De maker van de O.C. Heeft enkele brutaal eerlijke gedachten over de grootste controverses van de shows

Inhoudsopgave:

De maker van de O.C. Heeft enkele brutaal eerlijke gedachten over de grootste controverses van de shows
De maker van de O.C. Heeft enkele brutaal eerlijke gedachten over de grootste controverses van de shows
Anonim

De O. C. werd geplaagd door controverses sinds de eerste dag. Het kwam min of meer samen met het inhuren van een stel hete jonge volwassenen op het punt van het sterrendom. Natuurlijk zijn veel van de sterren van The O. C. gingen door hun diva-fase en zijn ervoor geroepen. Maar ze waren gewoon niet de enige bronnen van schandaal in de geschiedenis van de populaire nachtzeep Fox.

In de afgelopen jaren hebben de cast en crew van The O. C. duidelijk zijn geworden over wat er werkelijk achter de schermen gebeurde. Dit omvat maker Josh Schwartz (die zowel Chuck als Gossip Girl co-creëerde). Josh is zelfs bizar open geweest over de echte reden voor enkele van de vreemdste keuzes van de serie en het drama dat aan deze beslissingen ten grondslag lag.

Josh Schwartz's op Marissa en Alex's gedwongen break-up op de O. C

In een interview met Vulture, O. C. maker Josh Schwartz onthulde dat het netwerk achter de show hem nogal wat gedoe bezorgde. Dit komt vooral omdat Fox bezig was met 'Npplegate' met Janet Jackson tijdens Super Bowl XXXVIII. Hoewel ze niet het netwerk waren dat het incident uitzond, voelden ze een grote tegenslag. Elk netwerk was zoals sommige vocale leden van het publiek niet van dat soort naaktheid op televisie hielden. Dus natuurlijk was Fox bezorgd over Josh' sexy show over rijke, hete elites aan de kust van Californië.

Ze hielden vooral niet van de lesbische verhaallijn van Mischa Barton met het personage van Olivia Wilde, Alex.

"[Het conflict met Fox] was terwijl we bezig waren met de Marissa [Cooper]-Alex lesbische verhaallijn. Veel van die extra controle was gericht op onze show," legde Josh uit voordat hij vroeg of Fox de reden was de verhaallijn in principe verdwenen uit de show."Het was een grotere nervositeit over die verhaallijn van het netwerk. Ik hield van Olivia Wilde - ze las aanvankelijk voor Marissa. We hebben [dit] personage voor haar gemaakt in seizoen twee en zouden haar graag in de show hebben gehouden."

Fox dwong Josh Schwartz om de verhaallijn van Jeri Ryan te schrijven

Fox raakte uiteindelijk steeds meer betrokken bij de verhalen die werden verteld op The O. C. Zozeer zelfs dat ze echt probeerden een verhaallijn te krijgen die uiteindelijk ging over Kirsten [gespeeld door Kelly Rowan] en haar relatie met een vriend die net uit de afkickkliniek kwam. Dit was natuurlijk Charlotte [gespeeld door Jeri Ryan].

"Er was veel druk op de show en ze verhuisden ons naar donderdagavond. Ergens in seizoen drie leek het erop dat de kijkcijfers misschien begonnen af te nemen. Er was een echte consensus bij het netwerk dat om de show breder en aantrekkelijker te maken, moeten we het soort soap voor volwassenen van de show een boost geven. En Desperate Housewives werd constant geciteerd. Sterker nog, ze bleven [tegen mij] pitchen: 'Als we Nicollette Sheridan [Desperate Housewives-ster] in de show konden krijgen…'", zei Josh. "Het netwerk wilde echt dat we een personage van het type Nicollette Sheridan op de show."

Hoewel de verhaallijn van Kirsten/Charlotte naar beneden is gegaan als een van de slechtste in de serie, deed het het veel beter dan de slechterik die Josh in het eerste seizoen introduceerde. In tegenstelling tot Charlotte was Oliver het geesteskind van Josh Schwartz en fans reageerden niet goed op hem. Daarom werd hij snel uit de serie geknipt. Maar dat weerhield Josh er niet van om later naar zijn slechte beslissing te verwijzen.

"De show was behoorlijk zelf-referentieel. Zelfs tegen het einde van het eerste seizoen hadden we de show een beetje volledig gedeconstrueerd, in termen van zelfbewustzijn. We waren ons ook scherp bewust van de fan talk-back op message boards. Gelukkig was het pre-Twitter, anders zou ik waarschijnlijk nooit een andere aflevering hebben geschreven. Het is duidelijk dat Oliver een zeer controversieel personage was, dus we hadden het in bezit en verwezen ernaar."

Josh Schwartz over waarom Mischa Barton de O. C. verliet

Er is veel gezegd over Mischa Bartons tijd op The O. C. Zelfs haar voormalige castmates hebben enkele van de controverses rond haar gedrag en de dramatische exit uit de serie aangepakt. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds een hoop mysterie over waarom haar personage, Marissa, aan het einde van seizoen drie werd vermoord en of ze de serie echt wilde verlaten.

Toen hem ernaar werd gevraagd in zijn interview met Vulture, zei Josh dit:

"Dat was geen leuk gesprek om te hebben. Het was een moeilijke tijd in de show. Ik denk dat sommige van de jongere acteurs in de show andere ambities hadden. De show was op een uitdagende plek en we waren onder een veel druk op het gebied van kijkcijfers en om de show terug te krijgen voor het vierde seizoen en zo. We moesten iets behoorlijk dramatisch doen. Het voelde altijd alsof het in de kaarten zat voor dit personage - dat ze een tragisch einde zou hebben. Ze was een tragische heldin vanaf de eerste keer dat we haar ontmoetten. En dus denk ik dat Mischa begreep dat het allemaal logisch was voor het karakter van Marissa. Maar het is natuurlijk altijd een uitdaging, moeilijk om een show te verlaten waar je deel van uitmaakte. Ze heeft alles gegeven in die aflevering. En er waren die avond veel boze tienermeisjes die het internet opbliezen."

Ondanks dat dit gebeurde in een tijd dat er eigenlijk geen sociale media waren, voelde Josh de gevolgen van zijn beslissing om Marissa bijna onmiddellijk te vermoorden.

"Het maakte me bang. Weet je, je maakt een show waarvan je wilt dat mensen ervan genieten, en zoals, er waren veel mensen die van streek waren op een manier die impact op me had. Ik weet het televisierecensenten hadden hun problemen met dat personage, maar er waren veel kijkers voor wie dat hun favoriete personage was. En ze waren overstuur. Ik dacht meteen: 'Oh god, ik hoop dat ik het juiste heb gedaan.''"

Aanbevolen: