Beste films van de jaren 2010, volgens de Oscars

Inhoudsopgave:

Beste films van de jaren 2010, volgens de Oscars
Beste films van de jaren 2010, volgens de Oscars
Anonim

Sinds 1929 kent de Academy of Motion Picture Arts and Sciences een Oscar voor beste film toe voor elke film die gedurende het kalenderjaar de beste essentie van acteren en filmografie vastlegt. Leden van capabele panelleden treden toe tot het bestuur van de Academie en brengen elk jaar hun stem uit om de uitmuntendheid van deze acteurs en producenten te vieren.

Er is iets aan de jaren 2010 dat altijd speciaal zal zijn voor de geschiedenis van Oscar. We zagen niet alleen een film in een vreemde taal die de meest prestigieuze eer won, maar we waren ook getuige van enkele van de grootste werken die ooit op het scherm tot leven kwamen in de jaren 2010. Dit zijn de beste films van de jaren 2010 volgens Academy Awards.

10 2010: 'The King's Speech'

De toespraak van de koning
De toespraak van de koning

Iain Canning, Emile Sherman en Gareth Unwin wonnen de Beste Film voor hun biografische drama, The King's Speech, in 2010. De film, die werd aangepast door echte gebeurtenissen, draait om koning George VI te midden van de hoogte van de Tweede Wereldoorlog 2. De Britse koning werkt samen met Lionel Logue, een ta altherapeut uit Australië, terwijl hij zijn eerste radio-uitzending in oorlogstijd zal maken om de Britse oorlogsverklaring aan Duitsland in 1939 aan te kondigen.

9 2011: 'The Artist'

De artiest
De artiest

Het jaar daarop nam The Artist de prijs mee naar huis. Het Franse komediedrama, opgenomen in de stijl van een stomme zwart-witfilm, draait om een opkomende jonge actrice en haar liefdesinteresse, een oudere stomme filmster. Het was de allereerste Oscar-overwinning voor een 100 procent zwart-witfilm sinds The Apartment uit 1960. De film zelf was een kaskraker met een brutobedrag van $ 133 miljoen aan de kassa op een budget van $ 15 miljoen.

8 2012: 'Argo'

Argo
Argo

Argo is wat er gebeurt als enkele van de helderste sterren van de klas samenkomen voor een project. George Clooney, Bryan Cranston en Ben Affleck reflecteren op de memoires van CIA-agent Tony Mendez, The Master of Disguise, om een adrenaline-tempo spionagethriller te creëren. In Argo draag je de schoenen van Mendez terwijl hij vluchtelingen probeert te redden door zich voor te doen als een Hollywood-producent die locaties in Iran scout.

7 2013: '12 Years A Slave'

12 jaar slaaf
12 jaar slaaf

Zoals de titel van de film suggereert, vertelt 12 Years a Slave de strijd van de Afro-Amerikaanse gemeenschap te midden van het hoogtepunt van het slavernijtijdperk. Aangepast van de gelijknamige slavenmemoires uit 1853, volgt 12 Years a Slave Solomon Northup, een abolitionist die meer dan 12 jaar op plantages in Louisiana moest werken voordat hij naar vrijheid reisde. Van een budget van $ 20 miljoen, vergaarde 12 Years a Slave een fantastische $ 187,7 miljoen aan de kassa.

6 2014: 'Vogelman'

Vogelman
Vogelman

Birdman neemt je mee naar de chaotische gekke reis van een vervaagde Hollywood-acteur die in de laatste fase van zijn carrière worstelt om een Broadway-bewerking voor een kort verhaal te landen. De acteur, gespeeld door Michael Keaton, stond bekend om zijn vertolking van "Birdman" tijdens het hoogtepunt van zijn carrière. Verschillende sterren uit de A-lijst, waaronder Zach Galifianakis, Lindsay Duncan, Emma Stone, Naomi Watts en Edward Norton, deelden het podium met Keaton.

5 2015: 'Spotlight'

Spotlight
Spotlight

Als je van speurjournalistiek houdt, is Spotlight de beste keuze. Het is een verhaal van 's werelds oudste operationele onderzoeksjournalisteenheid van The Boston Globe, terwijl de leden de ontbrekende punten proberen te verbinden met gevallen van systemisch seksueel misbruik van kinderen door tal van priesters in hun gebied.

Ondanks een met sterren bezaaide cast als Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Stanley Tucci en Michael Keaton, deed Spotlight het niet al te indrukwekkend aan de kassa.

4 2016: 'Maanlicht'

Maanlicht
Maanlicht

Voor velen markeerde Moonlight het begin van iets bijzonders. Het coming-of-age-drama vertelt het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man en zijn reis door volwassenheid te midden van de toenemende haat jegens de LGBTQ-gemeenschap.

Het was de eerste film met een geheel zwarte cast en het eerste stuk werk met een LGBTQ-thema dat de prestigieuze prijs won. Toch vermeldden veel eindejaarspublicaties Moonlight als een van de beste films van de 21e eeuw.

3 2017: 'The Shape Of Water'

De vorm van water
De vorm van water

Dunkirk, Get Out en Darkest Hour zijn slechts enkele van de beste films die in 2017 uitkwamen. Het was echter The Shape of Water dat de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte. De romantische, duistere fantasie viert een onwaarschijnlijke relatie tussen een stomme schoonmaker in een hoogwaardig overheidslaboratorium en een mensachtig amfibisch wezen.

2 2018: 'Groen Boek'

Groen Boek 2019: Parasiet
Groen Boek 2019: Parasiet

Green Book volgt twee echte beste vrienden, jazzpianist Don Shirley en uitsmijter Tony Lip, terwijl ze door het diepe zuiden van de VS reizen. Met een totaal van $ 321 miljoen bruto aan de kassa, was Green Book een betaalbaar kunstwerk.

Er waren echter niet veel mensen blij met de film, inclusief de familie van Shirley. Zijn echte broer, Maurice, zei dat veel aspecten verkeerd werden voorgesteld in de film.

1 2019: 'Parasiet'

Parasiet
Parasiet

Ten slotte hebben we Bong Joon-ho's Parasite uit 2019. De film prikt in de sociale nood en de ongelijkheid in rijkdom tussen de rijke kapitalisten en de armen in een trage, zwarte komediethriller. Een arme Zuid-Koreaanse familie probeert te werken in een rijke familie door zich voor te doen als hoogopgeleide individuen. Parasite markeerde zichzelf in het geschiedenisboek als de eerste film in een vreemde taal die zo'n prestigieuze Oscar won.

Aanbevolen: