Zo lang duurde het om de laatste aflevering van 'Friends' te filmen

Zo lang duurde het om de laatste aflevering van 'Friends' te filmen
Zo lang duurde het om de laatste aflevering van 'Friends' te filmen
Anonim

Hoewel ' Friends' eindigde wat een leven geleden lijkt, zijn fans vandaag nog steeds geobsedeerd. Het feit dat de originele crew nog steeds af en toe samenkomt, blijft de nostalgie levend houden.

Nou, dat, en de mogelijkheid om elke aflevering opnieuw te bekijken, ooit.

Het feit dat de sitcom zo lang duurde, zegt iets over de kwaliteit van het schrijven en acteren. En ondanks enkele misstappen, zoals alle verjaardagsfouten die fans op 'Friends' hebben opgemerkt, is de show tot op de dag van vandaag enorm populair.

Er kwam echter veel bij kijken, van het schrijven tot het filmen voor een studiopubliek.

Het proces was ook niet gemakkelijk. Zoals James Jordan, een televisiescenarioschrijver, over Quora berichtte, was filmen een serieuze productie. Maar het moest zo zijn: er waren tonnen vermogende gaststerren op 'Friends', en de tijd van de hoofdrolspelers was ook waardevol.

In de laatste twee seizoenen van 'Friends' verdiende elk van de hoofdpersonages immers $ 1 miljoen per aflevering, meldt Cinema Blend.

Vrienden laatste aflevering hoofdcast
Vrienden laatste aflevering hoofdcast

Het is echter duidelijk dat er in elke aflevering veel werk is gestoken. Filmen voor een live publiek is niet gemakkelijk, vooral als het publiek niet reageert zoals de schrijvers en acteurs hadden gehoopt.

Zoals James Jordan op Quora meldde, duurde de opname die hij bijwoonde uren en het resultaat was een enkele aflevering van 22 minuten. De schrijvers kropen samen op het podium na een grap die niet de lach opleverde die ze nodig achtten, en herschreven het script tussen de opnames door.

Er waren ook aanpassingen aan waar de acteurs stonden of welke camera's aan het opnemen waren.

Naast het filmen merkte Jordan op dat elke aflevering minstens 70 uur aan schrijven vergde voordat de acteurs ooit een kopie van het script ontvingen. Daarna waren er aantekeningen, herziene concepten, een tafellezing en ten slotte een live-opname.

Hoelang duurde het filmen van de laatste aflevering? Aangezien elke standaardaflevering ongeveer vier uur duurde om op te nemen, is het logisch dat de laatste aflevering wat langer duurde. Het doel was om drie of vier "good takes" te krijgen, merkte Jordan op, zodat de film later samen kon worden gemonteerd voor de perfecte combinatie van perspectieven.

De cast die emotioneel was (om nog maar te zwijgen van het publiek; elke aflevering had een algemeen publiek van ongeveer 300 mensen) gooide waarschijnlijk een sleutel in sommige scènes. Hoewel het er waarschijnlijk toe heeft bijgedragen dat de laatste aflevering ook op veel manieren authentieker aanvoelt.

Fans waren verdrietig om afscheid te nemen van de 'Friends', maar de moeite die het kostte om elke aflevering te filmen, ging niet aan hen voorbij.

Aanbevolen: