Deze 8 films waren bijna volledig geïmproviseerd

Inhoudsopgave:

Deze 8 films waren bijna volledig geïmproviseerd
Deze 8 films waren bijna volledig geïmproviseerd
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat een acteur een regel of zelfs een scène in een film improviseert. Veel geweldige acteurs - van Robin Williams tot Matthew McConaughey - staan bekend om hun vermogen om een film te verbeteren met hun eigen gevatte ad-libs. Terwijl sommige regisseurs, zoals The Coen Brothers, notoir rigide zijn met het script, profiteren anderen van de improvisaties van acteurs en laten ze hun cast spelen met de tekst.

Sommige regisseurs gaan nog een stap verder en werken samen met de cast om een bijna volledig geïmproviseerde speelfilm te maken. Hoewel studio's zelden geïmproviseerde films ondersteunen vanwege het financiële risico dat ze met zich meebrengen, bestaan dergelijke films wel. In sommige gevallen zijn ze gemaakt als een oefening in improvisatie in lange vorm, met weinig tot geen vooraf bepaald script. In andere gevallen brengen de indrukwekkende improvisatievaardigheden van de acteurs het originele script naar nieuwe en onverwachte plaatsen. Blijf scrollen om erachter te komen welke acht van je favoriete films zijn geïmproviseerd.

8 Beste van de show

Jane Lynch poedel aaien in Best in Show met Jennifer Coolidge
Jane Lynch poedel aaien in Best in Show met Jennifer Coolidge

Regisseur Christopher Guest staat bekend om zijn volledig geïmproviseerde mockumentaries en vrijwel al zijn films hadden deze lijst kunnen vullen. Maar de uitzonderlijk bewonderde film, Best In Show, toont perfect de effectieve benadering van geïmproviseerde films door de regisseur. Om ervoor te zorgen dat de acteurs hun rollen volledig kunnen belichamen zonder script, bouwen Guest en zijn co-schrijver diepgaande karakterbiografieën. In de handen van de improviserende cast creëren deze biografieën een hilarisch geloofwaardige groep eigenzinnige personages.

7 Drinkmaatjes

Afbeelding
Afbeelding

De cast van Drinking Buddies kreeg slechts een vage schets van de belangrijkste plotpunten en de rest was volledig geïmproviseerd. De hoofdcast - Jake Johnson, Anna Kendrick, Ron Livingston en Olivia Wilde - belichaamden hun personages en de wereld van de film volledig om een intiem en authentiek eindproduct te produceren. Johnson en Kendrick hebben deze authenticiteit naar een hoger niveau getild door de prop-alcohol die in de beroemde drinkgamescène wordt gebruikt te vervangen door de real thing.

6 Bruidsmeisjes

Bruidsmeisjes 10-jarig jubileum mogelijk Reünie Via Universal
Bruidsmeisjes 10-jarig jubileum mogelijk Reünie Via Universal

In tegenstelling tot andere improvisatiefilms begon Bridesmaids met een script. Met zes castleden met een improvisatieachtergrond gaf regisseur Paul Feig iedereen echter de vrije loop om te improviseren. Hoofd, Kristen Wiig heeft het filmproces beschreven als los en collaboratief. Wiig legde uit dat scriptscènes vaak werden gevolgd door geïmproviseerde versies en gekruid met spontane grappen. De meeste scènes en regels die de uiteindelijke film haalden waren volledig zonder script, waaronder veel van Melissa McCarthy's personage.

5 Dit is ruggengraat

Deze iconische, volledig geïmproviseerde mockumentary was het regiedebuut van Rob Reiner. Hoewel sommigen een volledig geïmproviseerde film misschien een ontmoedigende manier vinden om een carrière te beginnen, heeft Reiner gezegd dat hij en de cast zich het meest op hun gemak voelden tijdens het improviseren. Christopher Guest, die Nigel Tufnel speelde, stelde de improvisatiestijl van de cast gelijk aan jazz. Iedereen kende het nummer en kon binnen die grenzen riffen. Deze techniek mondde uit in een schitterende film, bevolkt door een pijnlijk realistische cast van personages.

4 Between Two Ferns: The Movie

Between Two Ferns: The Movie breidde enkele geïmproviseerde YouTube-video's uit tot een film van 82 minuten. Hoewel de filmversie een vooraf geschreven plot bevatte, bleven de interviews en andere scènes volledig geïmproviseerd. Regisseur Scott Aukerman werd naar verluidt geïnspireerd door de eenvoud van eerdere populaire improvisatiefilms zoals This Is Spinal Tap. Met meer tijd en een grotere cast van personages, werd de improvisatiekomedie in Between Two Ferns: The Movie dubbel hysterisch, belachelijk en ongemakkelijk.

3 Blauwe Valentijn

Gosling en Williams in een scène uit 'Blue Valentine&39
Gosling en Williams in een scène uit 'Blue Valentine&39

Dit hartverscheurende verhaal over liefde en verlies werd onverwachts een op improvisatie gebaseerde film gedurende de meer dan twaalf jaar die nodig waren om te maken. Volgens IndieWrie was regisseur Derek Cianfrance verveeld geraakt van het originele script en moedigde hij leads Ryan Gosling en Michelle Williams aan om te improviseren. Williams, die nog nooit eerder had geïmproviseerd, was naar verluidt ontmoedigd door dit onverwachte verzoek. "Ik was verbijsterd", vertelde Williams aan IndieWrie, "ik ben hier vanwege het script. Hij wilde dat ik improviseerde.”

2 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Will Ferrell in de komedie Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Will Ferrell in de komedie Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Hoewel Anchorman niet volledig geïmproviseerd was, belichaamden de cast en crew de belangrijkste huurders van improvisatie tijdens de productie. De improviserende acteurs werden aangemoedigd om te leven in en mee te gaan met de realiteit van elk moment. Deze mentaliteit leidde tot iconische regels zoals: "Melk was een slechte keuze", die Will Ferrell tijdens het filmen ernstig uitriep. De acteurs zouden ook maar liefst 20 verschillende non-sequiturs of reactielijnen adlib-en waaruit de makers konden kiezen.

1 The Blair Witch Project

De filmfeiten van het Blair Witch Project
De filmfeiten van het Blair Witch Project

Hoewel improvisatie meestal wordt geassocieerd met komedie, werd het op briljante en unieke wijze gebruikt in de horrorklassieker The Blair Witch Project. Regisseurs Daniel Myrick en Ed Sánchez stuurden de intieme cast eropuit om zichzelf te filmen met handheld camera's. De regisseurs hadden weinig controle over de inhoud van elke scène, maar stuurden de acteurs naar een locatie waar ze hun beelden konden achterlaten en de aantekeningen van de regisseurs konden ophalen - en ook wat te eten.

Aanbevolen: