Is Ariana Grande's overmatige bruining het bewijs van haar racevissen?

Inhoudsopgave:

Is Ariana Grande's overmatige bruining het bewijs van haar racevissen?
Is Ariana Grande's overmatige bruining het bewijs van haar racevissen?
Anonim

Ariana Grande is geen onbekende in controverse, vooral als het gaat om beschuldigingen van zwartvisserij en Aziatische visserij. Zoals veel fans zich herinneren, bevond de zangeres zich in heet water nadat ze werd beschuldigd van serieel Black-fishing na de release van haar 7 Rings-muziekvideo. Zwartvissen is een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die zijn uiterlijk verandert om er meer zwart of gemengd uit te zien door make-up, bewerking of zelfs een operatie te gebruiken. Aziatisch vissen volgt dezelfde regels, maar verwijst naar wanneer iemand probeert Aziatisch te lijken door vergelijkbare methoden te gebruiken, zoals make-up of bewerking.

Mensen bekritiseerden Ariana vanwege haar "zwarte" en extreem donkere spraytan, die door velen werd gezien als een klassiek geval van culturele toe-eigening. Verbergt Ariana opzettelijk haar werkelijke ras? En wat vindt ze ervan als mensen haar altijd uitschelden omdat ze raciaal dubbelzinnig is? Ariana is een Boca Raton, Florida, inwoner van Italiaanse afkomst met Siciliaanse en Abruzzese roots. Fans hebben echter altijd gezegd dat ze te hard haar best doet om raciaal dubbelzinnig te zijn.

Ariana Grande is beschuldigd van 'zwartvissen' en 'Aziatisch vissen'

In december 2021 zorgde Ariana voor controverse door foto's op sociale media te plaatsen, en fans zeiden dat ze regelrecht Aziatisch aan het vissen was. De beelden van Ariana circuleerden snel op sociale media, en hoewel velen haar uiterlijk prezen, kreeg ze ook een hoop reacties. Het is geen verrassing dat de zanger van de ene op de andere dag van Twitter verdween.

Fans wezen erop dat de manier waarop Ariana de foto's nam vanuit bepaalde hoeken, met name lage hoeken, en hoe ze haar make-up droeg om haar oogleden te verbergen, een monolide look creëerde om haar ogen minder rond en smaller te laten lijken. Ze wezen er ook op dat de manier waarop Ariana zo klein en tenger was, een stereotype was van Oost-Aziatische vrouwen. Bovendien was haar schattige onderdanige onschuldige kittenpersonage ook een fetisjisering van Oost-Aziatische vrouwen.

Sommige mensen denken dat Ariana, behalve dat ze er Aziatisch uit wil zien, al jaren op zwart vist. Volgens fans is haar huid donkerder en donkerder geworden, tot het punt waarop mensen echt denken dat ze Latina of biraciaal is. Om een paar keer te noemen dat Ariana een beetje overboord ging met de raciale dubbelzinnigheid, fans wezen erop dat ze tijdens de MTV Awards in 2016, toen Ariana en Nicki Minaj Side to Side zongen, merkten dat Ariana tinten donkerder was dan de rapper.

Toen ze haar nummer Thank U, Next uitbracht, kreeg Ariana ook een klap voor Black-fishing. Hoewel het nummer verwees naar haar persoonlijke relatiegeschiedenis en zo goed werd ontvangen dat het nummer één bereikte in de pop-hitlijsten in meerdere landen, was de videoclip zeer controversieel omdat haar spraytan over de top was.

Verbergt Ariana Grande opzettelijk haar echte race?

Ariana maakte openlijk een grap over het feit dat ze een "Quinceañera" had bij het ontvangen van een prijs, ook al is ze geen Latina. In Latijns-Amerika is een "Quinceañera" een traditie om de 15e verjaardag van een meisje te vieren om hun volwassenwording te markeren. Toen Ariana de prijs Vrouw van het Jaar van Billboard in ontvangst nam, maakte ze een grapje over het publiek dat naar haar "Quinceañera" kwam.

Een andere keer, na het laten vallen van 7 Rings, beweerden verschillende artiesten, waaronder Soulja Boy en Princess Nokia, dat Ariana hun flow had gestolen, en de tekst van het nummer werd vergeleken met het nummer Mine van prinses Nokia, waarin ze de culturele betekenis viert van haar voor vrouwen van kleur. Ariana zou ook een fan hebben geblokkeerd die haar een blanke vrouw noemde nadat ze had getweet en haar excuses had verwijderd. Als reactie op het drama twitterde de fan: "Ze is nog nooit zo duidelijk een blanke vrouw geweest voor dit moment", wat ertoe leidde dat hij werd geblokkeerd.

De zangeres is ook meerdere malen bekritiseerd omdat ze haar stem veranderde en Afrikaans-Amerikaans Engels sprak. Zo sprak Ariana tijdens haar promotievideo voor Thank U, Next met een overdreven getto-accent bij het beschrijven van een kinderfoto. Verschillende Twitter-gebruikers vergeleken de clip met video's waarin ze ongeveer tien jaar eerder zonder accent sprak.

Overmatig gebruik van nepbruin door Ariana Grande

Ariana is zo succesvol geweest bij Black-fishing dat ze in 2020 verscheen op een Black Lives Matter in Black History Month-afspeellijst. Om het nog erger te maken, maakte ze geen commentaar op Spotify over hun opname van haar in de afspeellijst. Een volgeling merkte op: "Ariana Grande is een blank meisje, gecoat in bruine spraytan om door te gaan als raciaal dubbelzinnig, en het is eng hoe goed het heeft gewerkt om mensen voor de gek te houden."

Fans hebben er ook op gewezen dat Ariana zichzelf alleen als blank afschildert als dat gunstig is. Toen Ariana bijvoorbeeld op de cover van Vogue stond, had ze zichtbaar een bleke huid, blond haar en sproeten. En veel mensen vonden dat behoorlijk aanstootgevend.

Er was ook een tijd dat Ariana veel haat kreeg omdat ze tijdens haar shoot verschillende tinten donkerder leek. Fans zeiden dat ze te ver was gegaan met de fotoshoot, en haar ex Pete Davidson was het daarmee eens. Terwijl hij de Vogue-cover besprak in zijn Netflix-special, Pete Davidson: Alive from New York, noemde Pete Ariana's Blackfishing-controverse en de oneerlijke dubbele moraal als reactie op haar opmerkingen na het uiteenvallen.

Nadat hij Ariana had gecrediteerd voor het feit dat hij een begrip voor hem had gemaakt, zei hij dat hij aanvankelijk geen grappen zou maken over de relatie, maar besloot dat het een eerlijk spel was nadat zijn vriend hem had verteld dat Ariana hem 'een afleiding' noemde. Toen zei hij: "Kun je je voorstellen dat ik dat zou doen? Mijn carrière zou morgen voorbij zijn als ik mezelf bruin zou spuiten en op de omslag van het tijdschrift Vogue zou springen."

Ariana is talloze keren bekritiseerd omdat ze raciaal dubbelzinnig was. Voor de meeste mensen is het probleem dat beroemdheden zoals Ariana, die doen alsof ze een ander ras zijn, op elk moment kunnen stoppen met doen alsof, en dat is nooit een optie voor de mensen die ze imiteren.

Aanbevolen: