Zo zag het leven van 50 Cent eruit voordat het beroemd werd

Inhoudsopgave:

Zo zag het leven van 50 Cent eruit voordat het beroemd werd
Zo zag het leven van 50 Cent eruit voordat het beroemd werd
Anonim

Twee decennia geleden verzamelde 50 Cent respect voor de rapgame, toen zijn verlossingsverhaal van negen keer schieten tot hiphop-talent het middelpunt werd van zijn debuutalbum Get Rich or Die Tryin'. GRoDT, uitgebracht onder een gezamenlijke deal tussen Eminem's Shady Records en Dr. Dre's Aftermath Entertainment, is een debuutalbum van een major label waar elke rapper ooit van zou kunnen dromen. De hype en het geroezemoes dat de rapper destijds omringde, zorgde ervoor dat het album door een debutant een van de best verkochte platen aller tijden werd, en Fif zou daar niet stoppen.

Snel vooruit naar 2022, 50 Cent heeft zijn status als rap-roy alty gecementeerd. Het vervolgalbum, The Massacre, was opnieuw een commercieel succes, terwijl zijn derde, Curtis, een klassieke krachtmeting tussen hem en Kanye West inluidde. Hij waagde zich ook op tv en films en maakte naam in de acteerindustrie. Maar hoe zag zijn leven eruit vóór alle glitter en glamour? Om het samen te vatten, hier is een kijkje in het leven van 50 Cent vóór roem.

8 50 Cent's Childhood

50 Cent, wiens oorspronkelijke naam Curtis James Jackson III is, werd geboren in de zomer van 1975 in de wijk Queens, New York City. De jonge Curtis groeide op tijdens de crack-epidemie in de buurt van Zuid-Jamaica en had het nooit gemakkelijk. Zijn moeder, Sabrina, verkocht illegale middelen in de buurt totdat ze stierf bij een tragische brand.

De jonge Curtis ging toen bij zijn grootmoeder wonen, maar dat weerhield hem er niet van het criminele leven te leiden. Op 12-jarige leeftijd begon hij cracks te verkopen om haar te steunen en werd in de zomer van 1994 gearresteerd.

7 Waarom Curtis Jackson 50 Cent koos voor zijn naam

In de tussentijd nam de jonge Curtis ook deel aan boksen en nam hij "50 Cent" als zijn bijnaam. Geïnspireerd door Kelvin Martin, een crimineel uit de Bronx die in 1987 overleed, vertegenwoordigt het naampodium "een metafoor van verandering" voor de rapper.

"Het zegt alles wat ik wil dat het zegt", vertelde hij in 2005 aan Stuff Magazine. "Ik ben dezelfde persoon die 50 Cent was. Ik zorg hoe dan ook voor mezelf."

6 Hoe 50 Cent leerde rappen

Twee jaar nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten, nam 50 zijn rapcarrière serieus nadat een vriend hem voorstelde aan Jam Master Jay van Run-DMC, die aan het begin stond met het opzetten van een platenlabel. Fif leerde de kunst van het schrijven van bars en het zingen van refreinen van de allerbeste, vandaar dat hij zo'n unieke stem heeft in hiphop. Helaas gingen de twee uit elkaar in 1999 na een vete die uiteindelijk leidde tot de dood van meester Jay.

"Ik begon fulltime met het schrijven van teksten in 1997. Ik ontmoette Jam Master Jay van Run D. M. C. en hij had zijn label, dat mensen zou aannemen en ontwikkelen totdat ze klaar waren om naar een major te gaan, "schreef Fif, en voegde eraan toe: "Jay heeft me geleerd hoe ik maten moet tellen - en wanneer het refrein moet beginnen en stoppen. En ik bleef [oefenen]. Soms wint hard werken het van talent. Ik schreef de hele tijd, en dus werd ik beter en beter."

5 Toen 50 Cent tekende bij Nas' Columbia Records

Nu gratis agent, tekende 50 Cent snel bij Columbia Records dankzij zijn connectie met Trackmasters. Het is bekend dat het label enkele van de grootste namen in de muziek huisvest, waaronder Beyoncé van Destiny's Child, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Johnny Cash, Billie Joel en meer. In een tijdsbestek van slechts twee weken ging 50 Cent meer dan 36 nummers opnemen en produceren - sommige werden opgenomen op zijn beoogde debuutalbum onder het label Power of the Dollar.

4 50 Cent's eerste hitnummer

50 Cent begon zijn rapcarrière met een explosieve debuutsingle, 'How to Rob'. Hoewel het nooit commercieel werd uitgebracht, stuwde het nummer zijn naam voort als 'de ondergrondse koning die nog nooit was gekroond'. "How to Rob" is een troll-rap voordat het cool was, wat komisch inhoudt wat 50 zou doen als hij enkele van de grootste namen in de hiphop zou beroven, zoals Jay-Z, Big Pun, DMX, Will & Jada Pinkett Smith, Timbaland, Busta Rhymes en meer.

3 Toen 50 Cent 9 keer werd neergeschoten

Na het succes van 'How to Rob', volgde 50 Cent het op met de door Destiny's Child gesteunde tweede single 'Thug Love'. Echter, slechts twee dagen voordat hij de videoclip zou opnemen, kwam het oude leven van 50 Cent terug om hem te achtervolgen, aangezien hij negen keer werd neergeschoten en bijna stierf door de ontmoeting. Omdat Columbia Records zich niet wilde associëren met de gevaarlijke opvoeding van de jaren 50, besloot Columbia Records hem uit het label te laten vallen.

"Nadat ik negen keer van dichtbij werd neergeschoten en niet stierf, begon ik te denken dat ik een doel in het leven moest hebben… Hoeveel meer schade had die granaat kunnen aanrichten? Geef me een centimeter hierin richting of die ene, en ik ben weg, "herinnerde hij zich in een interview met Billboard.

2 50 Cent bracht back-to-back mixtapes uit voordat hij tekende bij Eminem's Shady Records

Na zijn herstel vloog 50 Cent naar Canada omdat hij door de industrie in de VS op de zwarte lijst werd gezet. Hij sloot zich aan bij producer Sha Money XL, die later de president werd van het label G-Unit Records uit de jaren 50, om meer dan dertig nummers op te nemen voor mixtapes: 50 Cent Is The Future en Guess Who's Back (2002). Hij raakte de heetste beats in hiphop binnen deze platen. Het laatste project kwam uiteindelijk in de handen van Eminem terecht.

1 Wat volgt er voor 50 Cent?

Dus, wat volgt er voor 50 Cent? Zijn moeilijke dagen zijn zeker al lang voorbij en zijn rapcarrière heeft zijn hoogtepunt bereikt in zijn eerste drie albums. Nu lijkt hij zich meer te concentreren op zijn andere kant van het kunstenaarschap: tv en films. Zijn Power-serie was een hit en hij maakt zich momenteel op om zich bij de ensemblecast van The Expendables 4 te voegen, die in 2022 wordt uitgebracht.

Aanbevolen: