Dit is hoeveel Pepsi ooit Beyoncé betaalde om hun drankjes goed te keuren

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Pepsi ooit Beyoncé betaalde om hun drankjes goed te keuren
Dit is hoeveel Pepsi ooit Beyoncé betaalde om hun drankjes goed te keuren
Anonim

De legende Beyonce is naar verluidt een enorme $ 400 miljoen waard, en hoewel ze het grootste deel van haar inkomsten uit haar succesvolle muziekcarrière ha alt, verdient Queen Bey ook een aanzienlijk bedrag aan haar lucratieve goedkeuringsdeals, waaronder partnerschappen met Adidas en Pepsi.

Werken met laatstgenoemd bedrijf was om verschillende redenen een enorme deal voor Jay-Z's vrouw: ze heeft verschillende keren met de frisdrankfabrikant samengewerkt, maar in 2013, voorafgaand aan haar adembenemende Super Bowl Halftime Show-optreden, het bedrijf bood Bey maar liefst $ 50 miljoen aan om hun drankjes te steunen in de aanloop naar de grote dag.

Van advertenties op sociale media tot commercials en zelfs het pleisteren van Pepsi-borden tijdens haar Super Bowl-optreden, het leek alsof Beyonce het bedrijf zeker waar voor hun geld gaf - maar $ 50 miljoen zou ook een van de hoogste cijfers zijn geweest Pepsi heeft ooit betaald voor een goedkeuring van een beroemdheid.

beyonce pepsi advertentie
beyonce pepsi advertentie

Beyonce's $50 miljoen banden met Pepsi

Beyonce werkte voor het eerst met Pepsi in 2002 toen ze speelde in de Carmen Pepsi-commercial, geregisseerd door Spike Lee.

De tweede keer, in 2004, was ze frontman van een lange drie minuten durende reclamespot in Gladiator-stijl, samen met popsupersterren Britney Spears, P!nk en Enrique Iglesias.

Er wordt aangenomen dat de 'Run The World'-hitlijst ergens tussen de $ 3-5 miljoen verdiende met de deal, wat veel minder is dan wat ze negen jaar later verdiende toen ze opnieuw samenwerkte met Pepsi, maar die cijfers waren toch indrukwekkend.

Ze kreeg tenslotte miljoenen betaald om in een commercial te schitteren, wat veel minder werk is dan lange campagnes voeren om een product te promoten, wat soms kan betekenen dat ze perstours moet doen, wat Beyonce niet deed in het verleden - in ieder geval niet om een drankje goed te keuren.

In december 2012, kort nadat bekend werd gemaakt dat de moeder van drie kinderen het podium van de Super Bowl zou sieren, kondigde Pepsi hun deal met Bey aan, waarbij The New York Times meldde dat ze naar schatting $ 50 miljoen voor haar verdiende werk met het partnerschap.

Deze keer werd echter van Beyonce verwacht dat ze iets meer werk zou doen dan de vorige keer, waaronder het filmen van meerdere commercials, met het logo van Pepsi in haar Super Bowl-show (die werd bekeken door meer dan 120 miljoen mensen in de VS), en het bedrijf toe te staan haar afbeelding te gebruiken op blikjes in beperkte oplage met haar beeltenis.

Er werd ook onthuld dat ze met hen aan niet-gespecificeerde creatieve projecten werkte in een partnerschap waarvan werd gezegd dat het verder ging dan reclame en marketing.

"Pepsi omarmt creativiteit en begrijpt dat artiesten evolueren", zei de zangeres-zangeres in een verklaring. "Als zakenvrouw kan ik hierdoor werken met een lifestyle-merk zonder compromissen en zonder mijn creativiteit op te offeren."

"Nu is levend, leuk en onbevreesd. Nu is verfrissend. Nu is episch. En vooral, dit is wat we ervan maken."

In de loop der jaren heeft Beyonce tientallen bedrijven gesteund, van L'Oreal tot Vizio Samantha Thavasa, Tommy Hilfiger, McDonald's en het voormalige modelabel House of Dereon van haar moeder Tina Knowles, om er maar een paar te noemen.

Meer recentelijk heeft ze echter haar gelijkenis uitgeleend aan Adidas, die hun samenwerking met de "Irreplaceable" zangeres in 2019 aankondigde, met de eerste collectie van Beyonce's Adidas x Ivy Park-kledinglijn later dat jaar.

Ze is sindsdien doorgegaan en heeft een tweede activewear-capsule uitgebracht, die binnen enkele dagen na de release was uitverkocht, en hoewel het nooit is onthuld hoeveel Jay-Z's vrouw voor de deal met Adidas heeft gemaakt, gezien hoe populair haar lijn was van kleding bij fans is geweest, is het redelijk om aan te nemen dat Bey veel geld verdient met haar banden met de Duitse multinational.

In haar interview met Elle UK in januari 2020 vertelde Beyonce over haar beslissing om met Adidas samen te werken aan haar modelijn en waarom de samenwerking vanaf het begin logisch was.

Beyonce was eerder mede-eigenaar van haar merk samen met de oprichter van Topshop, Philip Green, en verwierf alle rechten van Ivy Park toen ze een deal sloot met haar voormalige zakenpartner die haar de volledige controle over het modebedrijf zou geven.

“Ik waagde mezelf toen ik mijn bedrijf terugkocht. We hebben allemaal het vertrouwen in ons om risico's te nemen en op onszelf te wedden,' gutste ze.

Ik hou ervan om met mode te experimenteren, hoog en laag te mixen, sportkleding met couture, zelfs mannelijk en vrouwelijk.

“Mijn moeder heeft me het idee bijgebracht dat creativiteit begint met een sprong in het diepe door je angsten te vertellen dat ze niet zijn toegestaan waar je naartoe gaat. En ik ben er trots op dat ik dat met adidas kan doen. Ik ben verheugd dat u de campagne voor de eerste collectie van deze nieuwe samenwerking kunt zien. Het bevat mijn persoonlijke stijl en breidt die uit met voor elk wat wils."

Aanbevolen: