Dit is de enige actrice die meer Oscars wint dan Meryl Streep

Inhoudsopgave:

Dit is de enige actrice die meer Oscars wint dan Meryl Streep
Dit is de enige actrice die meer Oscars wint dan Meryl Streep
Anonim

Heeft een andere actrice meer Oscars gewonnen dan de iconische Meryl Streep? Kort antwoord, ja. Lang antwoord, ja, maar slechts één andere actrice heeft Meryl Streep verslaan voor Oscar-overwinningen.

Katharine Hepburn heeft de eer om de actrice te zijn met de meeste Oscars voor haar optredens. Streep is meer dan een dozijn keer genomineerd, maar is er slechts met 3 standbeelden vandoor gegaan. Hepburn heeft een erfenis van vier. Dit is hoe de twee sterren het doen als het gaat om Academy Awards.

8 Meryl Streep's eerste Oscar was voor Kramer vs Kramer

Meryl Streep kreeg haar eerste standbeeld toen ze de gescheiden moeder speelde die de voogdij over haar enige kind in Kramer Vs. Kramer met Dustin Hoffman die haar ex-man speelt. Het publiek was ontroerd door de diepte en intensiteit van haar karakter en door de eerlijke weergave van echtscheidingen en voogdijgevechten, die nog steeds een controversieel onderwerp waren toen de film in 1979 uitkwam. De film was Streeps tweede nominatie, haar eerste was het jaar daarvoor voor The Deer Hunter, maar de prijs ging in plaats daarvan naar Maggie Smith voor California Suite.

7 Katharine Hepburns eerste Oscar was voor Morning Glory

Hepburn kreeg haar eerste prijs in 1934 voor de film Morning Glory. Dit was niet alleen de vroegste prijs van Hepburn, maar het was ook een van de vroegste Oscar-ceremonies in de geschiedenis van de prijsuitreiking. Tegen die tijd waren de Oscars pas 6 jaar oud en werden ze nog gewoon de Academy Awards genoemd, de bijnaam Oscar was nog niet blijven hangen. Morning Glory is het verhaal van een actrice die schaamteloos haar liefdesleven afwijst om naar het sterrendom te klimmen. De film is een van de weinige talkies die zijn gemaakt voordat Hollywood werd geslagen met een verscheidenheid aan censuurwetten.

6 Meryl Streep's tweede Oscar was voor Sophie's Choice

Streep zou twee jaar na haar eerste overwinning voor The French Lieutenant's Wife opnieuw worden genomineerd, maar ze verloor dat jaar (lees verder om te zien wie ze verloor!) Ze kwam een jaar later, in 1983, zegevierend terug met Sophie's Choice, de hartverscheurende film uit de Tweede Wereldoorlog over een vrouw die door de nazi's werd gedwongen te kiezen welk kind leeft of sterft.

5 Katharine Hepburns tweede Oscar kwam 34 jaar later

Hepburn werd verschillende keren genomineerd voor Oscars na haar overwinning in 1934, maar haar volgende overwinning was pas in 1968 toen ze mede speelde in de controversiële Guess Who's Coming To Dinner waarin ze speelde met Spencer Tracy en Sidney Portier. De film gaat over een blanke vrouw die haar zwarte vriend mee naar huis neemt om haar ouders te ontmoeten, en de anders liberale vader wordt gedwongen zich te verzoenen met zijn eigen geïnternaliseerde racisme. De film wordt geprezen als een symbool van raciale vooruitgang en voor het bevorderen van de rassenrelaties in het land in een tijd van hoge racistische spanningen.1968 was een moeilijk jaar voor de race in Amerika, het was hetzelfde jaar waarin Martin Luther King Jr werd vermoord in een motel in Memphis.

4 Meryl Streep kreeg haar derde Oscar voor The Iron Lady

Streep werd tussen 1984 en haar derde prijs in 2012 verschillende keren genomineerd. Ze werd genomineerd voor bijna al haar films, waaronder The Devil Wears Prada, Julie and Julia, Ironweed en The Bridges of Madison County om er maar een te noemen. Enkele. Maar het was haar vertolking van de conservatieve premier van de Britse Margaret Thatcher in The Iron Lady die haar een derde prijs opleverde. Sommigen waren niet blij dat Streep deze film maakte. Hoewel Margaret Thatcher historisch belangrijk is omdat ze de eerste vrouwelijke premier van het VK was, beweren velen dat haar nalatenschap de arbeidersklasse in Engeland pijn deed. Ze was vooral beroemd vanwege het gebruik van geweld om stakingen van de Unie te breken en haar beleid werd als hardvochtig beschouwd voor Britse mijnwerkers. De film was ook berucht door critici, dus de nominatie en overwinning van Streep waren voor velen een verrassing.

3 Hepburn won nog 3 Oscars voor haar dood

Guess Who's Coming To Dinner was de eerste van haar volgende drie Oscars, waarvan ze er één tegen het einde van haar leven en carrière kreeg. In 1969 verliet ze de ceremonie met de prijs voor The Lion In Winter, een historisch drama over een politieke omwenteling in de kersttijd waarmee koning Hendrik II van Engeland wordt geconfronteerd. Hepburns laatste Oscar kwam pas in 1982 toen ze won voor haar optreden in On Golden Pond.

2 Meryl Streep is genomineerd voor meer Oscars dan Hepburn

Hoewel Hepburn Meryl Streep heeft verslagen als het gaat om Oscar-overwinningen, heeft Streep Hepburn al lang verslagen als het gaat om nominaties. Streep heeft 21 nominaties op haar naam staan vanaf 2022. Toen Hepburn in 2003 stierf, had ze slechts 12 nominaties. Dit betekent echter dat Hepburn 1/3 van de Academy Awards won waarvoor ze was genomineerd, wat een zeer indrukwekkende verhouding is als je bedenkt hoe zeldzaam het is dat een optreden überhaupt wordt genomineerd.

1 Hepburn en Streep werden in 1982 in dezelfde categorie genomineerd

Weet je nog dat Oscar Streep in 1982 verloor? Nou, raad eens wie er mee wegliep. Ja, het was Katharine Hepburn, die dat jaar won voor haar vertolking van Ethel Thayer, een bejaarde vrouw die getrouwd is met een man die zijn geheugen verliest terwijl het paar zorgt voor de zoon van de vriend van hun vervreemde dochter. De film vertelt het verhaal van een mooie relatie tussen de jongen en zijn nieuwe mentoren. On Golden Pond was ook de laatste keer dat Hepburn werd genomineerd voor een Oscar, maar het was niet haar laatste project. Ze deed vaak tv en een paar andere films voor haar dood.

Aanbevolen: