De echte reden waarom Murray en Joyce waanzinnige chemie hebben in vreemde dingen, volgens acteur Brett Gelman

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Murray en Joyce waanzinnige chemie hebben in vreemde dingen, volgens acteur Brett Gelman
De echte reden waarom Murray en Joyce waanzinnige chemie hebben in vreemde dingen, volgens acteur Brett Gelman
Anonim

Gezien het ongelooflijke niveau van sterrendom van Winona Ryder, is het vreemd dat ze niet meer aandacht krijgt voor Stranger Things. Terwijl The Duffer Brothers ervoor zorgen dat haar personage betrokken blijft bij hun populaire Netflix-show, v alt het op dat de jongere sterren de meeste aandacht krijgen. Zelfs de nieuwkomer in seizoen vier, Joseph Quinn (die vond dat het een marteling was om een tiener te spelen) kreeg meer schermtijd.

Toch v alt niet te ontkennen dat Winona's Joyce Beyers nog steeds een groot deel van het hart van de show is. En het is haar aanwezigheid die mensen als David Harbor en Brett Gelman (ook bekend als Murray) echt laat schitteren. Dankzij de chemie van het personage met Joyce Beyers van Winona, heeft Murray echt een enorme boog doorgemaakt en deel uitgemaakt van de beste momenten van seizoen vier. Dit is niet verloren gegaan aan acteur Brett Gelmon, die in een recent interview poëtisch was over zowel Joyce als Winona…

Waarom Murray en Joyce samen in zoveel scènes zitten

Er is een heel goede reden waarom Murray en Joyce in zoveel scènes samen zijn in de loop van Stranger Things. En, in het bijzonder, in het vierde seizoen van de show. In een interview met Devon Ivie bij Vulture, beschreef Brett Gelman zijn aanbidding voor Winona Ryder en ging hij in detail over waarom hij denkt dat hun twee personages zo mooi op elkaar lijken.

"Ze hebben allebei verlies geleden. Ze hebben elkaar alleen om te praten over de specifieke dingen die in seizoen drie zijn gebeurd", legde Brett uit. «De eerste keer dat we aan de telefoon praten, in [seizoen vier] aflevering één, krijg je het gevoel dat dit niet het eerste telefoongesprek is dat ze hebben gehad sinds het afgelopen seizoen. Er is een gevoel van verlies over Jim's dood en Alexei's dood en ook samen naar het lab gaan."

"Er is een band die deze personages hebben, ook al zijn ze allebei heel verschillende mensen en zien ze het niet altijd eens in de manier waarop ze de wereld zien of communiceren," vervolgde Brett. "Het is prachtig naar Leia en Lando die Han gaan halen in Return of the Jedi. Het is als: 'We hebben dit verlies meegemaakt en nu weten we dat hij misschien niet dood is, en we moeten hem gaan halen voor ons eigen gevoel van heelheid. ' Ze hebben allebei een voorliefde voor avontuur."

Brett Gelman en Winona Ryder's relatie

Alleen omdat de personages van Brett en Winona zo'n onmiskenbare chemie tussen hen hebben, betekent niet noodzakelijk dat de twee acteurs zelf met elkaar overweg kunnen. In veel gevallen hebben acteurs die vrienden of geliefden op het scherm spelen een vreselijke relatie buiten het scherm. Maar dit lijkt niet het geval te zijn met Brett en Winona.

"[Winona is] iemand die weet hoe ze in die camera moet leven. Het is een energieding. Ze heeft een prachtige eenvoud in wat ze doet. Er is een diepe ontspanning in haar werk", zei Brett over zijn frequente scène partner.

"Telkens wanneer ik werk met iemand die het al langer doet dan ik, neem ik nota van deze dingen en het vergroot mijn kennis ervan. Veel van wat we doen - ik weet zeker dat je zo voelt als een journalist - is gewoon opnieuw aan het leren wat je weet en versterkt dat. Het is een spier. Dus kijken naar iemand als Winona, die een compleet genie is in wat ze doet, maakt me beter in wat ik doe. Het is ook geweldig als je werkt met acteurs waar je komt opdagen en ze geven je iets anders dan je vooraf had bedacht. Het maakt wat je doet zoveel rijker en voller."

Wat gebeurt er met Murray in Stranger Things seizoen vijf

Aangezien Murray als personage een behoorlijke evolutie heeft doorgemaakt, is het niet meer dan normaal om je af te vragen waar de show hem in het vijfde en laatste seizoen zal brengen. Toen Gier hiernaar vroeg, had Brett dit te zeggen:

"Ik wil veel 'actie Murray' in seizoen vijf en een echte rol in het redden van de dag zoals hij dit seizoen deed', gaf Brett toe. "Weet je, het voelt zo goed en het is zo leuk, maar als je een scène filmt, stel je je veel dingen voor. Je ziet het niet volledig gerealiseerd. Er is eigenlijk geen Demogorgon. Ik ben niet om veiligheidsredenen de vlammenwerper echt aan te steken. Ik moest bijna huilen toen ik mezelf zag schreeuwen: 'Hé, klootzakken' en de Demogorgons in brand zag steken. Het was heel ontroerend om het allemaal zo te zien gebeuren. Ik herinner me mij, Matt en Ross [Duffer] ging zitten om voor dat moment wat Murray-lijnen te brainstormen. Oké, wat zegt hij voordat hij de vlammenwerper afschiet? We kwamen met al deze opties en we besloten uiteindelijk: "Nee, het beste is alleen voor hem om te zeggen: 'Hé, klootzakken.' Het is echt Murray. Ik weet echt niets over wat er volgend seizoen gaat gebeuren, maar ik hoop dat ik mijn momenten met Vecna zal hebben of in karategevechten kan komen. met Demogorgons en zo."

Aanbevolen: