Je raadt nooit het vermogen van James Corden als hij de 'Late Late Show' verlaat

Inhoudsopgave:

Je raadt nooit het vermogen van James Corden als hij de 'Late Late Show' verlaat
Je raadt nooit het vermogen van James Corden als hij de 'Late Late Show' verlaat
Anonim

Vergeleken met andere late-night hosts, is James Corden misschien later in de wedstrijd binnengekomen. Desalniettemin is de Britse acteur erin geslaagd om zijn aanwezigheid bekend te maken sinds hij in 2015 de headliner was van The Late Late Show met James Corden. In de loop der jaren heeft hij veel memorabele momenten in de show gehad, waaronder al zijn populaire Carpool Karaoke-segmenten en zebrapad optredens.

Meer recentelijk schokte Corden ook iedereen (opnieuw) nadat hij had aangekondigd dat hij de show nog maar één jaar zal doen voordat hij definitief afscheid neemt. Houd van hem of haat hem, het nachtelijke landschap zal zeker anders zijn als hij vertrekt. Wat betreft de toekomst voor Corden, het is veilig om te zeggen dat hij tijd heeft om dingen uit te zoeken. De gastheer/acteur heeft toch een behoorlijk vermogen vergaard.

James Corden werd beroemd na zijn verhuizing naar Hollywood

Hoe moeilijk het nu ook is om te geloven, maar er was een tijd dat Corden een relatief onbekende was. Voor alle duidelijkheid, hij had al enig succes in het bedrijf lang voordat hij zijn weg naar de Verenigde Staten bereikte. Corden was begonnen als castlid in de BBC-komedie Out of Tune eind jaren 90. Sindsdien speelde hij in verschillende Britse films en tv-shows.

Deze omvatten de Channel 5 dramedy Teachers waar Corden uiteindelijk ook Ben Winston ontmoette. Sindsdien hielden de twee mannen constant contact terwijl Corden voor de camera werkte en Winston uiteindelijk mede-oprichter van het zeer succesvolle productiebedrijf Fulwell73.

Sinds ook Teachers, heeft Corden met succes gewerkt om zich te vestigen als zowel een komiek als een showpresentator. Jaren voordat hij het optreden van de Late Late Show landde, deed hij Boyz Unlimited, James Corden's World Cup Live en Horne & Corden. Enkele jaren later begaf Corden zijn weg naar Hollywood en keek nooit meer achterom.

Met de hulp van Winston en Fulwell73 veroverde Corden de nachtscène stormenderhand. Vanaf het begin waren ze vastbesloten om de boel op te schudden. "James en ik hadden geen remmingen omdat we het gevoel hadden dat we niets te verliezen hadden", legde Winston uit. Corden en zijn team gingen door met het introduceren van segmenten zoals Carpool Karaoke, dat zijn eigen Apple-serie inspireerde. En zomaar, Corden werd een grote Hollywood-speler en behaalde tot nu toe 11 Emmy-overwinningen.

Dit is waar het vermogen van James Corden vandaag staat

Recente schattingen geven aan dat het vermogen van Corden vandaag de dag wel $ 70 miljoen kan bedragen. Het is ook waarschijnlijk dat een groot deel van zijn inkomsten afkomstig is van zijn hostingstint voor Late Late Show. Corden nam in maart 2016 het stokje over van voormalig presentator Craig Ferguson. Sindsdien heeft hij naar verluidt een salaris weten te bedingen tussen de $ 4 miljoen en $ 5 miljoen.

In 2019 sloot Corden ook een nieuw contract met CBS. Wat nog belangrijker is, men gelooft dat hij erin geslaagd is een aanzienlijke salarisverhoging voor zichzelf te bewerkstelligen. "James Corden heeft zich een weg gebaand naar de top van de Amerikaanse televisie met een gedurfde, energieke en inventieve uitzending die opv alt in de nachtelijke ruimte", zei David Nevins, Chief Creative Officer van CBS Corporation, in een verklaring.

"James en zijn shows zijn een grote bron van trots voor CBS, en het is opwindend om onze relatie tot ver in de toekomst uit te breiden." Bovendien vonden de salarisbesprekingen plaats rond dezelfde tijd dat Fulwell73 ook met het CBS in onderhandeling was. Tegen die tijd was Corden zelf al partner bij het productiebedrijf geworden.

Ondertussen zijn Corden en Fulwell73, buiten zijn nachtelijke hostingstint, ook betrokken geweest bij verschillende andere spraakmakende Hollywood-projecten. De afgelopen jaren stond het bedrijf achter de Grammy's and Friends: The Reunion. Ze produceren momenteel ook The Kardashians op Hulu.

Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat Corden bleef acteren toen hij ook in Hollywood aankwam. Door de jaren heen speelde hij in films als Begin Again en Into the Woods. Hij werd ook de stem van het titulaire personage in de Peter Rabbit-films. In 2019 speelde Corden ook de hoofdrol in de verfilming van Cats (die flopte ondanks zijn indrukwekkende ensemble).

Buiten het hosten, acteren en produceren heeft Corden de afgelopen jaren ook enkele belangrijke merkpartnerships verworven. Zo werkte hij samen met het Japanse huidverzorgingsmerk SK-II voor een YouTube-serie waarin ook Chloe Grace Moretz de hoofdrol speelt.

Bovendien werd Corden in 2021 ook aangekondigd als wereldwijde partner voor WW (voorheen Weight Watchers) International. Voor de late-night host kwam de samenwerking voort uit een verlangen om een gezonder zelf te bereiken. “Het gewicht is niet het probleem, het is het welzijn ervan waar ik klaar voor ben. Ik ga dit jaar nemen en eraan werken om gezond te worden, "legde hij uit. "Ik heb WW gebeld omdat ik absoluut geloof dat ze de tools hebben om me te helpen deze verandering door te voeren."

Ondertussen zullen fans, naast zijn Late Late Show, Corden binnenkort zien in de aankomende dramedy Mammals, die hij ook produceert. Afgezien hiervan leende de acteur ook zijn stem in de Engelse versie van de aankomende animatiefilm Animals United 2: The Chilldown.

Aanbevolen: