Matthew McConaughey wees een rol van $ 14,5 miljoen af en werd ervoor geprezen door mensen buiten Hollywood

Inhoudsopgave:

Matthew McConaughey wees een rol van $ 14,5 miljoen af en werd ervoor geprezen door mensen buiten Hollywood
Matthew McConaughey wees een rol van $ 14,5 miljoen af en werd ervoor geprezen door mensen buiten Hollywood
Anonim

Hoewel hij een van de meest prominente acteurs van deze generatie is, heeft Matthew McConaughey zijn carrière de laatste tijd wat zien vertragen.

Sinds 2019 – toen hij aan drie verschillende films werkte, was zijn enige rol op het grote scherm een stem; in de muzikale komische animatiefilm Sing 2 van vorig jaar. Deze relatieve inactiviteit heeft er zelfs toe geleid dat sommigen speculeren of de beroemde ster tijd heeft gestoken in zijn acteercarrière.

Hoewel dit absoluut niet het geval is, heeft McConaughey duidelijk de tijd genomen om zich te concentreren op enkele van zijn andere interesses, zoals ondernemerschap en verschillende doelen van activisme.

Het is nogal kenmerkend voor de 52-jarige, die altijd zeer weloverwogen is geweest met de rollen die hij nam - en wanneer hij ze nam. Hij kreeg bijvoorbeeld ooit een memorabele klap in zijn carrière toen hij weigerde aan romcoms te doen.

Deze beslissing kwam op de rug van een groot aantal films die de acteur in het genre had gemaakt, meestal in de jaren 2000.

Het zou voor McConaughey niet de gemakkelijkste keuze zijn geweest om aan te nemen, omdat het betekende dat hij nee moest zeggen tegen een aantal zeer lucratieve aanbiedingen.

Matthew McConaughey weigerde een rom-com te maken voor $ 14,5 miljoen in 2010

In 2020 publiceerde Matthew McConaughey een memoires met de titel Greenlights, over zijn leven en carrière. Hier sprak hij over hoe hij in 2010 een aanbod van $ 14,5 miljoen om een romantische komediefilm te maken afwees.

McConaughey heeft niet specifiek onthuld tegen welke film hij nee zei, maar hij legde uit dat het te maken had met zijn verlangen om de autonomie over zijn carrière te behouden.‘Ik heb het aanbod afgeslagen’, schreef hij. 'Als ik niet kon doen wat ik wilde, zou ik niet doen wat ik niet deed, ongeacht de prijs.'

Tussen 2000 en 2010 werd McConaughey behoorlijk synoniem met het romcom-genre, in films als The Wedding Planner, How to Lose a Guy in 10 Days, Failure to Launch, Fool's Gold en Ghosts of Girlfriends Past.

Zolang het duurde, onthulde de in Texas geboren ster dat hij het echt leuk vond om in dit soort films te werken.

‘Ik vond het leuk om mensen een luchtige romantische ontsnapping te kunnen geven van de stress van hun leven waar ze nergens aan hoefden te denken,’ legde McConaughey uit in zijn memoires.

Matthew McConaughey 'Picked Up The Rom-Com Baton From Hugh Grant'

Een andere opmerking van Matthew McConaughey in zijn memoires was de man die volgens hem zijn voorbeeld was geweest toen hij de wereld van romcoms betrad. ‘Ik had het stokje overgenomen van Hugh Grant, en ik liep ermee,’ schreef hij.

Grant staat natuurlijk bekend om zijn populaire romcoms, zoals Bridget Jones: The Edge Of Reason, Music And Lyrics, About A Boy en Notting Hill naast Julia Roberts, onder anderen.

Terwijl McConaughey het werk graag deed, realiseerde de acteur zich dat hij na een tijdje alleen werd geassocieerd met romantische komediefilms. 'De romantische komedies bleven mijn enige consistente kaskrakers, waardoor ze mijn enige consistente binnenkomende aanbiedingen waren', vervolgde hij in zijn boek.

Het was toen dat de acteur besloot de loop van zijn carrière te veranderen en zijn ambacht ook in andere genres te diversifiëren. De eerste film waarin hij na 2010 te zien was, was The Lincoln Lawyer, een juridische thriller waarin hij een advocaat speelde die bijna uitsluitend werkte vanuit de achterkant van zijn zwarte Lincoln Town-auto.

Wat zeiden mensen buiten Hollywood over het besluit van Matthew McConaughey om te stoppen met rom-coms?

The Lincoln Lawyer was een aanzienlijk kritisch en commercieel succes, met een bruto totaal van meer dan $ 85 miljoen aan de kassa, tegen een productiebudget van $ 40 miljoen.

Matthew McConaughey blonk ook uit in andere niet-rom-comfilms zoals Bernie, Killer Joe, Mud en Magic Mike, allemaal binnen de eerste twee jaar nadat het aanbod van $ 14,5 miljoen voor een rom- com. Het was een echte revitalisering van de carrière van de acteur en werd algemeen bekend als de 'McConaissance'.

McConaughey's beslissing werd door velen geprezen, vooral buiten de context van Hollywood.

'Het lijkt erop dat [McConaughey] toegewijde inspanningen heeft geleverd om films na te streven met goede scripts en rollen die zijn specifieke acteervermogen laten zien', merkte een online gebruiker ongeveer acht jaar geleden op Reddit op. 'Hij is buitengewoon sympathiek en charmant als acteur, en ik denk dat hij dat goed combineert met de rollen die hij heeft gekozen.'

Een ander was gewoon blij dat de acteur de beslissing nam, gezien alle hits die hij zou gaan spelen in: 'Mud, Lincoln Lawyer, Dallas Buyers Club, True Detective, Interstellar. Allemaal zulke geweldige films/shows.'

Aanbevolen: