HYBE-fusie brengt Justin Bieber, Ariana Grande, BTS en nog veel meer getalenteerde artiesten samen

HYBE-fusie brengt Justin Bieber, Ariana Grande, BTS en nog veel meer getalenteerde artiesten samen
HYBE-fusie brengt Justin Bieber, Ariana Grande, BTS en nog veel meer getalenteerde artiesten samen
Anonim

Als BTS-fans ooit een samenwerking hebben gewenst met mensen als Justin Bieber of Ariana Grande, zou het tij in hun voordeel kunnen keren. Ithaca Holdings van Scooter Braun, die de muziek van deze bekende artiesten beheert, is gefuseerd met HYBE uit Zuid-Korea, dat vroeger Big Hit Entertainment was - het label van BTS.

Braun - die onlangs ook Scott Borchetta's Big Machine Label Group overnam, de thuisbasis van country-artiesten, Brett Young, evenals Taylor Swift's vroege meesters - tekende vrijdag de deal.

In de fusie staat dat Borchetta de CEO van Big Machine blijft. De Carlyle Group, die het bedrijf van Braun steunde, zal de zakelijke relatie beëindigen en Braun zal toetreden tot de raad van bestuur van HYBE. De deal van $ 1 miljard geeft HYBE een belang van 100% en lost vrijwel Ithaca Holdings op.

Fans hoeven zich geen zorgen te maken; dat betekent niet dat Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lavato of J. Balvin labelloos zullen zijn. Hun muziekcarrières zijn veilig - in feite kunnen zowel Bieber als Grande volgens Variety munt slaan uit de fusie. Nu de aandelen van HYBE in aantal toenemen en tikken op $ 186 per aandeel, zouden de artiesten onder het Ithaca Holdings-label miljoenen dollars rijker moeten worden.

Afbeelding
Afbeelding

Zowel Grande als Bieber ontvingen meer dan 53 duizend aandelen, met een waarde van meer dan $ 10 miljoen, in de deal. Balvin kreeg naar verluidt meer dan 21 duizend aandelen, terwijl Lovato drieënvijftighonderd kreeg. Ook aan andere artiesten, producers en muzikanten op de loonlijst van Ithaca Holdings werden kleinere aandelenbedragen gegeven.

Dit is mogelijk de grootste fusie in de muziekgeschiedenis, vooral met Bieber, Grande en BTS voorop; aandeelhouders zullen waarschijnlijk nog meer goede dingen zien voortkomen uit de belangrijkste evenementen, aangezien deze regelingen worden afgevlakt.

Aanbevolen: