, Kanye's mode-loyaliteiten zijn nog steeds met Adidas … terwijl Drake zich bij het Nike-team heeft gevoegd. Drake ontwerpt zijn eigen kledinglijn met Nike, bekend als NOCTA. De twee ruziënde rappers hebben verwezen naar hun ruziënde sportkledingmerken, een citeerbare rapbar van Drake verwijst naar "checks over stripes" op zijn nummer "Sicko Mode" met Travis Scott.

4 Kanye heeft stage gelopen bij Fendi

Kanye West woont het Fendi-feest bij en viert hun nieuwe lijn tassen B. MIX
Kanye West woont het Fendi-feest bij en viert hun nieuwe lijn tassen B. MIX

Ja, Kanye was ooit een stagiaire, net als de rest van ons. Maar zijn stage bij Fendi was waarschijnlijk een heel andere ervaring dan een traditionele stage. Direct na Kanye's beruchte VMA's onderbrekingstoespraak, en voordat hij begon te werken aan zijn album My Beautiful Dark Twisted Fantasy, ging Kanye naar Rome om stage te lopen bij Fendi. Zijn oude vriend Virgil Abloh vergezelde hem tijdens deze stage, en vandaag is Virgil de directeur van herenkleding voor Louis Vuitton en CEO/oprichter van Off-White. In een interview met Angie Martinez beschreef Kanye zijn stage als "elke dag, naar het werk gaan, naar het werk lopen, cappuccino's halen."Dus misschien was zijn stage een gewone stage? Onlangs kondigde Kanye's (mogelijke) ex-vrouw Kim Kardashian een samenwerking aan tussen haar merk SKIMS en Fendi.

3 A. P. C. X Kanye West

Kanye's samenwerking met het Franse modelabel in 2013 en 2014 hielp de basis te leggen voor zijn uiteindelijke merk Yeezy. De kledingontwerpen voor de A. P. C. collectie zijn vergelijkbaar met Kanye's casual, simplistische en utilitaire looks voor Yeezy, maar ze kwamen met een hoger prijskaartje onder de A. P. C. label. Jassen, broeken, jeans en t-shirts van schapenvacht werden door moderecensenten omschreven als 'casual' en 'luxe'. Dit was ook de eerste keer dat Kanye debuteerde met een succesvolle volledige capsulecollectie met een breed scala aan items. Kanye liet zich voor deze samenwerking inspireren door militaire archieven, een esthetiek die hij verwerkt in zijn huidige Yeezy-merk.

2 Yeezy X Balmain

In 2016 was Kanye's modelabel Yeezy bezig met hun derde seizoen van, nou ja, joggingbroeken en hoodies. In een verrassende maar niet zo verrassende wending, aangezien de Kardashians en Kanye een hechte vriendschap hebben met Balmain's ontwerper Olivier Rousteing, creëerden Olivier en Kanye aangepaste stukken voor elk van de Kardashian-Jenners om te debuteren op zijn modeshow in Madison Square Garden. (Dit was het jaar waarin Lamar Odom zich bij zijn ex-vrouw Khloe Kardashian voegde bij MSG, waar de modeshow ook dienst deed als luisterfeestje voor het album The Life Of Pablo.) heel veel vacht.

1 Yeezy X Gap

De meest recente samenwerking van het merk Yeezy tot nu toe is met Gap, die in juni 2020 werd aangekondigd. Het eerste item was een blauw pufferjack van $ 200 dat snel uitverkocht was als pre-orderitem. Sonia Syngal, CEO van Gap, heeft het merk Gap nieuw leven ingeblazen en Syngal verbindt het recente financiële succes van Gap met hun samenwerking met Kanye en andere marketingstrategieën die gericht zijn op sociale media: "We hebben een veel jongere klant gehad. We hebben 75% van die klanten die nieuw zijn bij het merk Gap. En dus zijn we verheugd om de poort uit te zijn." Na de release van het pufferjack ontwierp Kanye een collectie hoodies voor de samenwerking, verkrijgbaar in zes verschillende kleuren voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De hoodies waren geprijsd op $ 90 met 100 % katoen en dubbellaagse materialen. Sweatshirts met capuchon lijken een favoriet kledingstuk te zijn van de rapper/ontwerper, en vertelde de WSJ in 2020: "De hoodie is misschien wel het belangrijkste kledingstuk van het afgelopen decennium."

Aanbevolen: