Beavis en Butt-Head's grootste controverse bleek een leugen te zijn

Inhoudsopgave:

Beavis en Butt-Head's grootste controverse bleek een leugen te zijn
Beavis en Butt-Head's grootste controverse bleek een leugen te zijn
Anonim

Op dit moment, wanneer jonge mensen aan MTV denken, denken ze aan discussies over het laatste seizoen van The Challenge of andere 'reality'-shows zoals My Super Sweet Sixteen, die mogelijk worden opgevoerd. In de jaren '90 associeerden mensen MTV echter met muziekvideo's, het netwerk dat Carson Daly rijk maakte en tegenculturele tv-programma's die perfect bij de toon van het netwerk pasten.

Van alle shows die MTV in de jaren '90 uitzond, was de animatieserie Beavis and Butt-Head waarschijnlijk de meest spraakmakende serie. Beavis and Butt-Head werd tenslotte zo'n grote hit dat het een spin-off van de theatrale film voortbracht met de titel Beavis and Butt-Head Do America. Sommige mensen herinneren zich de show zelfs zo liefdevol dat een andere film met de titel Beavis and Butt-Head Do the Universe werd uitgebracht op 23 juni 2022. Beavis and Butt-Head werd echter niet altijd gevierd, omdat de show in verschillende controverses was verpakt, waarvan de grootste vrijwel zeker gebaseerd was op een leugen.

Beavis And Butt-Head's Lesser Controverses

Vanaf het moment dat Beavis and Butt-Head op MTV werd uitgezonden, waren er veel mensen die diep van streek waren door de show. De belangrijkste reden daarvoor is simpel, de show concentreerde zich op een paar geanimeerde tieners die in elke aflevering edgy dingen zeiden en deden. Natuurlijk zijn er in de geschiedenis veel controversiële shows geweest, maar er waren verschillende afleveringen van Beavis en Butt-Head die schandalen veroorzaakten.

Tijdens Beavis and Butt-Head's tijd op televisie, behandelden sommige afleveringen onderwerpen die te extreem waren om hier uitgebreid te beschrijven. De aflevering "Heroes" uit 1993 bevatte bijvoorbeeld sequenties waarin de titulaire tieners roekeloos vuurwapens gebruikten, wat resulteerde in een vliegtuig dat daarbij neerstortte.

Hoewel het niemand zou moeten verbazen dat de bovengenoemde aflevering velen van streek maakte, verbleekte dat tumult in vergelijking met het schandaal dat voortkwam uit een ander schandaal dat rond de show draaide.

Beavis en Butt-Head's grootste controverse

Tijdens elke aflevering van Beavis and Butt-Head maakten de titulaire hoofdrolspelers van de show de spot met muziekvideo's tussen het krijgen van enkele edgy hijinks. Tijdens sommige afleveringen van Beavis and Butt-Head waren die grappen waarbij de twee tieners met vuur speelden. Bovendien zou in één aflevering een van de hoofdpersonen van de show de woorden "laten we iets verbranden" uitspreken voordat hij een aansteker in de buurt van een gasoven gebruikte die een explosie veroorzaakte.

In 1993 publiceerde de New York Times een artikel over een tragische brand die plaatsvond in Ohio. Toen een stacaravan in vlammen opging, kwam een tweejarig kind genaamd Jessica Messner om het leven. In de nasleep van die gebeurtenis verklaarde Jessica's moeder dat haar vijfjarige zoon per ongeluk het vuur had aangestoken dat het leven van zijn zus kostte. Bovendien verklaarde de moeder van de kinderen dat Austin geïnspireerd was om met vuur te spelen vanwege het kijken naar Beavis and Butt-Head.

Natuurlijk, toen Beavis and Butt-Head de schuld kreeg van het aanwakkeren van een brand die het leven van een kind kostte, resulteerde dat in de show die extreem controversieel werd. Als gevolg hiervan koos MTV ervoor om elke Beavis and Butt-Head-aflevering met verwijzingen naar vuur te bewerken om die sequenties te verwijderen. Hoewel dat een redelijk antwoord lijkt, resulteerde dat in meer controverse omdat sommige Beavis- en Butt-Head-fans verontwaardigd waren dat de show op die manier was bewerkt. Die mensen waren tenslotte van mening dat, aangezien niemand een vijfjarige naar Beavis and Butt-Head mag laten kijken, de show niet de schuld moet krijgen van wat er is gebeurd.

Hoe de brandcontroverse van Beavis en Butt-Head werd onthuld als een leugen

Toen het leven van Jessica Messner op tragische wijze tot een einde kwam, voelden waarnemers vreselijk voor iedereen die van haar hield, inclusief de moeder van het kind. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat niemand in het publiek zich afvroeg wat Jessica's moeder zei dat leidde tot het tragische overlijden van haar dochter. Jaren later kwam er echter iemand verrassend naar voren en beweerde dat Beavis en Butt-Head niets te maken hadden met wat er met de familie Messner was gebeurd.

Ongeveer vijftien jaar nadat de stacaravan van de familie Messner door een brand was verwoest, maakte het kind dat de schuld kreeg van het incident in het openbaar commentaar op wat ertoe leidde. Volgens Austin Messner hadden Beavis and Butt-Head om een heel eenvoudige reden geen invloed op hem als kind. "Ik heb de tekenfilm letterlijk NOOIT gezien. Hoe kon ik? Het was 1993, mijn moeder was een dg-verslaafde. We konden de kabel niet betalen!"

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat wat de brand ook heeft veroorzaakt die Jessica Messners leven kostte, er nooit iets aan gedaan kan worden om te verminderen hoe tragisch die gebeurtenis was. Toen Austin echter naar voren kwam om te beweren dat de beweringen van zijn moeder over Beavis en Butt-Head een leugen waren, was dat echt een groot probleem. Een groot deel van de reden waarom Beavis and Butt-Head zo controversieel was, was tenslotte het brandschandaal. Wat nog belangrijker is, de mensen die betrokken waren bij de productie van Beavis and Butt-Head, moeten zich veel schuld hebben gevoeld over wat er met Jessica is gebeurd en die angst was volledig ongegrond.

Aanbevolen: