Wat is er echt gebeurd tijdens Jim Carrey's afgewezen 'SNL'-auditie?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tijdens Jim Carrey's afgewezen 'SNL'-auditie?
Wat is er echt gebeurd tijdens Jim Carrey's afgewezen 'SNL'-auditie?
Anonim

' SNL' heeft een behoorlijk polariserende geschiedenis. Gezien de lange levensduur wordt de show als iconisch beschouwd, maar achter de schermen gaat het niet zo soepel, vooral gezien de strikte regels die 'SNL' oplegt aan zijn talent.

Het is een wonder hoe de show zoveel grootheden heeft afgewezen, een naam die meteen in me opkomt is Jim Carrey, van wie het gerucht gaat dat hij het een carrière heeft genoemd. Als zijn carrière in feite voorbij is, wat een run is het geweest. Hoe heeft hij echter 'SNL' gemist tijdens zijn tienerjaren? Laten we het uitzoeken.

Wat gebeurde er tijdens de 'SNL'-auditie van Jim Carrey?

Jim Carrey is misschien wel de slechtste snub in de geschiedenis van 'SNL', maar hij was verre van de enige. Het is een lange lijst van Hollywood A-listers die al vroeg tijdens hun carrière door de show worden afgewezen, waaronder Stephen Colbert, Lisa Kudrow, Aubrey Plaza, Zach Galifianakis en zoveel anderen.

Ondanks de snubs, zouden alle genoemde sterren genieten van geweldige carrières en later zelfs de show hosten.

Jim Carrey had zelf een run en speelde de rol van Joe Bidden voor meerdere 'SNL'-afleveringen. Helaas zou hij echter na zes afleveringen aftreden.

"Hoewel mijn termijn slechts 6 weken zou zijn, was ik heel blij om gekozen te worden als je SNL-president … de hoogste plicht van de komedie, " tweette Carrey. "Ik zou graag verder willen gaan, wetende dat Biden de overwinnaar was, want ik heb die s genageld. Maar ik ben slechts één in een lange rij van trotse, vechtende SNL Bidens!"

Jims carrière bloeide duidelijk in de jaren '90, maar de dingen hadden veel anders kunnen zijn als hij als tiener op 'SNL' was gecast. Laten we terugkijken naar hoe het allemaal ging voor de komische acteur en waarom hij werd afgewezen voor de show.

Lorne Michaels was niet aanwezig bij Jim Carrey's 'SNL' Audition

Tijdens de jaren '80 deed Jim Carrey meerdere keren auditie voor 'SNL'. Gezien zijn talenten lijkt hij de perfecte match voor de show, maar het blijkt dat zijn timing niet ideaal was.

Volgens Lorne Michaels in het boek Live From New York: The Complete, Uncensored History of Saturday Night Live was hij niet aanwezig tijdens de auditie van Jim. Als hij dat wel was geweest, zou het volgens de man achter 'SNL' heel anders zijn gelopen.

"Jim Carrey heeft nooit voor mij persoonlijk auditie gedaan. Er is een auditietape die we bijna afspeelden tijdens de show van het vijfentwintigjarig jubileum - als hij die avond was gekomen, hadden we dat gedaan. We hebben alle auditietapes. Carrey, denk ik, deed auditie voor Al Franken in het jaar dat ik uitvoerend producent was en Tom Davis en Al waren de producenten samen met Jim Downey."

"Toen Brandon me in '85 zover kreeg om terug te komen, was zijn hele argument dat ik moest leren delegeren. Dick had het met succes op die manier geleid, en dus deden Tom, Al en Jim hun werk en ik keurde dingen goed. Maar later dat seizoen, toen Brandon er weer aan dacht om de show te annuleren, zei hij tegen me: 'Je moet alles weer volledig in eigen hand nemen.'"

Jims carrière had er geen last van, aangezien hij in de jaren '90 een iconische komische filmster werd. Zijn 'SNL'-auditie is online beschikbaar en fans vragen zich af hoe hij de rol niet heeft gekregen.

Wat vonden de fans van de auditietape?

De drie minuten durende auditietape staat op YouTube, en het is echt opmerkelijk om te zien hoe veelzijdig Jim Carrey was op zo'n jonge leeftijd.

Wat geen verrassing mag zijn, is hoeveel fans genoten van de auditie en zich afvragen hoe hij de rol niet heeft gekregen.

"Houd er rekening mee dat hij pas 18 jaar oud was toen hij deze tape maakte. 18. jaar oud. Holy shit, dat is talent daar."

"Ik heb nog nooit een acteur gezien met zulke veelzijdige imitaties en gezichten. Het is verbazingwekkend hoeveel controle hij heeft in zijn gezichtsspieren en hoe hij we belichaamt en onze personages brengt. Ik hou ook van zijn levensfilosofie. gewoon aanbidden deze persoon."

"Het zou de Jim Carrey-show zijn geworden als ze hem hadden gecast, ik heb het gevoel dat ze het ook wisten."

"We vragen ons allemaal af waarom hij niet gecast is? Kunnen we ons voorstellen hoe Jim zich voelde? Hij geloofde dat hij was geboren om dit te doen, getraind en zijn hele leven hiervoor gewerkt. Hij zou het halen. En toen, bam, afgewezen! Moet gevoeld hebben als het einde van de wereld. Hij bleef erbij en maakte het groots."

Uiteindelijk is het een wonder om te bedenken hoe Carrey's carrière eruit zou hebben gezien als hij was gecast. Desalniettemin werd hij duidelijk een iconisch figuur zonder de show.

Aanbevolen: