Mijn vreemde verslaving: 15 geheimen die TLC probeerde te begraven

Inhoudsopgave:

Mijn vreemde verslaving: 15 geheimen die TLC probeerde te begraven
Mijn vreemde verslaving: 15 geheimen die TLC probeerde te begraven
Anonim

Voor een netwerk genaamd "The Learning Channel" is TLC sindsdien een beetje een beerput geworden als het gaat om reality-tv. Er zijn shows over schoonheidswedstrijden voor kinderen, controlerende toneelouders, Amish-vissen uit het water, polygame huwelijken, enzovoort. Bijna alle shows hebben een benadering van: "Wauw, kijk eens naar deze weirdo's die hun rare leven leiden. Is dat niet interessant? We zijn zoveel beter dan zij.”

Door de slimme montage en selectiviteit kan TLC de show uitzenden die ze willen, zelfs als dit niet de 'realiteit' is van hun reality-tv-programma's. Mijn vreemde verslaving is niet anders. In plaats van objectief naar hun proefpersonen te kijken, koos TLC voor vreemd gedrag en maakte ze gevaarlijker of asocialer dan ze in werkelijkheid waren. In de zes seizoenen dat de show werd uitgezonden, hebben we 15 geheimen gevonden die het netwerk probeerde te begraven.

15 Een roemverslaving aanwakkeren

Afbeelding
Afbeelding

Trisha Paytas is het meest herkenbaar voor haar controversiële YouTube-kanaal, maar in 2010 was ze vooral bekend om haar bruiningsverslaving toen ze verscheen in de pilot-aflevering van de TLC-show. In plaats van haar bruining aan te pakken, gaf My Strange Addiction Paytas een groter platform en voedde ze haar verlangen naar roem tegen elke prijs.

14 Gericht op een jongere demografie

Afbeelding
Afbeelding

Mijn vreemde verslaving wordt "uitbuitend" genoemd, maar wat gebeurt er als ze achter kinderen aan gaan? De spin-offshow, My Kid's Obsession, richtte zich op minderjarigen die de gewoonte hadden om vreemde dingen (fans, kakkerlakken) te verzamelen en voor een camera te zetten, ongeacht de vernedering die ze zouden kunnen ondergaan als ze eenmaal gefilmd waren.

13 Nare nagelintimidatie

Afbeelding
Afbeelding

Yani Williams werd gefilmd door TLC vanwege haar extreem lange vinger- en teennagels (waardoor ze een Guinness World Record-houder was met hun gecombineerde lengte van bijna 19 voet), maar de online intimidatie was iets anders. In een interview met de Houston Press zei Williams dat mensen haar "smerig" en "de lelijkste persoon ter wereld" noemden.

12 De gebruiker van de urinetherapie was niet verslaafd

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de meeste onderwerpen op MSA, was Carrie, de vrouw die zogenaamd "verslaafd" was aan urinetherapie, niet echt verslaafd aan het spul. Terwijl ze zich hield aan de controversiële alternatieve geneeskunde, werd Carrie gefilmd terwijl ze het spul slurpte alsof ze een alcoholist was in plaats van het te gebruiken voor een specifiek medisch doel. Ze beweert ook dat haar urinetherapie momenteel haar kanker geneest.

11 Een poppenspeler

Afbeelding
Afbeelding

TLC spelen als een viool, April Bucker, de vrouw die zogenaamd verslaafd was aan haar poppen, was misschien degene die altijd aan de touwtjes trok. Een oude vriend van Bucker vertelde Gawker dat ze "TLC had opgelicht door te geloven dat ze deze verslaving heeft, terwijl dit in feite een typische en trieste poging van haar kant is om roem, fortuin en vooral aandacht te krijgen."

10 De levende poppen wisten niet waarvoor ze zich hadden aangemeld

Afbeelding
Afbeelding

Om een beetje lokale kleur toe te voegen aan hun aflevering "Levende pop", besloot TLC enkele jonge meisjes te filmen die helemaal geen levende poppen waren! De hierboven afgebeelde vrouwen genoten gewoon van de Lolita-mode die typerend is voor de Harajuku-cultuur in Japan. Ze geloofden dat de aflevering over die stijl zou gaan, in plaats van hen te positioneren als freaks die levende poppen wilden worden.

9 De as van de echtgenoot

Afbeelding
Afbeelding

Er is geen juiste manier om te rouwen, maar Casie, de weduwe op de TLC-show, koos zeker een interessante manier om het te doen. Naast het feit dat ze de as van haar overleden echtgenoot overal mee naartoe nam, begon Casie de gecremeerde resten van haar man te eten. Dus, is wat Casie doet, kwalificeert als kannibalisme? Technisch gezien wel, aangezien ze menselijke resten eet, zelfs als ze in poedervorm zijn!

8 De dood van een Justin Bieber-lookalike

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn talloze shows gemaakt die zich richten op mensen die op hun beroemde idolen willen lijken, en Toby Sheldon was niet anders. Hij gaf $ 100k uit om op Justin Bieber te lijken, en verscheen in tal van shows om zijn reis te beschrijven, waaronder My Strange Addiction. Helaas eindigde Toby's achtervolging in 2015 toen hij overleden werd gevonden in een Motel 6-kamer.

7 Zijn het zelfs verslavingen?

Afbeelding
Afbeelding

De vraag die een show met de naam My Strange Addiction plaagt, betekent dat er wordt onderzocht of dit gedrag eigenlijk verslavingen zijn, in plaats van hobby's of eigenaardigheden. Weinig van de afleveringen laten gedrag zien dat storend is en kwalificeert voor de term 'verslaving', terwijl andere symptomatisch lijken voor grotere mentale problemen, in plaats van slechts één vreemde gewoonte.

6 Onderwerpen verkeerd voorstellen

Afbeelding
Afbeelding

Furries worden beschouwd als een mysterieus en grillig deel van de samenleving, en Laurens vertolking in de show verergerde dat stereotype. Volgens een Reddit-bericht van Lauren, ondanks het feit dat ze haar bontpak af en toe in het openbaar draagt (niet elke dag, zoals de show aangeeft), leeft ze een normaal leven met een baan, vrienden en een vriend. Volgens haar nam TLC de informatie die ze gaf en rende ermee weg.”

5 Teruggaan

Afbeelding
Afbeelding

Toen hij naar de show ging om zijn "verslaving" aan het kijken en kleden als Madonna onder ogen te zien, heeft drag queen Adam Guerra (wiens podium Venus D-Lite heet) zijn gewoonte nooit echt doorbroken! Ondanks de gefilmde "doorbraak" waarbij Guerra in snikken in elkaar stortte, is hij weer fulltime imitator geworden en is hij zelfs de headliner van de jaarlijkse Madonnarama in South Beach.

4 Echte problemen benutten

Afbeelding
Afbeelding

Er wordt aangenomen dat Davecat de inspiratie was achter het personage van Ryan Gosling in Lars and the Real Girl. Nadat hij in 2011 in de show was verschenen, onthulde Davecat later op een podcast uit 2016 zijn intense angst voor afwijzing, waardoor hij in plaats daarvan op zoek ging naar relaties met plastic vrouwen.

3 leuren met nepwetenschap

Afbeelding
Afbeelding

Met de dubieuze ideeën over verslaving die volledig in de show te zien zijn, is het geen wonder dat gastheer Mike Dow - een psychotherapeut - ook onderhevig zou zijn aan enige twijfel. In een verschijning op The Dr. Oz. Toon, Dow beweerde dat voedingsmiddelen met veel tryptofaan en GABA angst "veiliger en eenvoudiger" konden behandelen dan medicatie. Wie heeft er medicijnen nodig - eet gewoon wat kalkoen!

2 Beeldmateriaal manipuleren

Afbeelding
Afbeelding

Een zelfverklaarde voorstander van 'ethische' taxidermie (d.w.z. het beschermen van dieren die al overleden zijn), Divya Anantharaman werd gemaakt om er behoorlijk griezelig uit te zien in de show, dankzij de keuze van soundbites en onduidelijke montage. In werkelijkheid is Divya een Pratt-opgeleide mode- en beeldhouwstudent die in Brooklyn, New York werkt en toevallig een bekroonde taxidermist is!

1 De volwassen baby veranderde in volwassen video's

Afbeelding
Afbeelding

Volwassen baby's zijn een andere vreemde en mysterieuze groep, en Riley Kilo deed niet veel om het grote publiek daarvan af te brengen in haar aflevering. Het punt is dat Kilo ook in volwassen entertainment werkt onder de naam Sadie Hawkins, en haar persona als volwassen baby gebruikt om naam te maken in de industrie - iets wat TLC nooit heeft bekendgemaakt.

Aanbevolen: