Hoe James Bay's jeugdliefde zijn muziek inspireert

Inhoudsopgave:

Hoe James Bay's jeugdliefde zijn muziek inspireert
Hoe James Bay's jeugdliefde zijn muziek inspireert
Anonim

Iedereen houdt van een goed liefdesverhaal van de middelbare school. Enkele van de grootste beroemdheden van onze tijd zijn gevallen voor hun jeugdliefdes, van de zoete relatie van rapper Kendrick Lamar met zijn jeugdvriend tot het jaren 90-icoon Snoop Dogg die meerdere keren met zijn jeugdliefde trouwde. Een grote naam in de muziekindustrie die veel van zijn succes te danken heeft aan zijn jeugdliefde is de Britse zanger en songwriter James Bay.

De getalenteerde 31-jarige werd voor het eerst beroemd in 2013 toen hij zijn tweede EP Let It Go uitbracht, waarop de gelijknamige hit nummer 10 in de Britse hitlijsten bereikte. Negen jaar later blijft de getalenteerde zanger zijn stempel drukken op de muziekindustrie met verschillende onderscheidingen op zijn naam, waaronder drie Grammy-nominaties. Zonder de hulp van zijn jeugdliefde en huidige partner is het echter mogelijk dat Bay nooit het niveau van succes heeft bereikt dat hij heeft bereikt. Laten we eens kijken naar alle manieren waarop Bay's jeugdliefde hem heeft geïnspireerd om de succesvolle zanger te worden die hij nu is.

8 James Bay en zijn vriendin zijn al meer dan tien jaar samen

De hartverwarmende relatie tussen de zanger en zijn partner is al jaren in beweging. Op slechts 16-jarige leeftijd begon Bay te daten met zijn jeugdliefde, Lucy Smith, lang geleden in 2007, voorafgaand aan alle Grammy-nominaties en wervelende roem. Tijdens een gesprek met NME in 2020 merkte de getalenteerde zanger dit op toen hij gutste over zijn liefdesvolle single "Chew On My Heart".

Bay verklaarde: Ik ben meestal een zeer privépersoon en deze volgende plaat is veel persoonlijker en kwetsbaarder. Mijn langdurige vriendin en ik waren nog maar kinderen toen we elkaar ontmoetten; we kenden elkaar voordat dit in ons leven gebeurde.”

7 Zij is de moeder van zijn kind

Smith is niet alleen al lang een toegewijde partner van de 31-jarige zangeres, maar ze is ook de moeder van zijn kind. In 2021 verwelkomden Bay en Smith hun schattige dochtertje, Ada Violet Bay. De zanger deelde het nieuws met zijn fans via zijn Instagram toen hij een lieve foto van zichzelf en zijn dochter plaatste met het onderschrift: "Familie ♥️ Na al die jaren samen als twee, zijn we zo opgewonden om drie te zijn! Vorige week is Lu bevallen van onze eerste baby, Ada Violet Bay. We zijn zo verliefd en vervuld van dankbaarheid en vreugde voor dit kleine wonder in ons leven. Bedankt voor al je goede wensen xx."

6 James Bay heeft verschillende van zijn singles en albums opgedragen aan zijn oude vriendin

Het lijkt alsof Smith niet alleen het persoonlijke leven van Bay verrijkt, maar ook een enorme impact heeft gehad op de muzikale carrière van de in Hitchin geboren zanger. Terwijl hij in juli 2021 met The Sun sprak, onthulde Bay dat verschillende van zijn eerdere albums en singles waren opgedragen aan de zeer speciale dame in zijn leven.

Hij verklaarde: "Ik ben echt een privépersoon. Mijn gezinsleven is heel intiem voor mij, maar ik ben klaar om voor het eerst over haar te praten. Deze volgende singles en dit album zijn een beetje een eerbetoon aan de 13-jarige reis die mijn vriendin en ik hebben gemaakt."

5 Ze inspireerde James Bay om zijn muziekcarrière een kickstart te geven

Later in het exclusieve interview met The Sun, bleef Bay Smith en hun toen 13-jarige relatie prijzen. De zanger onthulde verder dat Smith degene was die hem inspireerde om zijn dromen van een solo-muziekcarrière na te jagen.

Bay verklaarde: "Ze is de coolste persoon ter wereld. We waren goede vrienden voordat we een relatie hadden.” Hij voegde eraan toe: "Vroeger zaten we op woensdagavond tv te kijken, en ze zou zeggen: 'Wacht even, als je op een dag een grote artiest wilt worden, moet je zeker naar een pub of club die nu wat liedjes speelt'. Ze bracht me dat bij, en ik stapte uit en deed het. Ik zou hier niet zijn zonder haar.'

4 James Bay hoopt anderen te inspireren om net zo fel lief te hebben als hij van zijn vriendin houdt

Smith heeft Bay niet alleen geïnspireerd om het punt in zijn carrière te bereiken dat hij nu is, maar ze heeft de zanger ook geïnspireerd bij het uitzoeken van de berichten die hij wilde overbrengen aan zijn bewonderende fans. Tijdens een interview met On Demand Entertainment benadrukte Bay dit toen hij zijn wens noemde om de felle liefde die hij voor Smith voelde door zijn muziek te inspireren.

De zangeres verklaarde: "Mijn muziek gaat over, op de een of andere manier, spreken uit ervaring en zien hoe dat resoneert met anderen, want dat is mijn favoriete ding over alle liedjes en muziek waar ik van hou." Hij voegde eraan toe: "Het gaat erom uit te drukken hoe ik in mijn leven ben geraakt en misschien te zien hoe het anderen zal raken."

3 Dit is het geheim van James Bay voor een langdurige relatie

Later in het On Demand Entertainment-interview sprak Bay verder over Smith en de solide relatie die de twee delen. Tijdens een specifiek moment onthulde de zanger zelfs zijn geheim voor een succesvolle langdurige relatie.

Bay verklaarde: Ik denk dat het in werkelijkheid elke dag neemt zoals het op je afkomt en rolt met alle wendingen die emotioneel gebeuren. Misschien als er een geheim is, dan is dat het wel.”

2 James Bay schreef zijn lied One Life over zijn vriendin

Zoals eerder vermeld, is Smith een van Bay's grootste invloeden geweest tijdens zijn muzikale carrière. In 2022 benadrukte de zanger hoe zijn hit "One Life" sterk was geïnspireerd door Smith en hun lange relatiereis. Terwijl hij met People sprak, besprak Bay hoe het lied diende als een openbare viering van hun liefde, ondanks zijn voorkeur om zijn persoonlijke leven buiten het publieke oog te houden.

Bay verklaarde: De afgelopen tien jaar is het privé houden van ons privéleven altijd erg belangrijk voor ons geweest. Maar het kwam ook op een punt waarop ik niet wilde blijven doen alsof Lucy niet bestaat. Dit nummer is een viering van onze reis tot nu toe en voelde als de perfecte manier om dat uit te drukken.”

1 James Bay waardeert haar kritiek evenzeer als haar lof

Later in het People-interview benadrukte Bay dat Smith niet alleen zijn carrière beïnvloedde door hun gedeelde ervaringen, maar ook gedetailleerd hoe haar kritiek hem net zoveel vooruit hielp als haar lof.

De zangeres verklaarde: Lucy is een van mijn beste juryleden en beste critici. Ik heb dat echt van haar nodig en zou niet anders willen.”

Aanbevolen: