De waarheid over de grootste leugen uit 'Bohemian Rhapsody

Inhoudsopgave:

De waarheid over de grootste leugen uit 'Bohemian Rhapsody
De waarheid over de grootste leugen uit 'Bohemian Rhapsody
Anonim

Biopics zijn ongelooflijk moeilijk vast te stellen, omdat er enorme verwachtingen aan worden gesteld. Weinigen zullen megahits worden, en velen zullen gewoon komen en gaan zonder dat mensen er al te veel ophef over maken.

Bohemian Rhapsody van 2018 was een kolossale hit en Rami Malek was subliem als Freddie Mercury. Er is veel gestoken in het maken van de film, en bepaalde elementen zijn niet helemaal feitelijk. Desalniettemin was het een hit en een vermeend vervolg is in de maak.

Wat de onnauwkeurigheden van de film betreft, is er één die eruit springt als misschien wel de meest flagrante. Laten we eens kijken naar de feiten rond de film.

'Bohemian Rhapsody' was een grote hit

In 2018, na vele jaren van ups en downs met productie, kwam Bohemian Rhapsody eindelijk op het grote scherm. De film was al jaren in de maak en eindelijk konden fans overal een biopic van Freddie Mercury in de bioscoop zien.

Met Rami Malek als de legendarische Freddie Mercury in de hoofdrol, was de film er een die miljoenen mensen graag wilden zien. Malek had een grote taak voor zich, want Freddie Mercury wordt nog steeds beschouwd als de meest dynamische frontman in de geschiedenis van de rockmuziek.

Hoewel critici niet verliefd waren op de film, genoten fans ervan, en na een brutowinst van meer dan $ 900 miljoen aan de wereldwijde kassa, was het een onbetwistbaar succes.

Om de zaken nog beter te maken, werd Rami Malek gevierd voor zijn optreden en won hij uiteindelijk de beste acteur bij de Academy Awards.

Al met al heeft Bohemian Rhapsody alle kleine dingen goed gedaan om een succes te worden. Hoewel het tot op zekere hoogte juist was, nam de film enige vrijheden om zijn versie van de dingen te vertellen.

'Bohemian Rhapsody' had enkele onnauwkeurigheden

De film vervaagt zeker de grens tussen feit en fictie, en zelfs momenten die doordrenkt zijn van de waarheid hebben een extra element van fictie.

De scène over het label dat aarzelde dat "Bohemian Rhapsody" een single was, had bijvoorbeeld een vleugje fictie toegevoegd.

Volgens Slate: "Het is waar dat het label van de band, EMI, bloosde bij het idee om de bijna zes minuten durende "Bohemian Rhapsody" als single uit te brengen en dat ze de selectie pas hun zegen gaven na de homo-dj Kenny Everett, een vriend van Mercury, begon schurkenstaten te worden en de suite op de radio te spelen. Het personage van Ray Foster lijkt echter uitgevonden te zijn voor de film. Misschien was dit allemaal een excuus om Myers, de uiteindelijke ster van Wayne's World, mompel een regel over hoe geen enkele tiener ooit zou rocken op zo'n nummer in hun auto."

Het was zeker een leuke manier om een Wayne's World-referentie te koppelen, maar het zou geweldig zijn geweest als dat moment wat dichter bij de waarheid was geweest.

Er zijn tal van andere momenten die niet helemaal waarheidsgetrouw waren, en misschien wel de grootste feitelijke onnauwkeurigheid van allemaal heeft te maken met een belangrijk moment in het leven van Mercurius.

Freddie's diagnose-tijdlijn was ver weg

Dus, wat is de grootste discrepantie die kan worden gevonden in Bohemian Rhapsody? Gezien de algehele impact die het speelde op Mercury's leven en de finale van de film, moeten we zeggen dat Mercury's hiv-diagnose de grootste discrepantie is.

Zoals opgemerkt door Radio X: Het grootste incident van dramatische licentie in Bohemian Rhapsody is de timing van Freddie Mercury's hiv-diagnose. In een hartverscheurende scène vertelt de zanger zijn bandleden dat hij de aandoening heeft tijdens een repetitie voor Live Aid. Ze voeren de grootste show van hun leven uit met deze tragische kennis. Volgens zijn partner Jim Hutton kwam Mercury er pas in april 1987 achter dat hij hiv-positief was.

We begrijpen heel goed dat er onderweg dingen mis zouden gaan, maar dit verandert veel aan het derde bedrijf van de film. De dramatische opbouw van de Live Aid-show wordt versterkt door de diagnose, en het besef dat dit onnauwkeurig was, hangt er zeker een wolk boven.

Niettemin, Freddie vertelde zijn bandleden over zijn diagnose was een moment dat plaatsvond, en de zanger was onvermurwbaar dat hij wilde gaan rocken.

Roger Taylor besprak wat Mercury de band vertelde toen hij het nieuws brak.

"Je realiseert je waarschijnlijk wat mijn probleem is. Nou, dat is het en ik wil niet dat het een verschil maakt. Ik wil niet dat het bekend wordt. Ik wil er niet over praten. Ik wil gewoon doorgaan en werken totdat ik verdomd goed val, "zei Mercury, per Taylor.

Bohemian Rhapsody was niet helemaal accuraat, maar dit weerhield het er niet van om een fortuin te verdienen aan de kassa.

Aanbevolen: