RIP Michael K. Williams: 8 grootste prestaties van 'The Wire'-acteur

Inhoudsopgave:

RIP Michael K. Williams: 8 grootste prestaties van 'The Wire'-acteur
RIP Michael K. Williams: 8 grootste prestaties van 'The Wire'-acteur
Anonim

Gedurende zijn hele leven was Michael K. Williams een van de meest gevierde acteurs in Hollywood. Afkomstig uit een bescheiden begin in Brooklyn, New York City, stopte de jonge en onrustige William met school om serieus zijn acteercarrière na te streven. Voordat William werd wie we nu kennen en verschillende Emmy Awards won, sprong hij van de ene auditie naar de andere terwijl hij af en toe dakloos was.

Helaas is de acteur van The Wire onlangs overleden op 54-jarige leeftijd. Zoals opgemerkt door The Hollywood Reporter, vond zijn neef hem op 6 september dood in zijn penthouse in Brooklyn.

"Het is met diepe droefheid dat de familie het overlijden aankondigt van de voor een Emmy genomineerde acteur Michael Kenneth Williams. Ze vragen om je privacy terwijl ze rouwen om dit onoverkomelijke verlies", vertelde de oude woordvoerder van de acteur, Marianna Shafran, aan de publicatie.

Om het leven van de overleden acteur te vieren, volgen hier enkele van de belangrijkste en grootste prestaties uit de carrière van Michael K. Williams.

8 Michael K. Williams speelde Omar Little op 'The Wire'

Zoals eerder vermeld, is de met een Emmy bekroonde acteur vooral bekend door het spelen van Omar Little, de slonzige, openlijk homoseksuele, Robin Hood-achtige drugsdealer, op HBO's The Wire. Het iconische litteken dat hij had na een bargevecht op zijn 25e verjaardag hielp hem zelfs om de rol te bemachtigen. De show was een enorm succes en is constant geprezen als een van de beste aller tijden.

"Dat is geen goedkeuring", zei de voormalige Amerikaanse president Barack Obama ooit tijdens een interview, waarbij hij de show prees als zijn favoriet terwijl hij het werk van de acteur benadrukte. "Hij is niet mijn favoriete persoon, maar hij is een fascinerend personage."

"Het was de eerste show die ik zag die werd gemaakt als wat ik 'edutainment' noem. Het dook zo eerlijk in wat er mis was in onze samenleving, van de politie tot onze wetgevers tot ons schoolsysteem, en de media", sprak de acteur over zijn tijd om het wapendragende personage uit te beelden tijdens een interview in 2018 met de BBC."Het vertegenwoordigde wat er in onze gemeenschap gebeurde."

7 Hij kreeg lovende kritieken met 'Boardwalk Empire'

Ondanks het behalen van een enorm kritische succesfactor met The Wire, stopte Williams daar niet. Later voegde hij zich in 2010 weer bij de HBO-familie in Terence Winter's misdaaddrama Boardwalk Empire. De show was een groot succes en won 20 van de 57 Primetime Emmy Awards-nominaties tijdens de vierjarige looptijd tot 2014. De overleden acteur portretteerde Chalky, een machtige gangster uit Atlantic City.

6 waagde zich aan stemacteren met 'Battlefield 4'

Acteren voor een lopende camera is één ding, maar een personage tot leven brengen door middel van stemacteren is een andere taak die moeilijk te trekken is. Later maakte de acteur zijn allereerste uitstapje naar videogames. Hij portretteerde Sgt. Kimble "Irish" Graves in Battlefield 4, de oorlogshit van EA en DICE. Met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren werd de game een van de best verkochte titels van de langlopende franchise. Hij zou later zijn rol hernemen in de aankomende Battlefield 2042, die in oktober 2021 in de winkels ligt.

5 Michael K. Williams lanceerde zijn eigen productiebedrijf

Williams lanceerde begin 2010 zijn bedrijf Freedome Productions. Hij maakte zijn eerste uitstapje naar het produceren in 2012 met Snow on tha Bluff, een indiefilm in found footage-stijl waarin een echte drugsdealer uit Atlanta centraal staat terwijl hij betrokken raakt bij verschillende gevaarlijke criminele activiteiten. Een spiritueel vervolg, Snow on tha Bluff 2, werd in 2015 uitgebracht met Snoop Dogg.

4 legde de duistere kant van het jeugdrechtsysteem van het land bloot via documentaires

Naast zijn indrukwekkende acteerportfolio, heeft Williams ook samengewerkt met Vice News om twee documentaires te vertellen. Een daarvan is Black Market in 2016, waar hij onderzoek deed naar de wereld van smokkel, drugshandel en ondergrondse gevechten. Later sloot hij zich weer aan in 2018 voor 'Raised in the System', waarbij hij de crisis van massale opsluiting onder Amerikaanse jongeren blootlegde.

3 ging op tournee met mensen als Madonna en George Michael

Voordat hij acteur was, was de jonge Williams een theaterartiest en een danser. Nadat hij op jonge leeftijd met school stopte, kreeg hij een optreden als achtergronddanser voor Kym Sims. Deze kans gaf hem een goede connectie met Hollywood-insiders, aangezien de overleden acteur destijds toerde met grote namen als Madonna, Crystal Waters en George Michael.

2 heeft nog een Emmy-nominatie binnengesleept met Bessie Smith's biopic Flick

Er zijn veel gevallen waarin tv-acteurs niet konden slagen in films, maar Williams is daar niet een van. Hij behaalde zelfs nog een Emmy-overwinning voor zijn vertolking van Jack Gee, de echtgenoot van blueslegende Bessie Smith, in de HBO-biopic Bessie. Hij deelde het podium met koningin Latifah die de titulaire held uitbeeldde.

1 Michael K. Williams speelde in verschillende hiphopmuziekvideo's

Gedurende zijn hele leven heeft Michael K. Williams heeft ook gewerkt met enkele van de toptalenten in hiphop. Hij heeft cameo-optredens in verschillende klassieke rapvideo's: G-Unit-leden The Game's "How We Do" en Tony Yayo's "It's a Stick Up", ASAP Rocky's "Phoenix", en meer. Zijn diepe liefde voor het genre en de cultuur als geheel kwam zelfs nadat de legendarische rapster Tupac Shakur hem hielp zijn eerste filmrol te bemachtigen, door de broer van de rapper te spelen in Bullet uit 1996.

"[Tupac] zag mij en mijn foto en zag dat het litteken was als, 'Yo, ga deze kerel zoeken, hij ziet er zo sjofel uit dat hij mijn kleine broertje kan spelen'", herinnerde de overleden acteur zich tijdens een interview.

Aanbevolen: