Emilia Clarke gelooft dat haar Broadway-debuut een 'catastrofale mislukking' was

Inhoudsopgave:

Emilia Clarke gelooft dat haar Broadway-debuut een 'catastrofale mislukking' was
Emilia Clarke gelooft dat haar Broadway-debuut een 'catastrofale mislukking' was
Anonim

Tot op de dag van vandaag is Emilia Clarke vooral bekend van haar tijd als de dreigende Daenerys Targaryen in het met een Emmy bekroonde HBO-drama Game of Thrones. De actrice heeft sindsdien ook haar aandacht op films gericht, met in de hoofdrol in het romantische drama Me Before You en later, en maakte haar Star Wars-debuut als Qi'ra in Solo: A Star Wars Story.

Wat fans zich misschien niet realiseren, is dat Clarke sindsdien ook is teruggekeerd naar het podium na bijna een decennium. De actrice heeft ook goede hoop dat het deze keer ook beter zal gaan.

Breakfast At Tiffany's Marked Emilia Clarke's Broadway-debuut

Clarke kreeg de iconische rol van Holly Golightly rond de tijd dat ze net begon aan Game of Thrones. De rol werd natuurlijk populair gemaakt door Audrey Hepburn in de film Breakfast at Tiffany uit 1961. En in plaats van er een te vinden die even beroemd was als Hepburn in die tijd, dacht regisseur Sean Mathias dat hij iemand zou casten die nogal onbekend was. "Ik denk dat een meer gevestigde actrice misschien te ontmoedigd is om de mantel van Audrey op zich te nemen", legde hij uit tijdens een interview in 2013.

"In het boek is Holly 18 jaar en 10 maanden en ik zei tegen de producenten: 'Wat je hier echt wilt, is iemand nieuw ontdekken'", herinnert Mathias zich. “Toen ik Emilia ontmoette, raakte ik opgewonden door haar schoonheid en haar kwaliteit. Ze is een geweldige mix van waarheid en stijl, van hart en komedie, en dat heb je nodig voor Holly.” Hij voegde er later ook aan toe: "Een jongere actrice zoals Emilia - ze is meer een open lei. Het is net als wat Michelle Williams deed met Marilyn.”

Wat Clarke betreft, ze is geobsedeerd door Hepburn sinds ze 5 was, en ze wist dat het vanaf het begin niet mogelijk zou zijn om haar te repliceren. "Wat je daarboven ziet, is perfectie, en je kunt perfectie niet nabootsen of kopiëren", legde de actrice uit.

“Je kunt dat nemen en toevoegen aan je inspiratiebord, maar dan wil je naar de bron, de novelle, gaan en dat opsplitsen tot het meest eindige deel, namelijk dat Holly een meisje is dat een product van de Grote Depressie, de grote droogte.”

Emilia Clarke heeft haar ontbijt bij Tiffany's optreden een 'catastrofale mislukking' genoemd

Clarke's casting in Breakfast at Tiffany's zag er aanvankelijk veelbelovend uit. Maar toen ze eenmaal begonnen op te treden, kwam de show onder hevige kritiek te staan. Een recensie van Bloomberg zei: "Holly komt over als een koelbloedige constructie van een plattelandsmeisje op de vlucht van het verstikkende plattelandsleven." Ondertussen beschreef The Hollywood Reporter de prestaties van Clarke als 'gespannen'. Een andere recensie schreef ook: "Holly's nepheid is zo snel duidelijk … dat het publiek er enorm naar moet streven om veel respect voor haar te ontwikkelen … Clarke heeft er last van, maar heeft geen invloed, en een ontbijt zonder een smakelijke Holly is niet echt een ma altijd."

Als we nu terugkijken, gelooft Clarke dat ze weet wat er mis is gegaan.“Het was gewoon niet klaar. Was ik klaar? Nee, ik was er zeker nog niet klaar voor'', merkte de actrice op. Ik was een baby. Ik was zo jong en zo onervaren.” Clarke somde haar Broadway-run op en noemde het ook een 'catastrofale mislukking'.

Jaren later speelt Emilia Clarke de hoofdrol in de West End-productie van The Seagull

Bijna tien jaar na zijn optreden op Broadway, keert Clarke terug naar het podium in West Ends gemoderniseerde versie van Anton Tsjechovs The Seagull. Hier speelt ze het hoofdpersonage Nina, een vrouw die ervan droomt ooit een beroemde actrice te worden.

Wat het podium betreft, kan dit keer anders zijn voor Clarke, die er al lang van gedroomd heeft om op te treden in West End ("Het is beangstigend omdat het een droom van mij is die eindelijk is gerealiseerd."). Dat gezegd hebbende, weet ze ook dat sommigen naar haar kijken omdat ze Daenerys willen zien. "Ik ben me er terdege van bewust dat er mensen zullen zijn die van Game of Thrones houden en het daarom zien", legt Clarke uit."Het is 10 keer angstaanjagender omdat er mensen zullen zijn die willen zeggen: 'Nou, ze kan alleen acteren voor de camera, ze kan duidelijk niet acteren op het podium', wat duidelijk de grootste angst is."

Hoe dan ook, ze hoopt echt dat ze het naar hun zin zullen hebben. "Hopelijk zullen ze komen en gaan, 'We kwamen net om de Moeder der Draken te zien, oh wat frustrerend, ze zit niet op een draak, dit is niet waar ik voor betaald heb.' Spoiler: ik ben op geen enkel moment tijdens dit stuk op een draak, 'zei Clarke. "Maar hopelijk krijgen ze, als een soort extraatje, dat ze kunnen genieten van dit stuk dat ze anders misschien niet hadden gezien."

Ondanks haar ervaringen uit het verleden kan Clarke niet anders dan van theater houden. "Er is geen hogere kunst dan theater", merkte de actrice op. "Ik hou ervan. Ik ben er helemaal weg van. Ik voel me het gelukkigst, het veiligst, het meest thuis.” Ondertussen is Clarke ook van plan om binnenkort haar Marvel Cinematic Universe (MCU) te maken. De actrice speelt in de komende serie Secret Invasion.

Aanbevolen: