R Kelly Advocaten klagen gevangenis Brooklyn aan nadat hij tot 30 jaar is veroordeeld

Inhoudsopgave:

R Kelly Advocaten klagen gevangenis Brooklyn aan nadat hij tot 30 jaar is veroordeeld
R Kelly Advocaten klagen gevangenis Brooklyn aan nadat hij tot 30 jaar is veroordeeld
Anonim

Veroordeelde roofdier R Kelly klaagt de Brooklyn-gevangenis aan waar hij wordt vastgehouden na te zijn veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor sekshandel en misbruik van minderjarige tieners.

R Kelly beweert dat hij op Suicide Watch 'illegaal' wordt gezet

De drievoudig winnende Grammy-zanger beweert dat hij vrijdag "illegaal" op zelfmoordwacht werd geplaatst in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn. Zijn advocaat Jennifer Bonjean schreef namens hem een verklaring op Twitter. "R. Kelly is niet suïcidaal. Hij was in een goed humeur na zijn veroordelingshoorzitting en klaar om dit beroep aan te vechten," voegde Bonjean eraan toe.

Bonjean vertelde Fox News: "Mr. Kelly werd op zelfmoordwacht gezet om puur punitieve redenen in strijd met zijn achtste amendement-rechten, "zei ze. "MDC heeft een beleid om prominente personen onder de zware omstandigheden van zelfmoordwacht te plaatsen, of ze nu suïcidaal zijn of niet. MDC Brooklyn wordt gerund als een goelag."

R Kelly moet ook een boete van $ 100.000 betalen

Op woensdag veroordeelde rechter Ann M. Donnelly R. Kelly's tot 30 jaar gevangenisstraf in een federale rechtbank in Brooklyn. De zangeres van "Happy People" werd afgelopen september veroordeeld voor sekshandel en afpersing na een proces van zes weken. R Kelly was het middelpunt van talloze seksuele beschuldigingen die werden getoond op Lifetime's Surviving R Kelly. De beschuldigingen en geruchten dateren van tientallen jaren voordat hij werd veroordeeld.

De 55-jarige weigerde te spreken over zijn vonnissen nadat de rechtbank getuigenissen had gehoord van zijn ooit tienerslachtoffers. Naast zijn gevangenisstraf van 30 jaar moet Kelly ook een boete van $ 100.000 betalen.

Rechter Donnelly vertelde Kelly dat hij "een spoor van gebroken levens" had gecreëerd, eraan toevoegend dat "de meest ervaren onderzoekers de verschrikkingen die je slachtoffers hebben doorstaan niet zullen vergeten."

"Deze misdaden werden bijna 25 jaar lang berekend en zorgvuldig gepland en regelmatig uitgevoerd", zei ze. "Je hebt ze geleerd dat liefde slavernij en geweld is."

R Kelly's advocaten beweerden dat hij een strafvermindering zou moeten krijgen vanwege zijn 'traumatische jeugd'

De advocaten van R Kelly voerden aan dat de R&B-zanger niet meer dan 10 jaar gevangenisstraf zou moeten krijgen omdat hij een traumatische jeugd had. R Kelly - geboren Robert Sylvester Kelly - zou hebben geleden onder "ernstig, langdurig seksueel misbruik, armoede en geweld in de kindertijd".

De in ongenade gevallen ster is ook analfabeet - zijn advocaten beweren dat hij "opgelicht en financieel misbruikt" is door de mensen die hij betaalde om hem te beschermen.

R Kelly is het onderwerp van seksuele ongepastheid sinds de jaren 90

R. Kelly op het podium in blauwe jas met zwart bont
R. Kelly op het podium in blauwe jas met zwart bont

Beschuldigingen dat Kelly jonge meisjes heeft misbruikt, begonnen in de jaren negentig in het openbaar te circuleren. Hij zou geïmpregneerd en getrouwd zijn met de overleden zangeres Aaliyah toen ze 15 was.

Hij kreeg later te maken met criminele kinderpornografie die verband hield met een ander meisje in Chicago. Daar sprak een jury hem in 2008 vrij.

Aanbevolen: