Het kantoor: wanneer gingen Jim en Dwight van vijanden naar vrienden?

Inhoudsopgave:

Het kantoor: wanneer gingen Jim en Dwight van vijanden naar vrienden?
Het kantoor: wanneer gingen Jim en Dwight van vijanden naar vrienden?
Anonim

Dwight en Jim. Jim en Dwight. Het onwaarschijnlijke duo op NBC's The Office dat begon als ergste vijanden, maar na negen seizoenen eindigde als beste vrienden. Het paar gaat vanaf het begin van de show, wanneer ze een hekel hebben om zo dicht bij elkaar te zitten en elkaar het leven zo veel mogelijk zuur te maken, tot het einde, waar Jim Dwight aanbeveelt als manager en Dwight Jim Bestest Mensch op zijn bruiloft maakt.

Maar hoe komen ze van dat begin tot dat einde? Nou, net als de meeste relaties tussen vijanden en vrienden, gebeurt het heel geleidelijk. Maar als je goed kijkt, zijn er een paar belangrijke momenten waarop je kunt wijzen om hun vriendschap echt te definiëren en hoe deze vordert.

Seizoen drie en vier: ze beginnen om elkaar te geven

Jim en Dwight Geld
Jim en Dwight Geld

De twee meest opvallende verkopers van het Scranton-filiaal zien niet veel vooruitgang in seizoen één of seizoen twee. Deze seizoenen vestigen de vijandige relatie waarmee de twee te maken hebben gehad tijdens de eerste drie jaar van hun samenwerking.

Er gebeurt ook niet veel aan het begin van seizoen drie, aangezien Jim de eerste paar afleveringen op Stamford doorbrengt, en niet in Scranton. Dwight mist Jim niet, maar we zien eigenlijk dat Jim Dwight een beetje mist: hij probeert Andy in de maling te nemen, maar het pakt niet goed uit (om verschillende redenen).

Als Jim terugkomt, reageert Dwight nauwelijks, maar je kunt zien dat Jim het echt miste om met hem te knoeien vanaf hun eerste interactie. In de aflevering 'Traveling Salesmen' kun je zelfs zien hoe goed ze vroeger samenwerkten: op kantoor kibbelen ze misschien, buiten zijn ze een goed geoliede papierverkopende machine, waaruit blijkt dat ze echt goed samenwerken.

Maar er zijn al vroeg twee afleveringen die alles veranderen voor dit paar. De eerste is

"The Negotiation" in seizoen drie, wanneer Dwight Jim redt van een aanval door Roy met zijn blikje pepperspray. In het begin kan Jim niet begrijpen waarom hij zich zo ongemakkelijk voelt omdat Dwight al zijn geschenken als grappen ziet en ze niet accepteert, totdat Karen wijselijk erop wijst dat het waarschijnlijk komt omdat Jim zich schuldig voelt omdat hij hem zo vaak voor de gek houdt. Na dit punt begint Jim veel meer om Dwight als persoon te geven, te beginnen met zijn geheim over Angela te bewaren.

De tweede aflevering is in seizoen vier: 'Geld'. Omdat Pam ziet dat Dwight zijn breuk met Angela niet goed afhandelt, doet ze haar best om Dwight te troosten en moedigt ze Jim aan hetzelfde te doen. Hij gaat echter verder dan alleen een goede recensie voor zijn B&B online achterlaten: in het trappenhuis, wanneer Dwight huilt om Angela, troost Jim hem, en Dwight reikt zelfs zijn hand uit om hem te knuffelen zonder te beseffen dat hij weggelopen is. Alleen al door deze actie is het duidelijk dat Dwight nu Jims goede kant ziet, net zoals Jim de zijne zag toen hij hem redde.

Seizoenen vijf tot zeven: Jim begint zich als een vriend te gedragen

Jim en Dwight
Jim en Dwight

Ze worden bijna vrienden in seizoen vijf, met Andy nu daar als een nieuwe vijand voor Dwight - we zien dit als ze samenwerken als hoofden van de PPC, en op de bedrijfspicknick wanneer ze elkaar kort omhelzen en Dwight wacht Jim af als hij Pam naar het ziekenhuis brengt.

Dat verdwijnt echter allemaal wanneer Jim manager wordt in seizoen zes. Natuurlijk, voor Dwight, maakt dit ze weer vijanden, en hij is van plan om Jim bij elke beurt te laten schieten. Het evenwicht wordt hersteld wanneer Jim weer een verkoper wordt. We zien een beetje binding aan het einde van dit seizoen, vooral wanneer Jim hun hele keuken renoveert in "The Delivery", maar het is echt seizoen zeven wanneer Jim het op het gebied van vriendschap begint op te voeren.(Misschien, zoals Pam later zegt, is het omdat "het hebben van kinderen je zacht maakt".)

De aflevering "Counseling" is enorm voor deze twee, aangezien Jim een volledige daad van vriendschap voor Dwight uitvoert door het Pretty Woman-scenario in de Steamtown Mall te bedenken: hij lijkt oprecht beledigd voor Dwight dat deze winkeleigenaren op een bijna broederlijke manier grapjes maken over zijn uiterlijk. The Sting laat meer van diezelfde soort broederlijke relatie zien.

Tijdens Erin en Gabe's "Kijkfeestje", wordt het echter duidelijk dat Dwight hun relatie niet op dezelfde manier ziet. Hij noemt Jim zijn ergste vijand hardop - maar Jim spreekt het tegen en zegt dat ze een "charmant heen en weer" hebben. Maar wat nog belangrijker is in deze aflevering, is dat Dwight voor het eerst Jim in de maling neemt en hem dwingt hem pizza en bier te geven in ruil voor het in slaap houden van baby Cece.

Seizoenen zeven en acht: Dwight realiseert zich langzaam dat ze vrienden zijn

Jim en Dwight PPC
Jim en Dwight PPC

Dwights avonturen in grappen gaan verder in 'Classy Christmas'. Hoewel hij een beetje overboord gaat vanwege wie hij is, realiseert Dwight eindelijk het plezier van grappen maken - Jim moet alleen leren om het zowel te nemen als het voor te schotelen. Bij het berispen zegt Holly: "Ik ben verbaasd over jullie twee. De laatste keer dat ik hier was, waren jullie allebei beste vrienden." Ze zien er allebei verward uit, je kunt zien dat die woorden Dwight beginnen te raken … ze zijn een beetje vrienden. Zou hij het hardop toegeven? Nog niet. Maar nu zit de gedachte in zijn hoofd.

Na die aflevering is het een zeer onstabiele alliantie. Hoewel ze vaker samenwerken en de haat grotendeels verdwenen lijkt, is Dwight een gewoontedier en probeert hij Jim nog steeds meer dan eens te laten ontslaan: hij ontkent, maar er is zoveel bewijs dat ze vrienden zijn, zoals de mentoring Jim geeft hem een grap in "Todd Packer."

Na Jury Duty, wanneer Dwight zich realiseert dat hij een vader is, heeft hij nog meer sympathie voor Jim en meer geluk in zijn leven. Dit resulteert in meer daden van vriendschap en openheid in de daaropvolgende afleveringen. Ze beginnen legitiem met elkaar rond te hangen, en in de aflevering "The Lotto" van seizoen acht zien ze ze samen terugkomen van de lunch, diep in gesprek, niet één, maar twee keer.

Toch zou geen van beiden ooit hun vriendschap hardop toegeven tot na Florida. Dwight redt Jim van Cathy's avances en ze worden kamergenoten, maar wat nog belangrijker is, Jim doet zijn uiterste best om Dwights baan te redden. Zodra Dwight zich realiseert hoeveel Jim echt om hem geeft, lijkt er een wederzijds begrip tussen hen te zijn: het zijn vrienden. Ze kunnen elkaar in de maling nemen, maar nu dienen de grappen als de basis van hun vriendschap.

Seizoen negen: echte vriendschap

Jim en Dwight Guten Prank beste man
Jim en Dwight Guten Prank beste man

Toch geeft geen van beiden deze vriendschap hardop toe, en daarom is er nog steeds wat ongelijkheid en onbegrip. Ze praten nooit over hun gevoelens of lossen hun machtsstrijd op, dus beiden tasten in het duister over wat de ander van hen denkt. De aflevering "Work Bus" in seizoen negen brengt daar verandering in.

In deze aflevering verwacht Jim dat Dwight hem helpt iets aardigs voor Pam te doen, omdat hij ze als vrienden beschouwt. Dwight voelt zich echter verraden dat Jim in dat proces op hem zou trappen. Dwight breekt eindelijk en zegt tegen Jim: "Weet je wat, we strijden al heel lang, maar jij wint. Jij bent het alfamannetje." Jim realiseert zich eindelijk dat hij het verprutst heeft, troost Dwight en geeft toe dat hij niets kan doen om te helpen zonder Dwight, en vertelt hem in wezen dat HIJ wint. Hij vertelt Pam zelfs dat ze een band hadden.

En daarmee is hun machtsstrijd voorbij, en dat is heel duidelijk. In "Dwight Christmas" is Dwight net zo teleurgesteld als Pam als Jim vroeg vertrekt, en is hij de eerste die hem knuffelt als hij terugkomt. In de volgende aflevering zegt hij per ongeluk "Love you", aan het einde van een telefoongesprek met hem - je kunt niet veel dichterbij komen dan dat.

Uiteindelijk was de echte slow-burn-relatie op The Office niet Jim en Pam, of Dwight en Angela, of zelfs Andy en Erin: het waren Jim en Dwight altijd al. Ze deden meer dan van vijanden naar vrienden gaan, of zelfs van vijanden naar beste vrienden: ze gingen van vijanden naar broers. Dat is een Guten-grap.

Aanbevolen: