The Kardashians Slam Instagram voor proberen TikTok te zijn (& IG reageert)

Inhoudsopgave:

The Kardashians Slam Instagram voor proberen TikTok te zijn (& IG reageert)
The Kardashians Slam Instagram voor proberen TikTok te zijn (& IG reageert)
Anonim

De Kardashians zijn enkele van de meest gevolgde mensen online. Dus als ze het hebben over sociale-mediaplatforms, luisteren mensen - inclusief de platforms zelf. Onlangs deelden enkele familieleden van Kardashian opnieuw een virale post op Instagram waarin ze kritiek hadden op de recente veranderingen van het platform, waardoor de CEO van Instagram reageerde op de vraag naar verandering.

Waarom de Kardashians kritiek hebben op Instagram

Instagram heeft geprobeerd video en aanbevolen inhoud over afbeeldingen te pushen. Toen de site voor het eerst werd gelanceerd, konden gebruikers door hun nieuwsfeed scrollen op basis van wat recentelijk is gedeeld door wie ze volgen.

Het algoritme is in de loop der jaren echter vele malen veranderd en nu beginnen mensen minder afbeeldingen te zien ten gunste van rollen en inhoud die Instagram aanbeveelt op basis van gebruikersgeschiedenis. Het heeft ook gevolgen voor veel videomakers, die merken dat hun berichten minder weergaven en minder betrokkenheid hebben dan in het verleden.

Deze week een viraal bericht op het platform waarin kritiek werd geuit op de focus op video en aanbevolen inhoud, waarbij de site werd beschuldigd van het proberen de op video gebaseerde strategie van TikTok te kopiëren.

Veel mensen - inclusief beroemdheden - delen de post op hun Instagram-verhaal en -feed. De afbeelding is oorspronkelijk gemaakt door Instagram-gebruiker Illuminati. Kim Kardashian plaatste het opnieuw in haar Verhaal en schreef: "PRETTY PLEASE." Haar jongere zus Kylie Jenner weergalmde een soortgelijk gevoel en schreef: "PLEASEEEEE" onder de post op haar verhaal.

Instagram reageerde, maar ze blijven toegewijd aan video-inhoud

Instagram's CEO Adam Moressi deelde een video van zijn persoonlijke IG-account over de virale post. Hij zei dat hoewel het platform foto-inhoud zal blijven aanmoedigen, hij zei dat sociale media "in de loop van de tijd steeds meer naar video's verschuiven".

"Ik moet eerlijk zijn. Ik geloof echt dat meer en meer van Instagram in de loop van de tijd video zal worden", zei hij in de clip die op zijn Instagram-pagina werd gedeeld, "vervolgde hij. "We zien dit zelfs als je alleen naar de chronologische feed kijkt."

Hij voegde er ook aan toe dat ze “experimenteren met […] verschillende veranderingen” om de gebruikerservaring te verbeteren.”

Moressi liet de reacties op zijn bericht openstaan, en sommige gebruikers wezen erop dat de reden waarom video-inhoud zo populair wordt, is omdat makers geen andere keuze hebben dan deze te maken om relevant te blijven en te groeien. "De reden dat er zoveel groei is voor video is omdat we gedwongen worden om video te posten", merkte YouTuber James Charles (die 22,5 miljoen volgers op Instagram heeft) op.

Hij vervolgde: "De prestaties van onze foto's zijn met meer dan 90% gedaald, dus videomakers schakelen over naar video, niet omdat ze dat willen, maar omdat ons wordt verteld dat dit de enige kans is om te groeien."

Wat vind je van de veranderingen op Instagram?

Aanbevolen: