Chad L. Coleman's brutaal eerlijke gedachten over het spelen van Cutty On The Wire

Inhoudsopgave:

Chad L. Coleman's brutaal eerlijke gedachten over het spelen van Cutty On The Wire
Chad L. Coleman's brutaal eerlijke gedachten over het spelen van Cutty On The Wire
Anonim

Niet alleen hebben zoveel castleden van HBO's The Wire een hoop geld verdiend, maar ze hebben ook een reeks prestaties bereikt waar zelfs diehard fans niets van weten. Maar voor Chad L. Coleman was het al een prestatie genoeg om op The Wire te worden uitgebracht. De man veranderde tenslotte van cameraman in het leger in een tv-ster.

Tegenwoordig is Chad misschien het best bekend voor zijn rol in AMC's The Walking Dead. Maar fans van het al te echte misdaadmeesterwerk van David Simon zullen hem voor altijd kennen als Dennis 'Cutty' Wise. Hij begon voor het eerst de voormalige Barksdale-soldaat te spelen in seizoen drie van The Wire en werd een favoriet bij de fans in het vierde en vijfde seizoen. Hoewel de show een van de belangrijkste was in zijn filmografie, zou hij willen dat fans meer aandacht besteedden aan een aantal dingen over zijn karakter…

6 Wat Chad L. Coleman echt vindt van Dennis "Cutty" Wise

Wanneer het personage van Dennis "Cutty" Wise voor het eerst in de geest van Chad L. Coleman opkomt, denkt hij aan de thema's verandering en verlossing. Tenminste, dat zei hij tijdens een eye-opening interview met Vulture.

"Deze man vertegenwoordigde positiviteit. Hij was een lichtend voorbeeld van hoe een persoon aan de ene kant van de baan kan beginnen en zijn leven legitiem kan veranderen", legde Chad uit. "Het doet me denken aan Calvin Ford. Calvin Ford is op wie het leven van het personage was gebaseerd. Dennis "Cutty" Wise, de naam, was een moordenaar en hij veranderde ook zijn leven, maar Calvin is de trainer van Gervonta Davis, die een 180 en werd een succesvolle boksmanager. De show gaat helemaal over het falen van systemen. Het was erg somber. Maar hier is deze Afro-Amerikaanse man die vroeger gespierd was, uiteindelijk opgesloten werd, naar buiten kwam en eigenlijk een van de lichtpunten voor de show was."

5 Chad L. Coleman kende de cast van de draad persoonlijk

Voordat hij bij The Wire kwam, had Chad L. Coleman zeer unieke en persoonlijke relaties met veel van de veelgeprezen castleden van de serie.

"Ik kende de meeste jongens. Wood Harris [die Avon Barksdale speelt] en ik waren op een gegeven moment kamergenoten," zei Chad. "Steve Harris, zijn broer, is ook acteur. Steve zei: 'Chad, wil je mijn appartement in Hell's Kitchen onderverhuren met mijn broer?' Omdat hij naar Los Angeles ging om The Practice te doen. Dus ik en Wood waren kamergenoten toen Wood op NYU was. En Wendell Pierce en ik hadden al samen een korte film gemaakt, The Gilded Six Bits. Ik kende Andre Royo. Iedereen was in New York waar ze Off-Broadway-theater doen. Mensen denken omdat we de rollen zo goed spelen dat we geen getrainde acteurs waren."

Dan is er de geliefde Michael K. Williams die op tragische wijze zijn leven verliest.

"Ik en Michael K. Williams - God rust zijn ziel - ik hield van die broer. We keken naar elkaar tijdens audities, zoals, Yo, hij gaat dit krijgen. En hij zou kijken naar Ik heb zoiets van, hij krijgt dit. En we werden goede vrienden."

4 Idris Elba wist dat Chad L. Coleman op de korrel zou worden genomen

Idris Elba is een ander castlid van The Wire met wie Chad een interactie had voordat hij werd aangenomen voor de serie. Deze uitwisseling bleek uiteindelijk enigszins profetisch…

"Ik kende veel van de jongens en ik keek naar de show. Ik deed een lezing in het openbare theater en we wachten twee uur op een man - hij is te laat. De man komt binnen, en hij is als [London accent], 'Wat is er, maat?' Ik had zoiets van: 'Heb je knikkers in je mond?' Het was Idris Elba! We doen de lezing, en ik ben het aan het doden, en na de show, in de kleedkamer, zei hij: 'Man, je zou op The Wire kunnen zijn - gemakkelijk.' En ik zei: 'Nee, man. Ze gaan me niet inhuren.' Ik had toen geen baard, dus als ik gladgeschoren ben, zie ik eruit als een agent. Een jaar later kreeg ik de rol, en toen ik op de set kwam, pakte die gast me op. Sindsdien noem ik hem 'de Profeet'."

3 Boxt Chad L. Coleman eigenlijk?

Een van Cutty's meest significante eigenschappen is zijn liefde voor boksen, iets wat Chad L. Coleman moest aanpakken om zijn karakter volledig te begrijpen.

"Het belangrijkste was om het boksen onder de knie te krijgen", verklaarde Chad over hoe hij in het personage kwam. "Mijn vriend Jacinto Riddick, die trainer en acteur is, leerde me hoe ik eruit moest zien als een bokser op het scherm. een bonafide bokser. Training was voor het filmen en tijdens het filmen. Jamie [Hector] en ik renden samen - renden in het centrum bij de Inner Harbor. Al die training hielp, want je kunt je alleen maar voorstellen dat dat een hulpbron was voor Dennis - voor hem om decomprimeren tot op zekere hoogte - terugkomen en nu een vis in het water zijn. Die rituelen vonden ook in de gevangenis plaats. Ik denk dat hij daar leerde boksen. Om dat gaande te houden, gaf dat hem een gevoel van normaliteit."

2 Chad L. Coleman op Cutty's Famous Stare

Er is geen gebrek aan iconische momenten in The Wire en Cutty maakte er deel van uit. En veel van deze momenten hebben te maken met zijn zeer specifieke en ronduit intimiderende blik.

"In het script zouden ze "eye-f" zeggen. En ik had dat nog niet eerder gehoord, maar ik had zoiets van, oh, verdorie, ik snap dat. En eerlijk gezegd, in elke wijk aan de andere kant van het land, is de eye-f heel echt. Je moet in staat om iemand te bevriezen met alleen je blik, 'legde Chad uit. "Ik heb sowieso heel intense ogen, dus ik stond niet in de spiegel en zei: Oké, dit is hoe ik eruit zie. Ik kon het voelen - weet je wat ik zeg? Het was bijna een innerlijke monoloog van, Zeg iets, motherf. Zeg één ding tegen me. Ik daag je uit om verdomme één ding tegen me te zeggen."

1 Chad L. Coleman dacht dat Cutty op de draad werd ondergewaardeerd

Terwijl Chad van zijn tijd op The Wire hield, vertelde hij Vulture dat hij "nooit had gedacht dat Cutty zo gevierd werd als hij had moeten zijn". Hij ging verder met te zeggen: "Ik denk dat mensen meer aangetrokken waren tot de slechteriken; de slechteriken zijn sexyer. Maar het is alsof, nee, je zou deze man echt opnieuw moeten bezoeken en wat hij vertegenwoordigde en alle subtiele manieren waarop hij was worstelen of proberen zich in de wereld te verhouden."

Aanbevolen: