Waarom een SNL-ster een aflevering boycotte vanwege de gastgastheer van beroemdheden

Inhoudsopgave:

Waarom een SNL-ster een aflevering boycotte vanwege de gastgastheer van beroemdheden
Waarom een SNL-ster een aflevering boycotte vanwege de gastgastheer van beroemdheden
Anonim

Om ervoor te zorgen dat een tv-programma jarenlang in de lucht is, moeten honderden, zo niet duizenden mensen uren werken om elke afzonderlijke aflevering werkelijkheid te laten worden. Aangezien iedereen fouten maakt en elke show het werk van zoveel mensen omvat, is het alleen maar logisch dat veel tv-series het in de loop der jaren hebben verpest. Zo zijn afleveringen van veel populaire tv-programma's verbannen vanwege controversiële keuzes die achter de schermen van die series zijn gemaakt.

Als je je eenmaal realiseert dat typische sitcoms vaak voor controverse zorgen, lijkt het bijna alsof Saturday Night Live was ontworpen om schandalig te zijn. De show wordt tenslotte live uitgezonden, verschillende uitgesproken sterren hebben zich bij de cast van SNL aangesloten en de schetsen raken vaak hot-button-onderwerpen. Met dat in gedachten zou het niemand moeten verbazen dat kijkers in het verleden op verschillende momenten boos waren over Saturday Night Live. Een ding dat veel SNL-kijkers zich echter niet realiseren, is dat een van de sterren van de show ooit zo boos was op een van de beroemde gastgastheren van de show dat ze hun aflevering boycotten.

Hoe Andrew Dice Clay zo schandalig werd

In de loop der jaren hebben veel Saturday Night Live-sterren gesproken over hoe het voelde om elke week achter de schermen aan de show te werken met een nieuwe beroemde gast. Op basis van die opmerkingen lijkt er een consensus te bestaan onder de sterren van de show. Immers, vrijwel alle sterren van SNL hebben gesproken over het voortdurend wennen aan het werken met megasterren. Als dat eenmaal gebeurt, is het enige waar ze om lijken te geven of de gasten gemakkelijk zijn om mee samen te werken.

Natuurlijk, ook al raken Saturday Night Live-sterren eraan gewend om na verloop van tijd met sterren over hun ellebogen te wrijven, is het nog steeds mogelijk dat ze worden weggeblazen door bepaalde beroemdheden die binnenkomen. Wanneer bijvoorbeeld iemand als Paul McCartney opduikt, zal zelfs de meest afgematte Saturday Night Live-ster enthousiast zijn om bij hen in de buurt te zijn. Aan de andere kant zijn er enkele gelegenheden geweest waarbij de sterren van de show geïrriteerd waren omdat ze gedwongen werden om te werken met een ster die ze niet konden uitstaan.

Op 12 mei 1990 werd de uiterst controversiële komiek Andrew Dice Clay getikt om Saturday Night Live te hosten. Clay was gemakkelijk een van de meest omstreden publieke figuren in die tijd en stond bekend om zijn vrouwenhatende grappen die bedoeld waren om te beledigen. Terwijl sommige mensen dol waren op zijn schtick en er geen genoeg van konden krijgen, was er een even gepassioneerde groep mensen die hem haatte. Het bleek dat een van de sterren van Saturday Night Live destijds een hartstochtelijke hekel had aan Clay's komedie.

Waarom een SNL-ster weigerde te werken met Andrew Dice Clay

Van 1985 tot 1990 was Nora Dunn een belangrijk onderdeel van de cast van Saturday Night Live en miljoenen kijkers waren dol op haar. Omdat hij deel uitmaakte van de cast van de show toen Andrew Dice Clay werd ingehuurd om de zeer succesvolle sketchcomedyshow te hosten, werd van Dunn verwacht dat hij met hem zou samenwerken. Het bleek echter dat Dunn zo beledigd was door Clay's komedie dat ze weigerde iets met zijn aflevering te maken te hebben.

Op het moment dat Nora Dunn besloot de opname van Andrew Dice Clay als gastgastheer van Saturday Night Live te boycotten, was ze lang niet de enige die beledigd was dat hij welkom was bij de show. Lorne Michaels, de oude showrunner van SNL, nam uiteindelijk deel aan veel interviews waarin hij zijn beslissing verdedigde om Clay de show te laten hosten.

Ook al was het voor iedereen heel duidelijk waarom Nora Dunn ervoor koos om de aflevering van Saturday Night Live van Andrew Dice Clay te boycotten, het blijft fascinerend om haar uitleg te lezen. In 2015 werd Dunn geïnterviewd door Salon voor een stuk met opmerkingen van verschillende SNL-sterren. Tijdens haar interview hield Dunn zich niet in toen ze uitlegde waarom ze weigerde met Clay samen te werken.

“En dan is er Andrew Dice Clay, het personage, die vrouwen misbruikte en hij was een homofoob. En zijn materiaal was verschrikkelijk. Hij was gewoon niet slim genoeg om met dat materiaal om te gaan. En ons schrijverspersoneel was ook niet het schrijvend personeel om dat materiaal te behandelen [voor hem om de show te hosten]."

Lorne zei: 'Andrew Dice Clay was een fenomeen dat het onderzoeken waard was.' En ja, hij was een fenomeen, maar als je hem gaat onderzoeken, zou hij niet de gastheer moeten zijn, je zou een artikel. We hebben de hosts van SNL niet onderzocht. We hebben ze ondersteund, we hebben voor ze geschreven en we hebben ze er goed uit laten zien. Anders krijg je nooit een host. Jij bent er om ze er goed uit te laten zien. SNL was niet in staat om met dat soort dingen om te gaan en het was een triest moment, maar wat dan ook. Ik was me heel goed bewust van het zogenaamde 'werk' van die man. Hij was jarenlang komiek geweest en geleidelijk aan werd hij Andrew Dice Clay en hij ging er steeds meer in op en raakte de weg kwijt omdat hij niet slim genoeg was..”

Aanbevolen: