Dit 'Harry Potter'-personage was te zien in tal van andere Hollywood-films

Dit 'Harry Potter'-personage was te zien in tal van andere Hollywood-films
Dit 'Harry Potter'-personage was te zien in tal van andere Hollywood-films
Anonim

Met het succes dat de franchise als geheel heeft gezien, is het duidelijk dat ' Harry Potter' enige blijvende kracht heeft. De hoofdacteurs verwierven internationale bekendheid (en talloze andere geweldige rollen), jeugdfans voeden hun kinderen nu op met alles wat HP te bieden heeft, en de tovenaarswereld is met grote sprongen gegroeid.

Fans kunnen nu genieten van 'Fantastic Beasts', zelfs als Johnny Depp zijn rol als Grindelwald niet opnieuw vertolkt, plus de toneelbewerking 'Harry Potter and the Cursed Child' en zelfs 'Harry Potter at Home. ' Het magische rijk leeft nog steeds dankzij de consistente bijdragen van JK Rowling aan het fandom.

Kortom, HP is een levensstijl voor zoveel fans, en het is echt een pijler in de entertainmentindustrie. Zozeer zelfs dat één personage uit de boeken en films zijn weg heeft gevonden naar talloze andere bioscoopprojecten.

Zoals IMDb bevestigt, stierf het personage van Nicolas Flamel niet echt met het einde van de officiële 'Harry Potter'-serie. Natuurlijk gingen er geruchten dat hij de laatste voorbereidingen trof voor zijn dood in 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone', nadat de steen der wijzen voorgoed was opgegeven.

Nicolas Flamel in 'Fantastic Beasts&39
Nicolas Flamel in 'Fantastic Beasts&39

Maar Nicolas Flamel was een plot-apparaat in veel romans vóór HP, waarvan een handvol later speelfilms werden. Natuurlijk was hij ook de hoofdpersoon in de romans van Michael Scott, 'The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel'. Scott creëerde de romans op basis van een ander personage dat hij eerder had ontworpen, en hoewel de boeken er niet voor zorgen dat HP-fans van alliantie veranderen, kunnen de verhalen worden beschouwd als een leuke toevoeging aan Harry's universum.

IMDb benadrukt bijvoorbeeld dat Dan Brown's 'The Da Vinci Code' naar Nicolas Flamel verwijst als een van de grootmeesters van de Prieure de Sion, een Frans geheim genootschap. Technisch gezien was het echter Nicola Flamel. Hij had misschien geen cameo in de film, maar hij was op een significante manier betrokken bij het plot.

De echte Flamel leefde in het 14e-eeuwse Frankrijk, wat een connectie met Batman onwaarschijnlijk maakt, maar IMDb presenteert nog steeds het idee. Werken toegeschreven aan Flamel omvatten een boek met hiërogliefen, een filosofische samenvatting en andere. Hoewel Bruce Wayne niet de meest gelezen man is, zou Flamel daar invloed hebben gehad op de verhaallijn.

Een andere Flamel-verbinding is met Indiana Jones, zegt IMDb. En de Indiana Jones Fandom bevestigt het: Indy zat een tijdje achter de steen der wijzen, al was er minder magie en meer actie in de 'Indiana Jones' franchise.

Wat echt cool is aan het verhaal van Nicolas Flamel, is dat er een echte historische figuur voor nodig is en het relevant maakt voor een heleboel verschillende filmwerelden en verhaallijnen. Wie de echte Flamel ook was, hij heeft nu zeker een erfenis.

Aanbevolen: