Twitter CEO reageert op Elon Musk die potentiële deal beëindigt

Inhoudsopgave:

Twitter CEO reageert op Elon Musk die potentiële deal beëindigt
Twitter CEO reageert op Elon Musk die potentiële deal beëindigt
Anonim

Controversiële zakenman Elon Musk heeft zijn deal met Twitter officieel beëindigd. De CEO van Tesla onderhandelde sinds april over een deal met het bedrijf, waarin het plan was om de website voor 44 miljard dollar over te nemen. Volgens het dossier heeft hij hen in een brief van zijn advocaten op de hoogte gebracht van de beslissing. Twitter-voorzitter Bret Taylor heeft sindsdien gereageerd op deze kwestie en heeft duidelijk gemaakt dat het bedrijf bereid is om te vechten.

"De Twitter Board is vastbesloten om de transactie af te ronden tegen de prijs en voorwaarden die zijn overeengekomen met de heer Musk en is van plan juridische stappen te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen", tweette hij. "We zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren in de Delaware Court of Chancery." Op het moment van deze publicatie heeft geen enkele andere Twitter-functionaris zich uitgesproken over de beslissing. De CEO van Twitter, Parag Agrawal, heeft echter het bericht van Taylor geretweet.

Het bedrijf werd in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. Het viert de vijftiende verjaardag van de lancering op 15 juli. Vanaf dit jaar zijn er wereldwijd minstens 229 miljoen gebruikers.

Waarom Musk zich terugtrok uit de overname

Verschillende media bevestigden dat de aankondiging werd gedaan via een brief van zijn advocaten op 8 juli. Variety kreeg een deel van wat in de brief stond, waarin kwesties aan het einde van Twitter werden besproken. "Meneer Musk beëindigt de Fusieovereenkomst omdat Twitter een wezenlijke inbreuk pleegt op meerdere bepalingen van die Overeenkomst, valse en misleidende verklaringen lijkt te hebben afgelegd waarop de heer Musk vertrouwde bij het aangaan van de Fusieovereenkomst, en waarschijnlijk een bedrijf zal schaden Materieel nadelig effect (zoals die term is gedefinieerd in de Fusieovereenkomst), "zei de brief aan Twitter.

De deal was oorspronkelijk in mei en juni 2021 bijna uit elkaar gevallen. De advocaten van Musk beweerden dat hij "berouw van de kopers" begon te krijgen, waarop ze hem waarschuwden dat Twitter de fusieovereenkomst "materieel geschonden" had omdat de bedrijf "zich actief verzette tegen en zijn informatierechten dwarsboomde" door geen gegevens te verstrekken ter ondersteuning van zijn beweringen over nep- en spamaccounts. Afgezien daarvan had Musk zich afgevraagd of de aankoop zoveel geld waard was.

Sociale media is heen en weer gegaan over wat hiervan te denken

Verschillende gebruikers zijn begonnen te debatteren over de kwestie met betrekking tot het besluit van Musk om zich terug te trekken uit de deal. Sommigen hebben gezegd dat het voor Musk gemakkelijk zal zijn om zich terug te trekken vanwege zijn bruto-inkomen. Anderen hebben echter ook getweet dat ze niet verrast waren dat de deal niet doorging. Een gebruiker twitterde zelfs: "Als betalende gebruiker moet ik je vragen: weet je niet hoe je moet stoppen als je wint? Wat voor goeds kan er komen van weer een andere excentrieke miljardair die eigenaar is van het openbare plein? Hem aanklagen voor de inbreuk contract, steek de $$ in je zak en noem het een goede dag."

Vanaf deze publicatie heeft Musk nog niet gereageerd op de tweets. Ook voormalig partner Grimes heeft niet gereageerd op de zaak. Buiten het Twitter-nummer heeft de ondernemer ook groeiende familieproblemen gehad, waarbij zijn dochter Vivian een verzoekschrift heeft ingediend voor een naamswijziging. Ze verklaarde toen: "Ik woon niet langer bij mijn biologische vader of wil op geen enkele manier verwant zijn met mijn biologische vader."

Er is geen woord over welke juridische stappen zullen plaatsvinden tussen Musk en Twitter, en het is onduidelijk of Musk aandeelhouder zal blijven. Het is ook niet bekend voor hoeveel geld het bedrijf hem zal aanklagen.

Aanbevolen: