Zal Justin Bieber volledig herstellen van zijn 'zeldzame virus'-aandoening?

Inhoudsopgave:

Zal Justin Bieber volledig herstellen van zijn 'zeldzame virus'-aandoening?
Zal Justin Bieber volledig herstellen van zijn 'zeldzame virus'-aandoening?
Anonim

Fans hebben hun bezorgdheid geuit over de gezondheid van Justin Bieber nadat de 28-jarige zanger onthulde dat hij worstelt met een zeldzame aandoening die bekend staat als het Ramsay Hunt-syndroom. Slechts enkele maanden na de gezondheidsangst van zijn vrouw Hailey, plaatste Bieber een video op Instagram om de omvang van zijn huidige gezichtsverlamming te laten zien.

De zanger heeft ook enkele data van zijn Justin Bieber Justice World Tour moeten annuleren omdat hij medische behandeling blijft zoeken voor zijn toestand. Dat gezegd hebbende, is het onduidelijk of Bieber volledig kan herstellen of dat hij zou moeten leren leven met de ziekte als hij terugkeert naar het podium.

Wat is er mis met Justin Bieber?

Bieber schokte fans onlangs toen hij onthulde dat hij één kant van zijn gezicht niet onder controle kan houden vanwege een zeldzaam virus. "Ik heb dit syndroom genaamd Ramsay Hunt-syndroom en het is van dit virus dat de zenuw in mijn oor en mijn gezichtszenuwen aanv alt en ervoor heeft gezorgd dat mijn gezicht verlamd is", legde de zanger uit.

“Zoals je kunt zien, knippert dit oog niet. Ik kan niet lachen met deze kant van mijn gezicht, dit neusgat kan niet bewegen, dus er is een volledige verlamming aan deze kant van mijn gezicht.”

Het varicella-zoster-virus dat deze ziekte veroorzaakt, is hetzelfde virus dat leidt tot gordelroos en waterpokken. Daarom is het ook mogelijk dat de ziekte zich decennialang manifesteert nadat het virus sluimerend was gebleven bij iemand die als kind waterpokken had gehad.

Wat is het Ramsay Hunt-syndroom?

Normaal gesproken zou het virus de aangezichtszenuw aanvallen die zich in de buurt van het binnenoor bevindt, wat irritatie en zwelling veroorzaakt. Degenen die lijden aan het Ramsay Hunt-syndroom kunnen ook ernstige oorpijn, gehoorverlies, duizeligheid en pijnlijke huiduitslag ervaren in verschillende delen van het oor, de tong en het dak van de mond. Tegelijkertijd kunnen patiënten ook last krijgen van een hangend gezicht of verlamming, zoals in het geval van Bieber.

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar voor het Ramsay Hunt-syndroom, waarvan de meest voorkomende een kuur met antivirale geneesmiddelen en steroïden is. Idealiter zouden antivirale behandelingen snel na het begin van de symptomen moeten beginnen om de patiënt de beste kans op herstel te geven.

Afgezien hiervan kunnen patiënten ook therapie ondergaan, vooral als ze al last hebben van gezichtsverlamming en gehoorverlies. Ondertussen kunnen er ook andere behandelingen worden uitgevoerd om specifieke symptomen aan te pakken die zich bij een patiënt manifesteren.

Kan Justin Bieber volledig herstellen van het Ramsay Hunt-syndroom?

Ramsay Hunt-syndroom treft naar verluidt elk jaar 5 op de 100.000 mensen, vaak degenen die immuungecompromitteerd en immuuncompetent zijn. En als het gaat om herstel van de ziekte, kan dat van verschillende factoren afhangen.

Zo bleek uit een literatuuronderzoek in 2016 dat de mate van herstel varieerde, afhankelijk van het type steroïde dat aan de patiënten werd toegediend. Bovendien herstelden meer patiënten wanneer de toegediende behandeling een combinatie was van steroïden en antivirale middelen.

Aan de andere kant bleek uit een onderzoek dat in China werd uitgevoerd onder patiënten met de diagnose Ramsay Hunt-syndroom en Bell's Palsy gedurende een periode van vijf jaar, dat Ramsay Hunt-patiënten een slechtere prognose hebben in vergelijking met Bell's Palsy-patiënten na het ontvangen van een combinatie van medische behandeling en in sommige gevallen fysiotherapie in de vorm van acupunctuur. Uit de studie bleek ook dat de kansen op herstel veel groter zijn bij jongere patiënten.

Leeftijd is ook een bepalende factor die neuroloog Dr. Anna Pace, het Mount Sinai Center for Headache and Facial Pain, belangrijk vond als het gaat om het herstellen van het Ramsay Hunt-syndroom. Tijdens een gesprek met Today benadrukte ze ook het belang van het starten van de behandeling binnen drie dagen na het ervaren van symptomen.

“Als je geen behandeling krijgt, is het veel moeilijker om te herstellen”, waarschuwde Pace. Bij zenuwbeschadiging is er ook kans op blijvende verlamming als er niets wordt gedaan. Dat gezegd hebbende, erkende ze ook dat het voor sommigen mogelijk is om volledig herstel te ervaren zonder behandeling, hoewel dat slechts in ongeveer 20% van de gevallen gebeurt.

Wat is de prognose van Justin Bieber?

Over het algemeen is het de ernst van iemands verlamming die kan helpen bepalen of iemand volledig herstelt of niet. Daarom hebben patiënten die slechts een milde verlamming ervaren een grotere kans om te herstellen. "Er is een spectrum aan hoe herstel eruit ziet", legde Pace uit.

De dokter zei ook dat het, net als andere ziekten, tijd kost. "Het is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt." Bieber zei ook dat hij gezichtsoefeningen doet, die volgens Pace kunnen helpen om met zijn verlamming om te gaan.

De tijd zal leren of Bieber volledig herstelt van de ziekte. Dat gezegd hebbende, optimisme kan een lange weg gaan. We weten niet hoeveel tijd het gaat duren, maar het komt goed en ik heb hoop en ik vertrouw op God en ik vertrouw erop dat dit allemaal gaat gebeuren, het heeft allemaal een reden, en ik weet niet zeker wat dat is. op dit moment, maar in de tussentijd ga ik rusten', schreef de zanger.

Aanbevolen: