Maak kennis met Mishael Morgan, de eerste zwarte actrice die de beste acteerprijs wint bij Daytime Emmy's

Inhoudsopgave:

Maak kennis met Mishael Morgan, de eerste zwarte actrice die de beste acteerprijs wint bij Daytime Emmy's
Maak kennis met Mishael Morgan, de eerste zwarte actrice die de beste acteerprijs wint bij Daytime Emmy's
Anonim

Geschiedenis schrijven met een Emmy! Actrice Mishael Morgan van de populaire CBS-show The Young and The Restless is zojuist de eerste zwarte actrice geworden die een Daytime Emmy voor Outstanding Lead Actress heeft gewonnen. De 35-jarige ster, die twee keer op rij verloor in de ondersteunende categorie, kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd tijdens de ceremonie van dit jaar en werd erkend voor haar rol als Amanda Sinclair in de genoemde serie. Mishael nam haar prijs in ontvangst en zei: "Ik ben geboren op een klein eiland, Trinidad en Tobago, in het Caribisch gebied, en nu sta ik op een internationaal podium en word ik geëerd, ongeacht de kleur van mijn huid, ongeacht mijn paspoort, omdat ik de beste ben in wat ik doe."

"Nu zijn er overal ter wereld kleine meisjes en ze zien een nieuwe stap voorwaarts en ze weten dat ze, ongeacht hun branche, ongeacht hun beroep, wat er ook gebeurt, ernaar kunnen streven om de beste te zijn in wat dat doen ze. Ze kunnen het niet alleen bereiken, maar ze zullen ook gevierd worden, "voegde ze eraan toe. Hier is alles wat je moet weten over Mishael, van haar begin in de showbizz tot haar persoonlijke leven.

8 Wat inspireerde Mishael Morgan tot acteren

Ze was 19 jaar oud en op weg om advocaat te worden toen Mishael Morgan betrokken raakte bij een vreselijk auto-ongeluk waardoor ze in een dodelijke toestand verkeerde. De actrice vertelde over haar bijna-doodervaring en hoe dit haar ertoe bracht acteren voort te zetten in een interview met Soap Opera Network in 2014.

"Dat ongeluk deed me meer nadenken over acteren, omdat het een soort van iets was dat ik jarenlang onderdrukte", zei ze. “Ik wilde de logische weg volgen en advocaat worden en alle juiste dingen doen, de juiste beslissingen nemen. Maar toen, na dat ongeluk, heb ik mijn hele leven een beetje heroverwogen en besloot ik het gewoon een beetje te proberen."

7 Mishael Morgan speelde in de muziekvideo van Trey Songz

Bij haar allereerste acteerauditie liet Mishael Morgan een behoorlijke indruk op de producers achter dat ze was uitgekozen om te schitteren in de muziekvideo van Trey Songz' hit 'Wonder Woman' uit 2007. Slechts twee jaar later kreeg ze haar eerste vaste rol in een tv-serie en net voordat ze rechten zou gaan studeren, boekte ze nog een optreden.

“Eigenlijk deed ik mijn bachelor en mijn LSAT's tegelijkertijd, en ik ontmoette mijn agent en… ongeveer 10 maanden later boekte ik een serie reguliere rol die uit Ottawa schoot. Ik [had] rechten gestudeerd, en ik was helemaal van plan om te gaan, en ik zei gewoon: 'Weet je, als iets me ervan weerhoudt om naar de rechtenstudie te gaan, zal dat een teken zijn', "herinnerde de actrice zich.

En toen boekte ik mijn tweede serie, The Best Years, twee weken voordat ik rechten moest gaan studeren! Dus belde ik Ottawa U Law op en zei dat ik er niet bij zou zijn, en dat Ik zou een gekke actrice worden!”

6 Familie van Mishael Morgan

Mishael Morgan, 35, is sinds mei 2012 gelukkig getrouwd met haar man Navid Ali. Ze zijn trotse ouders van twee schattige kinderen: Niam, 6, en Naliyah, 3. Over haar familie gesproken, de liefhebbende vrouw en moeder vertelde Kijk! Magazine, "Als ik geen geweldige dag heb, hoef ik maar vijf minuten met mijn kinderen door te brengen. Ze herinneren me eraan dat ik het leven niet zo serieus moet nemen."

"Ik ben al 18 jaar samen met mijn man. Het is geweldig om thuis te komen bij die persoon die de vele kanten van mij kent", voegde ze eraan toe. "Ik heb de cirkel rond, van advocaat willen worden tot nu spelen op tv, en hij heeft de reis met mij meegemaakt."

5 Mishael Morgan's familie leed aan een verschrikkelijke tragedie

In 2022, slechts enkele maanden voordat ze haar eerste Emmy Award won, ondergingen Mishael en haar familie een hartverscheurende tragedie. Via een Twitter-bericht onthulde ze dat haar zwager en zijn gezin - waaronder zijn vrouw en drie kinderen - zijn omgekomen bij een huisbrand in Brampton, Ontario, Canada."Maandagochtend is de enige broer van mijn man omgekomen met zijn vrouw en 3 kinderen in een tragische woningbrand", tweette Mishael. "Ik ben nog steeds in absoluut ongeloof."

Louie Felipa, de vader van de vrouw die omkwam bij de tragedie, suggereerde dat er geen werkende brandmelders in huis waren toen het incident plaatsvond. Naar verluidt zijn er rookmelders uit het huis gehaald vanwege een recente renovatie. 'Controleer je alarmen,' herinnerde hij anderen. "Neem de tijd om je wekkers te controleren. Als je van je kinderen houdt, controleer ze dan."

4 Waarom Mishael Morgan moest stoppen met acteren

In het voorjaar van 2021 moest Mishael Morgan noodgedwongen stoppen met acteren nadat ze door een bizar ongeluk een oogoperatie moest ondergaan. De actrice onthulde het nieuws aan haar fans op Instagram en schreef: "Dus dit is gebeurd! Een oogoperatie is niet leuk, maar mijn visie redden, een nieuwe sexy piratenlook rocken en een gek verhaal voor in de boeken… best leuk!"

Hoe het ook zij, ze herstelde vrij snel van de operatie en in april was ze al weer aan het werk als Amanda Sinclair in The Young And Restless. Mishael plaatste een foto van haar in de CBS Studio, gekleed als haar personage, en schreef: "Eerste dag terug en het is alsof je op een fiets rijdt!"

3 Waarom Mishael Morgan de jonge en rusteloze verliet

In juli 2018 nam Mishael Morgan afscheid van The Young And Restless nadat haar oorspronkelijke personage, Hilary Curtis, werd vermoord vanwege mislukte contractonderhandelingen. Uiteindelijk keerde ze echter terug naar de show in 2019, nadat verschillende fans hun teleurstelling hadden geuit over haar vertrek.

“Ik zag dat al mijn harde werk zijn vruchten afwierp. Mijn fans hebben het echt gezien, en ze schaarden zich achter me, en ze wilden me terug", vertelde de actrice aan EBONY in een interview. "Er is geen beter gevoel dan dat, waar je zoveel energie en liefde in je werk hebt gestoken en het wordt positief ontvangen en mensen strijden niet alleen voor je karakter, maar ook voor jou."

De actrice voegde toe: "Ik voelde me vereerd. Ik was gevleid."

2 Mishael Morgan heeft 3 Emmy-nominaties

Voorafgaand aan haar nominatie - en uiteindelijke overwinning - als Outstanding Lead Actress in een Drama Series bij de Daytime Emmy's, werd Mishael Morgan door dezelfde instantie erkend voor haar rol als Hilary Curtis, en verdiende ze een knipoog voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie voor twee opeenvolgende jaren. Ze verloor echter uiteindelijk van haar co-ster Camryn Grimes in 2018 en van Vernee Watson van ABC's General Hospital in 2019.

Desalniettemin won haar show The Young and The Restless dat jaar een aantal prijzen, namelijk Outstanding Drama Series, Outstanding Drama Series Writing Team en Outstanding Drama Series Directing Team.

1 Mishael Morgan's gedachten over succes en advies voor aspirant-acteurs

In gesprek met Digital Journal definieerde Mishael Morgan succes als het nooit eindigende streven naar uitmuntendheid."[Het] betekent niet settelen," zei ze. "Voor mij betekent succes proberen en zelfs falen. Het betekent ergens voor gaan, wat er ook gebeurt en erop vertrouwen dat dat je pad is." Ze voegt er echter snel aan toe dat succes niet zozeer om grootsheid gaat, maar om geluk en zelfontplooiing. "Succes is eindelijk een plek bereiken waar je zo tevreden bent waar je bent geëindigd en je bent gelukkig", zei ze.

Daarmee gaf de actrice haar boodschap aan degenen die ook proberen om het groot te maken in de industrie.

“Laat de baan en het proberen om de baan te krijgen een geweldig leven niet in de weg staan. Als je niet authentiek kunt zijn en een ongelooflijk leven kunt leiden. dan kun je geen authentieke karakters hebben die diepgang hebben en het leven hebben geleefd, tenzij je het ook doet, "zei ze. "Dus stop je leven niet omdat je probeert een baan te boeken. Vertrouw erop dat alle juiste banen naar je toe zullen komen zolang je toegewijd bent om te genieten van dit ene leven dat God ons heeft gegeven."

Aanbevolen: